The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 1:32 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 54 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Primul Amplificator Leco Complet Cu Limmiter
MesajScris: Vin Iun 10, 2011 11:04 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am realizat si primul amplifiacator Leco, complet, amplificator ce contine:

softstart , protectie la scurt accidental pe iesire, intrare balansata, racire fata-spate cu ventilatoare controlate permanent in functie de temperatura radiatorului, protectie la supratemperatura (110 grade, mutting),anticlip limmiter bazat pe principiul compararii semnalului de intrare cu cel de pe iesire (IOC Comparator).

Putere RMS sustinuta in banda 20Hz-20Khz, 2x480W/8 ohm 2x790W/4 ohm 230Volti retea.

Citeva filmari cu el in teste, ce reprezinta fiecare este in numele filmuletului:

http://www.youtube.com/watch?v=_OY2xw-R1Bs

http://www.youtube.com/watch?v=-SlenAwtFuo

http://www.youtube.com/watch?v=pJ5xKak7tBs

Demonstratia limmiter anticlipping:

http://www.youtube.com/watch?v=olLX3ucK-kk

http://www.youtube.com/watch?v=Pn_9CvaSNRk

Calitate in sunet (ce poate capta un aparat foto....)

http://www.youtube.com/watch?v=3BzdyzkiAkU

http://www.youtube.com/watch?v=7zjr1MmUgXU

http://www.youtube.com/watch?v=GGrjjRoJ2uA

http://www.youtube.com/watch?v=FBuZfR-s2RI

http://www.youtube.com/watch?v=r05-5UP__Mo

Sus

Subiectul mesajului: Re: Primul Amplificator Leco Complet Cu Limmiter
MesajScris: Vin Iun 10, 2011 11:31 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

eu vreau sa-l vad cum arata la exterior si la interior :D

de performante nu am absolut nici un motiv sa ma indoiesc.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 11:51 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Imagine

Imagine

Asa am primit carcasa, evident are si capacul de deasupra, astazi il re-vopsesc.

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 8:06 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cat timp functioneaza pe semnal sinusoidal ( la 400 Hz de exemplu ) si cu limiterul activat ( putere maxima ) amandoua canalele 2 x 4 ohmi fara sa deconecteze protectia termica ?
Behringer EP 2500 merge in conditiile descrise mai sus maxim 30 secunde , dar pe muzica merge continuu ?!? deoarece are clasa H , nu clasa AB precum amplificatorul tau.......se pare ca singurul dezavantaj al amplificatorului tau ar putea fi randamentul mic !

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 8:20 pm 
Neconectat
User

scz ca ma bag frumoasa jucaria :)) Felicitari La mai multe si la puteri mai mari :)

Cum se cheama piesa din vidioclip

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 8:26 pm 
P Victor / hpavictor scrie:
Cat timp functioneaza pe semnal sinusoidal ( la 400 Hz de exemplu ) si cu limiterul activat ( putere maxima ) amandoua canalele 2 x 4 ohmi fara sa deconecteze protectia termica ?
Behringer EP 2500 merge in conditiile descrise mai sus maxim 30 secunde , dar pe muzica merge continuu ?!? deoarece are clasa H , nu clasa AB precum amplificatorul tau.......se pare ca singurul dezavantaj al amplificatorului tau ar putea fi randamentul mic !

numai sa critici sti, de realizat n-ai realizat nimic!
Scuze ca ma bag asa in "seama" dar nu mai suport invidiosii astia. Ar trebui sa fi bucuros ca mai e si cineva printre noi care pune calitatea mai presus de randamentul tau stupid

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 8:28 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ovidiu, stai linistit, Victor NU are nici un motiv de circoteala.

Este un test pe care il voi face, sapt viitoare, exclusiv acest test.

Acum pt Victor:

Pai toate testele care sint facute, in care sint si teste la vol maxim, pe dummy load 2x4 ohm, sint teste si de cite 3-5 min cu vol la maxim, si nu a decuplat.

Sapt viitoare, am sa fac test cu dummy load, la vol maxim, 2x4 ohm, sa vedem dupa cit timp decupleaza.

Oricum niciodata in regim muzical, amplificatorul va avea munca mult mai usoara decit in testele mele.

Miine il iau la prima nunta sa cinte pe Ev-Uri... :twisted:

Marius, ti-am pus piesa mai jos.

Sa nu te (va mire) ca sigur vor lua si altii piesa, ca poate suna "in asa hal" (de bine) un Mp3, la 224kb/sec comprimat din 1411Kb/sec cit are wav-ul.

Conteaza foarte mult matrita si codecul cu care faci compresia.

In cazul de fata, am avut cd single-ul original pe mina, iar ce ai tu acum, este compresie la mina a 2-a sa zic asa,Mp3-ul meu este la 320kB/sec, dar este prea mare ca dimensiune si nu-l pot urca pe forum.

Sa imi ziceti pareri referitoare la un Mp3 ordinar, facut de pe un cd Sire Records, sau Warner Bros, nu mai stiu exact, deci inclin spre Sire...

Fişiere ataşate:
Madonna - Rain (radio mix) (cd single).mp3 [7.25 MiB]
Descărcat de 588 ori

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 8:49 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ovidiu Gherasim scrie:
P Victor / hpavictor scrie:

numai sa critici sti, de realizat n-ai realizat nimic!
Scuze ca ma bag asa in "seama" dar nu mai suport invidiosii astia. Ar trebui sa fi bucuros ca mai e si cineva printre noi care pune calitatea mai presus de randamentul tau stupid

Nu ma supar pe tine ca te bagi in seama , dar nu pot fi invidios pe Leco , doar suntem colegi !
Total intamplator eu ma ocup cu amplificatoare de mare putere din 1986.........si cand zic mare , este vorba chiar de putere mare . Am proiectat si construit cateva mii de bucati.........nu este o problema ca nu ai auzit sau vazut , asta este viata ! Voi demara lucrul la un proiect inceput si neterminat cam de mult timp , in colaborare cu @Leco si @DiyAudio , dar asta este alta mancare de peste , ca indicii pot sa iti dezvalui ca va fi un amplificator 2x 1200W / 8 ohmi , 2X 2000W / 4 ohmi , 2X 3250 / 2 ohmi .
Ce ziceti ? Nu va fi clasa H , nici TD , nici EEE , nici D sau I . Va fi clasa G ! Este cea mai audiofila clasa audio dupa clasa AB ( clasa AB nu poate fi folosita la amplificatoare de putere mare datorita randamentului mai mic fata de celelalte clasa de functionare )........
Limiterul va fi digital , comanda tuturor functiilor va fi digitala , afisajul cu LCD.........garantat pentru Romania va fi o noutate !
Scopul acestui amplificator va fi sa dovedim ca si noi putem face , poate mult mai bine decat altii ( macar peste toti cei din Europa de Est ) dar nu va avea un scop comercial , il vom construi doar pentru ca putem ! Este raspunsul la o provocare.......Romania versus Ceilalti !
Pana una-alta , sa il lasam pe Leco sa termine acest proiect de amplificator in clasa AB si sa inceapa lucrul la noul proiect , amplificatorul de mare putere in clasa TD .
Scuze de offtopic ( Leco oricum va face curat in acest topic ) si am soptit si colegilor de forum cateva din planurile de viitor ale lui Leco

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 8:52 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu fac nici un curat, lasa sa vada lumea ca astia sintem,nu ne e rusine cu noi!
DELOC!

Si daca tot vorbim de calitate audio, va dau o piesa cu care sa va testati satelitii, sau topurile , ori jucaria Hi-Fi de acasa.

Cine are pe sateliti driver D2500Ti de la Selenium(cum am eu), va auzi niste sunete "deosebite" in boxe, cu conditia ca filtrul si amplificatorul, sa fie "in stare" sa redea asa ceva...

A trebuit sa o impart in 2 arhive, ca sa o pot urca pe forum, mircea, lasa si tu limita la 15Mb pt moderatori, te rog.

Direct rip din Cd Original, facut de JE, , la care conteaza FOARTE mult, si codecul de compresie folosit.

Spor la "bucurat" urechile.

Pt cei cu ele "de tabla", s-ar putea sa nu placa sunetul, sau din contra, sa fie o "euforie".

Astept comentarii despre piesa de mai jos, cum suna!

Fişiere ataşate:
Pupa tata.jpg
Pupa tata.jpg [ 1.31 MiB | Vizualizat de 12424 ori ]
Madonna - Pray for spanish eyes.part2.rar [5.19 MiB]
Descărcat de 609 ori
Madonna - Pray for spanish eyes.part1.rar [6.68 MiB]
Descărcat de 603 ori

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 9:21 pm 
Victor, acuma sincer, ai spus-o pe un ton prea "de sus". Ceva de genul: cine sunt eu .... Nu-mi plac "tonalitatile" astea. Mie unul imi place fff mult ce face Leco, imi place sa vizionez filmuletele :P, cred ca e singurul care face asa ceva, restul "meseriasilor" numai dau din plisc.
Lasati voi avioanele alea de spe mii de wati ca va va lua ani de zile sa puneti la punct cum trebuie un amplif de-ala. Un proiect atat de ambitios ascunde nenumarate probleme peste care sunt 99% sigur ca nu veti trece. Veti rezolva una din ele si va aparea alta si tot asa. Pur si simplu inca nu se pot realiza amplifuri de puteri foarte mari dar si TRAINICE, ceea ce e mult mai important decat puterea debitata. Personal prefer amplificatoarele old school in detrimentul celor de ultime generatii. De ce? PT CA N-AU MOARTE!
P.S. mai vedeti si voi partea plina a paharului: calitati, nu presupuse defecte si mai lasati tonalitatea aia de mari ingineri, ca poate nu va ridicati nici macar la nivelul unui cititor si lasati-l pe omul asta sa se bucure de reusite.
Bravo Leco, te stimez pt realizari. Tine-o tot asa!

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 9:46 pm 
Neconectat
User

Atat Hpavictor,cat si sorteh dau dovada de o aroganta iesita din comun.Indiferent de ce realizari ar avea ar trebui sa isi masoare cuvintele de multe ori.Am la facultate profesori care au realizari cu inplicatii internationale
si de aia nu isi iau studenti la inpins vagoane ca au uitat o virgula sau mai stiu eu ce.Iar dupa ore de multe ori nu sau sfiit sa bea un pahar de suc in pahar de plastic dintr-o sticla comuna cu studenti si multe altele.

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 9:48 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

te inseli

se poate face ORICE atata timp cat exista vointa, cunostinte, timp si cel mai important: BANI :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 10:01 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Este defect profesional , pt Ovidiu si Lucian.

Si eu sufar uneori de asa ceva... :twisted:

Nu se supara nimeni,si pt ca tot sint binedispus, inca 2 piese d'ale mele, piese pentru teste, evident tot cd original, Leco ripped.

Piesa cu Alison Moyet (Ex Yazoo), este o piesa care are vocea foarte bine pusa in evidenta, si cam asa ar trebui sa cinte mai toti artistii de pe la noi, fie ei lautari sau tinerii ce apar ca ciupercutele dupa ploaie...

Piesa cu Anne Murray, este o piesa care m-a uimit cit de bine suna si liniar, basul este bass, mai ales partea sub 40Hz, media este medie si inaltele, sint inalte, deh muzica anii 80, instrumentatie nu digitalele de astazi... :oops:

Clatiti-va urechile, si ,BTW, asta este genul de muzica preferat de Leco... :roll: :wink:

Fişiere ataşate:
Anne Murray - Now and forever (you and me).part2.rar [3.82 MiB]
Descărcat de 591 ori
Anne Murray - Now and forever (you and me).part1.rar [5.72 MiB]
Descărcat de 586 ori
Alison Moyet - Sleep like breathing.part2.rar [4.09 MiB]
Descărcat de 589 ori
Alison Moyet - Sleep like breathing.part1.rar [5.72 MiB]
Descărcat de 568 ori

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 10:03 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu am intentionat sa fie " prea de sus " ..........iar DNA poate confirma cate ceva ( chiar daca au trecut ceva ani ) despre amplificatoarele mele..........poate ca , cuvantul sau va fi suficient !
In acest moment nu eu sunt vedeta ( nici nu intentionez vreodata ) ci Leco ( amplificatorul prezentat este rodul creatiei sale ) eu ma ocup in prezent cu altceva , si printre picaturi , ma zbat sa nu moara acest domeniu........sper sa reinvie in Romania o industrie de profil ! Banii reprezinta o problema grava.......dar si mentalitatea mediocrilor.......care sustin ca lucrul romanesc nu este bun calitativ , nu este pretul corect , nu poti oferi garantie morala / materiala sau alte aberatii de acest gen .
In principiu , si eu si Leco apreciem si sustinem toate amplificatoarele de valoare proiectate dupa " old school " sub nicio forma nu apreciem majoritatea compromisurilor economice facute in detrimentul calitatii audio la amplificatoarele de astazi , in special la modelele "Low -cost / Entry Level " made in China , India etc . Este si motivatia pentru care am hotarat sa aratam ce putem construi " Made in Romania " dar am precizat ca nu din interes comercial , deoarece nimeni nu se poate bate cu China la preturi ! Daca nu ne putem bate la pret , atunci in ce sa ne dovedim dibacia daca nu in performante si calitate ?
Intr-o alta zona din Internet ( mult mai jegoasa , acolo se tolereaza si incurajaza loviturile sub centura , cine are rezultate " trebuie " desfiintat " etc si oricine are ceva de spus se transforma in " arici " pentru autoprotectie , va rog sa fiti realisti ) am inceput un proiect comun de amplificator de mica putere , destinat auditiilor de foarte inalta calitate , si am vazut ca se poate , proiectul este finalizat , mai dureaza putin si va fi prezentat in forma finita de catre celalalt colaborator al lui Leco , userul @DiyAudio .
Dupa asta , cu siguranta prioritatea maxima va fi noul proiect al lui Leco , amplificatorul de mare putere clasa TD .
Trebuie mentionat expres ca eu nu am niciun merit la aceste proiecte in lucru ale lui Leco ! La viitoarele insa , am hotarat ca este pacat sa nu lucram in echipa !
Efortul trebuie directionat in zona constructiva , si garantat veti ramane uimiti.......
Romani , vi se pregateste ceva !

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Iun 10, 2011 10:20 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Proiectarea lui Sorin (Sorteh sau DiyAudio) , experienta ta in marketing si nu numai, si evident experienta si severitatea mea in domeniu, vor avea multe de spus.

Chestia este ca mai toti MAHARII au plecat de la citeva fire intinse, paianjen, si au ajuns sus, de ce nu si noi?

Astept comentarii cu privire la "cum suna piesele", vreau CRITICI intii si pe urma aprecieri!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 54 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2