The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 21, 2025 10:34 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 70 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: sal
MesajScris: Vin Apr 02, 2010 1:10 am 
Neconectat
User

leco...acum ca ai masurat si testat proline 2700...ce impresie ti-a lasat la comparatie cu peecker sound?
daca ar fi pt tine...care amplif l-ai cumpara?peecker sound--xp3000--proline 2700.dupa ce ai testat si dupa ce ai vazut.
ma intereseaza strict raportul dinamica-putere-curatenie.(sper ca le-am enumerat bine).multumesc mult si astept raspuns.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 02, 2010 2:35 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Garantat Peeker.

De ce?

Analizeaza filmuletele Proline 2700 Vs Peeker PAS 2200.

Bine in 8 ohm , Proline iese invingator la putere, insa odata cu scaderea impedantei, Peeker isi arata coltii din toate punctele de vedere, mai ales la capitolul distorsiuni si limitare.

Partea de alimentare este NET superioara la Peeker, inchipuie-ti ca la Proline, pe 4 ohm/canal,alimenarea scade de la 310V (2x155V pe Hi Rail), la 250V, adica 60 volti cadere, la 2 ohm pe canal sigur scad aproape 80 100V din alimentare.

Mai departe intelegi tu, ce si cum.

Sus

MesajScris: Vin Apr 02, 2010 6:05 pm 
Neconectat
User

multumesc pt raspunsuri leco.dupa paste, am vb cu ovidiu si imi trimite ampliful.sper sa fiu multumit de el si sa fie bun pt ce imi trebuie mie.
multumesc inca o data pt raspunsuri si pt timpul pierdut cu mine.

Sus

MesajScris: Vin Apr 02, 2010 8:35 pm 
Neconectat
User

inca o intrebare si promit sa nu te mai deranjez.
in caz ca se duce in timpul unei sonorizari...imi face praf boxele?intreb pt ca am inteles de pe forum ca unele amplifuri,cum ar fi ep2500,nu protejeaza boxele in caz de "incendiu".sunt putin cu inima indoita din cauza ei.stiu ca a fost reparata si de aia imi pun raul inainte.si e totusi o suma destul de mare.ms si astept raspuns.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 04, 2010 1:56 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Daca nu a cedat in testele facute de mine, stai linistit, nu cedeaza pe muzica.

Etajul final a cedat deoarece a lucrat mult timp in scurt.

Din cite am inteles, pusese fire sub-dimensionate la iesire care datorita curentilor mari, au topit izolatia si a intrat in scurt pe iesire.
Pt un amplif sa lucreze pe scurt la iesire nu e tocmai bine cu toate protectiile lui, lucreaza la limita de curent debitata de etajul final+o mica marja, insa doar atit!

Nu ca il laud cum ca l-as avea eu, insa pina acum doar la Macrotech 5000Vz, am observat ca,daca faci scurt pe iesire scoate canalul respectiv de la alimentare,atit timp cit la iesire exista acel scurtcircuit.

Da, Proline 2700 are protectie la DC out si lucreaza foarte bine(testat),insa nu am testat protectia la scurt pe iesire, evit intotdeauna acest aspect!

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Mar Apr 06, 2010 9:56 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Apr 06, 2010 8:07 pm 
Neconectat
User

multumesc foarte mult pt toate raspunsurile si pt tot.
eu vroiam sa stiu daca peecker sound are protectiile alea.
oricum ms inca o data pt tot ajutorul dat si nu numai.cu stima.salut

Sus

MesajScris: Mie Apr 07, 2010 5:39 pm 
Neconectat
User

a ajuns peecker sound-ul azi
l-am torturat putin si pe bass si pe topuri.ce pot spune....e ca e beton.apasa bine pe membranele difurilor de 18''.pe partea de satelit...nu are aceeasi curatenie ca si crown ce2000.dar isi face treaba binisor si pe sateliti.o sa postez poze cu ea de la o sonorizare care va fi vineri.
leco...multumesc inca o data. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 07, 2010 11:50 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Daca vrei sa "apese" bine, baga pe intrari semnal diferential (balansat pin 2 si pin 3 de la iesirea de subwoofer de ex,pin 2 iesire la pin 1 Ch 1, si pin 3 iesire la pin 2 Ch 2, ca sa pastrezi fazarea) pe intrarile pin 2 fara de masa (pin 1) la fiecare intrare a amplificatorului; asta este singurul mod de a o utiliza in brigde, deschide ambii potentiometrii la maxim, si leaga 2 boxe de bass pe iesirile pozitive ale etajelor finale, pinii1+ de la fiecare iesire a etajelor finale.

Atunci o sa vezi ce si cum.

Niciodata nu vei putea compara "sunetul" clasei AB+B (Crown) cu orice alta clasa de functionare(excludem clasa A,pt hi-fi)

O sa ramii "UIMIT" de ce poate PEEKER in bridge pe bass, parerea mea, desi nu am testat bridge.

Zic asta, bazind constructia etajului final si in special SIRMA DIN SECUNDARUL TRAFULUI, de 2.5 mm diametru.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 10, 2010 12:28 pm 
Neconectat
User

am folosit-o ieri pana la limita clipului ,pe 4 basi de 18'' br, taiati activ la 120 hz. ce pot spune...buna.dar s-a incalzit in 20 de minute.atunci am decis sa o las mai moale ca poate....cinestie.
dar pot spune ca e un amplif bun si GREU.
in bridge nu o sa o folosesc nici o data.
am sa mai cumpar un ce 2000 ,si at o sa le leg pe astea in bridge in 4 ohmi pe topuri. sper sa tina. dar asta e destul de ok.
leco inca o data multumiri pt munca depusa

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 10, 2010 3:14 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Este normal sa se incalzeasca, da-i in goarna fara griji, ventilatoarele sint controlate termic, nu-ti fa probleme!

Sus

MesajScris: Mar Apr 13, 2010 12:39 pm 
Neconectat
User

leco...te deranjez inca o data,scuza-ma te rog dar am incredere in cuvantul tau si am nevoie de o parere de profesionist.
eu in momentul de fata folosesc 1 ce2000 si peecker sound-ul asta care l-ai reparat.dar...maine imi mai vine un ce2000. as vrea sa le leg (crown) in bridge in 4ohmi,pe cate 2 topuri,taiate activ de la 120hz.e clar ca nu o sa le las sa mearga pana la puterea maxima.am sa le setez sa imi dea cam 500-600w pe fiecare top.si acuma.....
1---cum mi-ai recomanda sa merg? crown-urile in punte 4 ohmi pe basi sau pe topuri?daca le leg pe bass va trebui sa leg peecker sound pe topuri.
2---exista riscul sa se duca in timp?daca le folosesc doar in punte?indiferent pe ce...pe topuri sau pe bass.
ms mult si astept raspuns(daca vrei sa imi raspunzi). ms inca o data

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 13, 2010 2:35 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Crownul va suna mai curat pe topuri, insa daca nu limitezi puterea, le va spulbera.

Incearca CE 2000/ bridge 4 ohm/topuri, si Peeker pe bass.

Ar trebui sa fie maxim de calitate la sunet.

Mici distorsiuni pe bass date din amplificator, sa zicem 1%(clipping ocazional) sint insesizabile chiar si pina la 2%(clipping usor cam la fiecare beat), atit timp cit cel mai mare generator de distorsiuni intr-un sistem acustic, este difuzorul de bass, in idee ele dau cam 10% distorsiuni,chiar si la 50% din puterea RMS a difuzorului.

Rare ori gasesti difuzor de bass care are sub 6-7% distorsiuni, si aici poate confirma Mircea Bartic, (Nexus) sau DAN (DNA) ei sint mult mai in masura sa iti spuna asta despre difuzoare.

Incearca intii Crownurile pe topuri in brg si pe urma inverseaza.
Tinind cont ca tu faci mai mult live si lautarie, garantat vei ramine pe ideea de Crown pe medii inalte, tie iti trebuie forta pe voce, si mai putin bass.

Baga si Crownurile in brg pe bass cite 2 boxe pe statie, sa vezi ce forta, acuratete si dinamica au, or sa-ti placa! :twisted:

Asteptam rezultate in ambele cazuri, si nu uita cu puterea! :idea:

Chestia cu "dusul in timp" este relativa, un amplificator poate ceda cind nu te astepti sau poate tine ani de zile, nu este o regula stricta.

Beleaua mare este ca un tranzistor bipolar se arde in 64 uSec (microsecunde) oficial, insa CE 2000 au fost proiectate cum trebuie.

Nu prea am auzit de seria CE defectata.

Daca este facuta sa lucreze 2 ohm canal, garantat va lucra impecabil in 4 ohm bridge.

Ce este foarte interesant la seriile CE 1000 si CE 2000, este ca etajul final are tranzistoare NPN atit ca finali cit si ca prefinali, ceea ce este laudabil atit pentru distorsiuni cit si pentru liniaritate, neexistind in acest caz diferente timp de raspuns si factor de amplificare diferit, datorat de jonctiunile P si N, ale tranzistoarelor complementare, in schemele clasice...

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Apr 14, 2010 3:09 pm 
Neconectat
User

OAU !!!!!!!!
nu imi vine sa cred.am dat din greseala de niste baieti din constanta, care aduc amplifuri peecker sound.i-am sunat sa le spun sa imi trimita inca un amplif pas2200.si ce sa vezi.......
mi-au cerut 2000 de euro pe unu.
asta e pretul unui asemnea amplificator sau m-au ohavit?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 4:01 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Este destul de scump si la ei, nus ce sa zic...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 4:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

da, asta este preţul de lista pt PAs2200

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 70 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2