The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 22, 2025 12:03 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Reparatie si testare Dynacord Powermate 1000 primul model.
MesajScris: Vin Mar 18, 2011 1:08 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Stiu ca multi dintre voi asteptati poate demult acest thread, testul unui Powermate 1000,Dynacord.

Mi-a fost trimis spre reparatie, am explicat omului ca ma bag sa-l repar, insa daca tot vrea o treaba calumea, i-am propus inlocuirea tuturor tranzistorilor finali ai amplificatorului (originalii erau MJ15022 cu MJ15023) cu mai bunii MJ21193 si MJ21194.

Am dat tot afara, ampliful era tare murdar in interior, am demontat pina si radiatoarele, si am spalat placa principala cit si radiatoarele cu aclool izopropilic. pina au iesit "ca noi".

Am imperecheat pe cit posibil finalii, ca sa scot 8 perechi, am inlocuit ce am gasit dus pe acolo, niste rezistente intrerupte, chiar si ambii trz din superdioda (ca sa fie identici), si am dat drumul la teste, dupa calibrarea biasului din manualul sevice, pt caruia tin sa-i multumesc in mod special userului HPAVictor.

Ce nu imi place la el (parere pur personala) :

Daca lumea zicea despre modulele mele ca "e mic radiatorul pentru 800W/4 ohm", sa va uitati la radiatoarele acestui etaj final de 500W/4 ohm, ca dimensiuni si grosime a talpii pe care vin finalii,cit si a suprafetei radiante a lamelelor, chiar am facut niste poze comparative intre radiatorul meu si radiatorul Dynacord.

A nu fi interpretat drept BLAMARE a firmei Dynacord, repet,parare pur personala!

Nu imi place DELOC ,raspunsul in semnal dreptunghiular si triunghiular(slew rate mic ,neasteptat de mic), veti vedea in ultimul filmulet.

NU imi place ca:

Puteau insera sigurante pe fiecare canal (partea de putere) pt a nu se arde componente "in lant" (chain failure reaction), datorita tendintei de a "schimba cu ceva mai mare, MAIN FUSE" , am gasit finali sirme si intrerupti,pina si rezistenta de 0,22 ohm, intrerupta, tranzistori din protectia SOA, unul sirma baza emitor, altul cu deshidere emitor-colector... :cry:

Dar sa nu o mai lungesc, amplificatorul respecta specificatiile de 500W/4 ohm (44,7Vrms, masurati la iesire, un singur canal).

Se comporta BINE in gama 50Hz-20Khz (amplificatorul are inserat PERMANENT un filtru low cut inainte de etajul final), pot spune per ansamblu OK, chiar foarte OK, pt uz general-profesional.

Las acum pozele si filmele "sa vorbeasca"

Placa pregatita ca la carte:

Imagine

Radiatoare spalate:

Imagine

Finalii pregatiti:

Imagine

Masurare tensiune alimentare:

Imagine

Vorbeam mai sus de marimile radiatoarelor :

Imagine

Imagine

Ati observat cit de mic este radiatorul pentru 500W, deci sa nu mai aud discutii referitoare la radiatoare subdimensionate.

Filmari cu amplificatorul in actiune, ultimul filmulet arata comportamentul in semnal triunghiular si dreptunghiular.

http://www.youtube.com/watch?v=DjlpFi4jQJw

http://www.youtube.com/watch?v=v2hn1sDY4Oo

http://www.youtube.com/watch?v=haR5N_dImp8

Cel mai interesant test, cel cu semnal dreptunghiular:

http://www.youtube.com/watch?v=3F51YouNMLQ

Sus

Subiectul mesajului: Re: Reparatie si testare Dynacord Powermate 1000 primul mode
MesajScris: Vin Mar 18, 2011 8:40 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sunt destule de comentat......

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

Subiectul mesajului: Re: Reparatie si testare Dynacord Powermate 1000 primul mode
MesajScris: Vin Mar 18, 2011 12:14 pm 
Neconectat
User

buna
Parerea mea este ca ie mai mult decat bun powermixerul
-puterea egala cu cea declarata in banda pe care o auzim
- semnale dreptunghiulare nu ma intereseaza (nu ascult asa ceva)
-calitatea materilalelor bune fata de made in china
In concluzie mi se pare un mixer cu putere pe care te poti baza
respect

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 1:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Este un amplificator bun,iti faci treaba cu el, are puterea specificata.

Eu am testat si in dreptunghiular, mai mult de curiozitatea sa vad viteza de raspuns comparativ cu modulele facute de mine,chiar eram curios de un test Leco vs Dynacord al etajului final...

Oricum nu lucreaza nimeni cu semnal dreptunghiular in sonorizare sau restul, este un extra test, sa zic asa, bonus de la mine... 8)

Multi lautari il lauda ca ar suna mai bine si mai "cald: decit 1000-2 sau 1000-3, este si normal fiind o clasa AB vs clasa H si parca clasaD (1000-3), chiar daca cele din urma au putere mai mare si "tipa mai tare".

Mie personal mi-a lasat o impresie placuta per ansamblu, insa nu imi place deloc ideea de multe piese subdimensionate, ma refer la valoarea filtrajului,rezistentele din etajul final, in special cele de la piloti inspre prefinali(0,125W), am gasit intrerupte, si din cele ce nu sint cu destinatia flame proof (fuzibile) in un Q66 Ev, care foloseste aceeasi schema si placa (aproximativ).

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 4:02 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

multi il preferau pe acesta in defavoarea lui 1002 pentru ca primul model nu avea limmiter si dadea impresia ca este mai puternic. :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 8:07 pm 
Mircea Bartic scrie:
multi il preferau pe acesta in defavoarea lui 1002 pentru ca primul model nu avea limmiter si dadea impresia ca este mai puternic. :wink:

si nu numai, mai mult pt sunetul clasei AB :wink:

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 8:28 pm 
Neconectat
Admin
Admin

De aceea trebuie studiat și slew-rate-ul.
În sinus pot arăta bine, dar în dreptunghiular își arată potența cu adevărat.

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 8:30 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Ovidiu Gherasim scrie:
si nu numai, mai mult pt sunetul clasei AB :wink:

Eu aș face pariu că din 500 de oameni, nu mai mult de 2-3 ar auzi diferențele dintre clase.
Și nu mă refer la clasa AB versul H, ci la clasa A versus clasa D :)

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 8:44 pm 
hai mai Dane, e diferenta enorma intre clase, mai ales pe partea de medii-inalte

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 10:11 pm 
Neconectat
User

pe boxe de scandal diferentele se observa mai greu.Iar la o sonorizare nu stau nuntasi sa isi dea prea mult cu parerea de boxe.Daca suna ok,fara sunete stridente e ok.
Pe boxe de camera de calitate,cu sursa de semnal de calitate se pot face mai usor diferente.

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 10:53 pm 
Neconectat

in vara dorim sa organizam un mic training pentru membrii comunitatii

una dintre temele abordate va fi si aceasta aparenta diferenta de sunet intre clasele de amplificare

vom avea asa: Clasa AB , Clasa H, Clasa G, CLASA D, Clasa SPM si Clasa TD (cele doua din urma sunt inovatii ecler)

Vom face blind test cu toti participantii de fata pentru a spulbera o data pentru totdeauna mitul acesta care se propaga peste tot.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 10:58 pm 
un fel de mithbusters, ha? sa nu uiti sa-ti lasi si mustatza :P

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2011 11:00 pm 
Neconectat

vor fi mai multe probleme abordate, majoritate vor tine de psihoacustica.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Mai 06, 2011 11:16 pm 
Neconectat
User

Claudiu am o intrebare ... De ce se incalzesc tranzistorii cu tot cu radiator de langa partea de alimentare foarte tare dupa 10 min daca il tin aprins . Deci se face foarte fierbinte, se incalzeste toata carcasa . Dar mixerul merge perfect, nu are nici o problema de sunet sau altceva. Am fost si la sonorizari cu el si nu mi-a facut probleme. Mentionez ca mixerul a fost reparat , a avut o parte de etaj final schimbat. Si inainte de reparatie nu se incalzea. Se poate sa imi fi dereglat biasul?
Uite aici:
Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Mai 07, 2011 9:12 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

mai mult ca sigur, obligatoriu trebuiesc schimbati si trz din superdioda, chiar daca sint buni.

Atentie la Trz fake!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2