Noul procesor este o continuare a cardului DSP AMIC doar in ceea ce priveste numele si softul. Contrar aparentelor, nu este doar o carcasa tip slot, in care sa fie infipt procesorul AMIC, ci este un DSP nou, de la cap, la coada.
Initial era vorba sa se livreze doar o carcasa in care sa fie infipti doi AMIC + mufele necesare, dar s-a renuntat la aceasta idee, preferandu-se producerea unui procesor nou, bazat pe functiile celui de dinainte.
Are un nou convertor D-A, iesirile sunt balansate electronic, cu operationale noi si dispune de o capacitate de procesare ceva mai mare decat la AMIC.
Trebuie sa spun ca acesta crestere de capacitate a procresarii este utila numai cand se pun multe functii. La AMIC eu nu am reusit sa il blochez vreodata, datorita solicitarii prea mari a DSP-ului, decat pur exeprimental, punand sa mearga vreo 30 -40 de functii, simultan. In viata reala nu sunt necesare atit de multe functii.
Ca prima impresie, merge foarte bine, iar noul software AMIC LAB2 parca se misca ceva mai repede decat cel vechi.
Alimentarea in comutatie este facuta de Ecler, fiind insensibila la variatiile de tensiune. Partea electronica este realizata ca un modul compact, evitandu-se plimbarea semnalului prin conductori ce pot capta paraziti.
Atat mufele de intrare, cat si cele de iesire sunt puse pe acceasi circuit imprimat, impreuna cu etajul de procesare. Spre deosebire de alte procesoare, din acceasi clasa de pret, acesta este extrem de tacut. Nu are zgomot de fond propriu si nu adauga acel hiss caracteristic unor etaje de procesare mai vechi.
Este extrem de simplu in functionare, intuitiv si usor de accesat.
Intrarile pot fi comutate in absolut orice combinatie, lasand la indemana utilizatorului libertate deplina in configurare. Conectorul USB este amplasat direct pe fata procesorului, astfel incat poata permite interventia rapida, fara a mai fi nevoie de accesul prin spatele rackului.
Nu pare a fi cine stie ce, dar sunt situatii cand este foarte dificil de ajuns in spatele amoplificatorului sau rackului, mai ales in discoteci unde statiile sunt integrate in pupitru, iar atunci un conector cu acees atat de simplu va scuteste de nervi, deranj, cabluri rupte, praf, etc ( stiti la ce ma refer ).
Orice modificare poate fi facuta si in timpul functionarii procesorului, in program live, iar procesarea se face in timp real.
Sunetul acestui DSP este exact asa cum ne-a obisnuit Ecler.
Transparent, dinamic, precis, fara stridente sau distorsiuni.
Vu-Metrele analogice isi fac treaba excelent, semnalizand orice depasire a nivelului de intrare sau iesire, cu mare acuratete.
Un mare avantaj al acestui procesor, la fel ca si la AMIC, este faptul ca nu are butoane pe partea frontala, in afara de ON/OFF. Instalatorii profesionisti stiu cate probleme provin datorita factorului uman, a greselilor de manipulare, sau datorita lipsei de responsabilitate.
AMIC24 este o scula pe care o montezi in sistem si uiti de ea. Merge sau nu merge. La un procesor cu o gramada de butoane, oricand poate vine cineva care sa inceapa a se juca la procesari, sau vreun mare specialist care iti regleaza sunetul urechiometric si pe care nu il poti refuza. La AMIC24 e mai simplu, pentru ca iti trebuie laptop, softul instalat pe laptop, etc. Poti evita solicitari de genul "vreau sa-mi tai inalta la 1,5Khz" sau "te rog sa-mi scoti limiterul ca eu ... bla, bla, bla", cu eleganta si fara a initia un conflict cu artistul sau "meseriasul".
Cateva imagini cu interiorul: