The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 21, 2025 10:27 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 70 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 1:43 pm 
Neconectat
User

George(sb) scrie:
probabil ca nu are nici o legatura, era o tipa de 19 ani in iasi care vindea unul identic cu 500RON, dar nu am avut curajul sa ma bag, asta era prin august-septembrie, dupa indelungi cercetari, am vazut ca fata mai vindea o barca pneumatica, o casa in copou, toale si parfumuri

a, si era sa uit mai avea si 2-3 id-uri de mess, culmea e ca avea habar de ce "vindea", sunt sigur ca era fata pt ca am vorbit cu ea la telefon, iar detaliile le-am obtinut de pe un site de socializare

ala e luat de un foarte bun prieten de al meu si sincer face ravagii este un amplificator extraordinar de bun

nu a fost tzeapa ala este un peeker sound ps2000 si nu este ca asta e model mai vechi si a ofost luat dintrun club din iasi

celalalt era un electrobox pma600 la fel si ala e ajuns acuma la dj gaby si merge extraordinar si ala fara probleme bine inteles inafara ca am scos din el o gramada de praf dar mergea

Fbt Himaxx 40A 4buc
Playere pioneer cdj 200 2buc
Mixer Allen&Heath PA12
Mixer Soundcraft EFX8
microfon--shure pg58 (wireless)

Sus

Subiectul mesajului: ps2000
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 11:22 pm 
Neconectat
User

amplificatorul peecker sound ps2000 este la mine si nu a fost nici o teapa ..pur si simplu intradevar era cam suspect pretul doar ca eu am avut noroc sa ma duc la om acasa si sa vad despre ce e vorba..este in stare impecabila si suna foarte tare si bine :D.sunt nou pe forum asa ca daca am facut vreo greseala imi cer scuze .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 3:23 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Aici vorbim despre PAS2200,este alt amplificator.

Cind va venu proprietarul sa-l ridice de la mine, am sa-l intreb care este "istoria" lui, si va anunt!

Totusi, nu-si da nimeni cu parerea despre filmulete, ce ati vazut pe acolo, ce v-a placut, ce nu v-a placut, ce ati vrea sa filmez cu ocazia altor reparatii si testari...?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 9:40 am 
Neconectat
User

Ca si lucratura este un amplif bine structurat (dimensionat )
faptul ca este conceput pe module (monoblocuri) este foarte bine mai ales pentru depanatori :lol:
Leco, pe viitor as vrea sa insisti mai mult pe faptul cum lucreaza limiterele din amplifurile pe care le mai testezi si spun asta mai ales pentru cei ce au tendinta de a tine amplifurile in clip, dar mai ales faptul ca e foarte important ca acesta sa lucreze corect

4 x KickBass - HD15 by ( Kappa 15LF )
1 x QSC PLX1804 - Amplificare
1 x Crown XS900 - Amplificare
[ giani_giovani30@yahoo.com] [david.mihaiviorel@gmail.com ]
ID - giani_giovani30
Tel. 0728188493 , 0723547052

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 1:48 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ideea cu amplifurile in clip, este relativa, depinzind foarte mult de cum este implementat limmiterul respectiv, in acel amplificator.

Cel mai simplu limmiter, implementat in amplificatoarele "ieftine", consta intr-un circuit cu o fotorezistenta(cu coeficient negativ de deriva), comandata de un amplificator de tensiune, care "preia" fractiuni de tensiune de pe rezistentele din emitoarele tranzistorilor finali, si le amplifica, transformindu-le intr-o tensiune variabila, direct proportionala cu caderea de tensiune pe acele rezistente.

Fotorezistenta este alcatuita din 2 parti, si anume un traductor optic precis(led) si o rezistenta fotosensibila, astfel ca rezistenta interna a rezistentei,SCADE in valoare odata cu cresterea tensiunii aplicate la bornele ledului de comanda.

Asta asa pe scurt.

Acest gen este cel mai instabil,si ieftin , evident, deoarece daca de exemplu, limmiterul a fost calculat pentru sarcina de 4 ohm(exemplu) pentru 8 ohm, ampliful va intra in clip oficial, PINA ca montajul respectiv sa-i "faca treaba",deoarece caderea de tensiune pe acele rezistente va fi mai mica decit pragul initial stabilit.

Aceeasi chestie este valabila de exemplu cu T-Amp 2400, care de multe ori, desi este in clipping(8 ohm) ledul de clip ramine stins ,se cunoaste discutia.

Sa luam ca exemplu, limmiterul din Macrotech 5000VZ, a carei parte din schema o pun aici:

In schema de la Crown de mai jos(intrarea fiind balansata) semnalul de intrare este aplicat circuitului de intrare U200B prin rezistentele R200 si R201, care sint "suntate" de rezistenta interna (variabila in sens negativ) a fotorezistentei U203, mentinind astfel un nivel MAXIM, prestabilit la intrarea integratului U200B, si evident a nivelului de iesire, intr-un prag prestabilit.

Imagine

Circuitul classic de limmiter este cel incercuit, U203 fiind fotorezistenta din discutie, circuitul U202B, si componentele aferente fiind amplificatorul de tensiune, in acest caz.

Schema acestui amplif fiind destul de complexa, si partea de limmiter este mai bine lucrata.

Se observa si circuitul integrat U201 A,B,C,D , care este un Quad comparator, ce primeste tensiuni de referinta stabilizate si foarte EXACTE pe pinii 10,8,7 si 5, o parte din semnalul de la intrare pe pinii 11 si 4, si semnal de la amplificatorul de eroare si limmiterul de curent de la iesire, al amplificatorului , vezi punctele TP HI ERR2, ISENSE2 si ES2 din poza 2

Imagine

Toate aceste semnale sint strict analizate simultan, de acele comparatoare de precizie si in functie de ce se "intimpla" este actionat limmiter-ul, ce poate fi setat slow (lent) sau fast (abrupt si f rapid).

Totodata circuitul U202A, primeste tensiune de comanda, rezultata din diferenta semnalului de intrare,limitarea de curent si nivelul de lucru al tensiunii de lucru pt amplificatorul de tensiune al limmiterului, iar cind diferenta fata de pragul prestabilit (raportul dintre limitare, tensiunea de intrare si o fractiune din tensiunea de la iesirea amplifului,este mai mare de 0,05%, circuitul U202A, comanda partea de IOC, (Input Output Comparator), monitorizind astfel distorsiunile MAI MARI de 0,05% .

In acest caz aprinderea "usoara" a ledului IOC ne arata distorsiuni mai mari de 0,05% la iesire, distorsiuni ce sint INAINTE de intrarea in clipping a amplifului, iar raminerea lui aprinsa la mai mult de 0,5 sec, ne arata intrarea in limitare clipping a amplifului.

Este un sistem de monitorizare patentat de Crown, care pina in momentul de fata, nu este folosit de NICI un producator de amplificatoare ,desi tehnologia IOC dateaza de peste 15 ani .

Sper ca ai inteles in mare parte cam cum functioneaza un limmiter.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 6:35 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

A venit baiatul si l-a luat, acum 5 min.

Daca este cineva interesat,amplificatorul ESTE DE VINZARE, il puteti contacta la nr 0745504557, Ovidiu.

Sus

Subiectul mesajului: r
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 9:38 pm 
Neconectat
User

as avea si eu o intrebare Leco:eu la peecker-ul meu ps 2000 mai am loc de inca 4 pereki de finali pe etaj..ar ajuta cu ceva daca as pune?mc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 9:57 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da, se va comporta mai bine si tranzistorii finali vor lucra mai echilibrati si mai usor.

Daca vrei iti pot pune eu piesele lipsa, insa ampliful tre sa ajunga la mine.

Vezi sa nu te tepuiesti cu tranzistori contrafacuti, ieftini, cei originali sint cam 25 lei bucata.

Sus

MesajScris: Joi Mar 11, 2010 3:27 am 
Neconectat
User

cu puterea nu are legatura deci..am inteles..pai daca o sa ma hotarasc sigur voi apela cu siguranta la tine..mc pt reply .o seara frumoasa

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 11, 2010 6:42 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cu placere!

Sus

MesajScris: Vin Mar 12, 2010 1:30 am 
Neconectat
User

ce finali are ampul asta pas2200 Leco?:D

Sus

Subiectul mesajului: Re: r
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 8:16 am 
Neconectat
User

tudorps2000 scrie:
ce finali are ampul asta pas2200 Leco?:D

probabil ceva din seria 2SC/2SA sau ceva din seria MJL :roll:

4 x KickBass - HD15 by ( Kappa 15LF )
1 x QSC PLX1804 - Amplificare
1 x Crown XS900 - Amplificare
[ giani_giovani30@yahoo.com] [david.mihaiviorel@gmail.com ]
ID - giani_giovani30
Tel. 0728188493 , 0723547052

Sus

MesajScris: Vin Mar 12, 2010 1:10 pm 
Neconectat
User

la 25 lei finalu nu cred...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 1:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

La 25 lei ii procur eu de afara, originali din stocuri vechi,pe comanda..

Ajung in maxim 10 zile.

Toshiba nu mai fabrica finali .

Tot ce se gaseste pe piata prin diverse magazine,am vazut si la 5 lei bucata, sint niste chinezarii contrafacute, care arata aproape la fel cu originalii insa pastila de siliciu este mult mai mica.

http://sound.westhost.com/fake/counterfeit-p2.htm

Cred ca si amp-ul tau are 2Sa 2Sc

Sus

MesajScris: Vin Mar 12, 2010 4:42 pm 
Neconectat
User

asa e ..china;)))..pai am sa fac o poza la finali doar ca fiecare final are peste el o placuta mica de metal probabil sa raceasca nu ca la pas2200 dar ceva de genu..si nu vad..oricum am 8 pereki pe canal si inca loc de 4 ..e destul :))

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 70 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2