The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 21, 2025 11:34 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 70 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 3:19 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Fa poza detaliata la radiator si baga aici.

Sus

Subiectul mesajului: clip suspect de prematur..
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 11:40 am 
Neconectat
User

"Aceeasi chestie este valabila de exemplu cu T-Amp 2400, care de multe ori, desi este in clipping(8 ohm) ledul de clip ramine stins ,se cunoaste discutia" (Leco)

Legat de chestiunea asta, la mine sta treaba ecact pe dos: am dat cu T-amp 2400 in niste RCF-uri (basii) de 300rms si neplacuta mi-a fost surpriza sa vad ceea ce nu credeam ca o sa vad pe 2 boxe de 300 la amplifu' asta: CULOAREA -ce-i drept f. vaga- ROSIE.
Deduc ca-i decalibrat clipul (am vazut ca pe placa frontala sunt 2 semireglabili albastrii prinsi pe spatele cablajului, cred ca aia sunt responsabili) pt ca in timpul testului eram cu un Fluke 175true rms pe boxa si nici vorba de varfuri de 49v c.a. corespunzator celor 300W/8ohmi declarati ai boxei (varfurile, atat cat am putut sa vad, pt ca aparatul "procesa" destul de greu tensiunea in timp real pe sarcina, spre deosebire de acelasi experiment in gol, unde schimba cu mai multa graba cifrele, erau undeva pe la 30 si ceva de V)
Am sa incerc aceeasi treaba pr sarcina cu un MTX 3283, poate va "gandi" mai iutt tensiunile in timp real, sau macar sa-mi ramana pe grafic..
Musai recalibrat pe osciloscop, nu?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 12:01 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

osciloscopul este sfant pt astfel de reglaje

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 1:19 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
osciloscopul este sfant pt astfel de reglaje

Cand o sa am timp am sa arunc cu generatoarele-n el sa vad ce-mi sopteste osciloscopul despre treaba asta.. Pana atunci am sa repet testul de ieri (avand in vedere ca cifrele la Fluke oscilau destul de neconcludent in sensul ca perioadele de "gandire" ale multimetrului in semnal muzical, aveau ca afisaj "zero", abia dupa aia urmand cifrele pt scurt timp, dupa care iar zero, iar se schimbau s.a.m.d.; destul de aiurea), de datat asta pe un Grafic TRMS DMM (ieri abia am luat statia)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 1:28 pm 
Neconectat
User

Pt Leco, l-as ruga sa-mi spuna daca-si aminteste (pt ca in filmuletul postat de el nu se vede cablajul placii frontale) daca la TAmp-ul testat de el se vedeau acei 2 semireglabili albastrii prinsi PE spatele placii respective, sau in cazul amplifului meu au fost adaugati (cu toate ca totusi nu pare umblatura acolo).

In alta ordine de idei, daca imi va trece prin neuron suplimentarea cu cate o pereche de finali, s-ar putea trimite via curier (contra cost, fireste) 2 perechi de finali "d-ai buni"?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 10:32 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da- iti pot trimite, conditia fiind banii inainte pe card,iar ce tine de transport, te priveste.

Despre T-amp, nu mai stiu exact, ia legatura cu userul COCO, el are amp-ul si-ti poate zice ce si cum.

Cind vrei finalii, imi dai un PM.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 10:39 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Leco scrie:
conditia fiind banii inainte pe card

Trimite liniştit şi fără nici un dubiu.
Leco este o persoană foarte serioasă şi corectă.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 19, 2010 10:16 am 
Neconectat
User

Multam anticipat, Leco. Daca aduce barza ce trebuie pt galagie mai mare, trimit pm pt detalii.

Sus

Subiectul mesajului: sal
MesajScris: Mar Mar 30, 2010 2:36 pm 
Neconectat
User

leco....spune-mi te rog, acest amplificator,rezista sa pun 4 basi de 18''(1000w bucata)br taiati la 120 hz?se intampla ceva cu el?
daca ar fi...o comparatie intre proline 3000 si acesta, care l-ai recomanda?
eu as vrea sa il folosesc pe live--lautarie.ar fi un impediment puterea lui in fata puterii lui proline?
si treaba cu dinamica este foarte importanta,avand in vedere ca se foloseste pe live
si o ultima intrebare....pe ce da randament foarte bun? bass sau topuri?
ms mult si astept raspuns.
aaaaa era sa uit.vreau sa il iau eu (ampliful)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 3:36 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

florinutz, ampliful il poti folosi pe ce vrei, sta foarte bine la capitolul distorsiuni, se comporta foarte asemanator atit pe subbass 30-50 Hz ,pe bass pina in 125 Hz asemeni ,cit si pe medii-inalte.

In teste, nu am observat diferente de putere mai mari de 2-5% in toata banda audio, ceea ce este de laudat.

Daca vrei sa mergi cu 4 basi(cite 2 pe canal), este f ok.

Poti merge si cu cite 3 sau 4 basi pe canal, sau pe medii -inalte, ampliful va lucra impecabil fiind proiectat special pentru 2 ohm/canal.

Are un transformator FOARTE bine dimensionat si lucrat, care nu se incalzeste(testat pe 2 ohm/canal/1 canal).

T-ampul nici nu intra in discutie, pe medii inalte la mine la club de la 125 Hz in sus cu 3 sateliti pe canal este RESOU...

Urmeaza curind poze cu el, este deja la mine la reparat, a cedat partea de inrush limmiter curent la el.

Spune-mi exact ce amplifuri mai ai si ce boxe, poate iti recomand o configuratie.

Sus

Subiectul mesajului: sal
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 9:29 pm 
Neconectat
User

amplifuri...am dat tot ce am avut.acum am doar un crown ce2000,care o sa mearga,sper,pe4 topuri (600w,3 cai. 15+8+1'')acuma...as vrea sa cumpar ceva si pt 4 basi.dar as vrea ceva serios,care sa impinga putere si sa aiba dinamica.dupa cum stiii e foarte importanta dinamica pt lautarie.
de retinut.nu folosesc nici un amplif in sarcina de 2,66 sau 2 ohmi.
al 2 -lea aspect...nu stiu cata siguranta am pe ampliful asta(peecker sound).multi au zis..."da..dar a fost reparat".am foarte mare incredere in ce iasa din mana ta,si in cunostintele tale.vroiam sa cumpar un proline 3000 pt basi,dar nu mai au pe thomann.asa ca sunt fortat sa cumpar alt amplificator.
ma intereseaza in mod direct. proline 3000 vs peecker sound.daca ar fi pt tine..ce ai alege?pt bass..strict pt bass.pt 4 basi de 18'',br.
ms si astept raspuns.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 3:30 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Foarte buna alegerea Crown CE2000 pentru partea de medii inalte!

Este un amplificator clasa AB+B, cu dinamica buna spre foarte buna, iar traful din el,desi nu este dita-i monstrul, este foarte calitativ.

Poti lucra linistit cu 3 sateliti pe canal (2,66 ohm), in caz de nevoie, va lucra flawless.

Cit despre partea de bass,mergi pe Peeker,este PESTE T-amp.

Aseara am reparat T-amp Proline 2700, partea de alimentare ce vorbeam mai sus.

Traful din el este mare, insa din materiale de proasta calitate, se incalzeste si cu ampliful in standby,ceea ce lasa de inteles ca primarul trafului este PREA puternic pentru miezul respectiv.

Sirma din secundarul trafului de la Proline, este jumatate la grosime vs sirma din traful amplifului Peeker Sound.

Este lucrat destul de "la repezeala",contactul de la switch-ul de power flamase(a trebuit sa-l schimb si sa-i cositoresc firele)...

O sa citesti miine sau la noapte daca apuc sa postez, despre Proline 2700 care este IDENTIC inauntru cu Proline 3000, ii fac un thread special, in care am sa incerc sa detaliez plusurile si minusurile lui, cit mai detaliat.

Tineti aproape!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 8:39 pm 
Leco, eu am vazut proline3000 la lucru cu 4 hd15 pe un canal. Dupa ceva ore bune de functionare la volum maricel (nu clip...), am pus mana sa vad daca s-a incalzit. Nu distingeam canalul in lucru de canalul care nu mergea...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 8:58 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nici nu ai cum sa distingi temperatura, deoarece radiatoarele sint facute sandwich, ar fi trebuit sa pui palma pe capacul superior(radiator canal 1), si pe fundul amplifului(radiator canal 2), ca sa observi diferenta.

Acum incarc pe youtube filmuletele cu el in actiune, cit si pozele, fiind vorba de Proline 2700 pe care tocmai l-am reparat si testat.

Sus

Subiectul mesajului: r
MesajScris: Joi Apr 01, 2010 10:29 pm 
Neconectat
User

peecker peste tamp clar..leco ai pm:D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 70 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2