The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 10, 2025 10:37 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Festivalul Peninsula 2010 Tg-Mures
MesajScris: Vin Sep 03, 2010 12:34 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Anul acesta am reuşit şi eu să ajung la festivalul Peninsula de la Mureş.

In acest moment cred ca este unul dintre cele mai bine organizate şi mai mari manifestaţii care au loc anual la noi in tara. cei care nu au ajuns pana acum nu ar trebui să rateze ediţia de anul viitor.

Atmosfera este una speciala iar organizarea este una de excepţie.

Când am văzut lista artiştilor pentru anul acesta mi-am spus ca nu trebuie sa ratez. In special doi mi-au atras atenţia in mod special:

KoImaginen - Mi-am dorit să-i vad live de când s-au înfiinţat.
Above & Beyond - cred ca sunt printre ultimii Dj care mai adopta stilul de trance si progressive trance din perioada de glorie 1998-2002.

in total au fost 4 scene distincte.

Scena 1 si cea mai mare, pe care a concertat KoImaginen

sistemul de fata a fost alcatuit dintr-un line array activ Meyer Sound MILO ajutat pe partea de joasa frecventa de 2 blocuri de subwoofere Meyer Sound 700-HP (2x18" activ, bassreflex)

MILO: http://www.meyersound.com/pdf/products/ ... -hp_ds.pdf
700-HP: http://www.meyersound.com/pdf/products/ ... -hp_ds.pdf

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

trebuie să recunosc faptul ca ma aşteptam la un răspuns mai slab pe partea de midbass, deoarece aveam de-a face cu un line array şi nu cu un sistem point source horn loaded, însă totul a fost OK.

De sunat a sunat foarte bine, cu o presiune sonora mai mult decât suficienta - La un moment dat in timpul soundcheck-ului de la KoImaginen ma gândeam ca am uitat in maşină antifoanele :roll:

aa, era să uit

partea de monitorizare era asigurata de arhicunoscutul NEXO PS15
http://www.nexo-sa.com/asp/catalogue/pr ... de=PS15-R2 amplificat de amplificatoare CAMCO.

Scena 2 - Scena CIUC

nu prea mi-am petrecut timpul pe aici însă am fost prezent la câteva probe.

Sistemul era manufacturat, suna bine , însă exista o problema cu dispersia , probabil cauzata de numărul mare de hornuri

Când se asamblează clustere mari de hornuri , cu cat grupul este mai mare, cu atât exista tendinţa ca sunetul să devina direcţional (pentru ca sursa de sunet are o suprafaţă da radiaţie destul de mare in raport cu lungimea de unda a frecventei reproduse). Dimensiunea clusterelor prezente aici, se pare ca reuşeau să controleze dispersia pe partea de kickbass.

Probabil ca in momentul in care ringul se umplea cu public, problema se remedia in mare măsură.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Scena 3 - Freedom Arena --> Zona cu muzica Dance techno, trance, etc.

In dotare a fost un line array HK COHEDRA
http://hkaudio.com/products.php5?sectio ... 0208%20S/T

ajutat pe partea de midbass de un line array de subwoofere (nu recunosc marca si modelul -> posibil manufacturate)

pe partea de subbass am avut un line array orizontal de subwoofere TSW118 , probabil un model foarte vechi deoarece siglele erau cele pe care le foloseau in anii 80

per ansamblu un sistem foarte bine gândit şi configurat, sunetul a fost pe măsura.

avantajele acestor configuraţii aparent ciudate de line array pe toate secţiunile au fost clare mai ales când a venit vorba de controlul dispersiei pe partea de subbass.

lungimea liniei de subwoofere era atat de mare in raport cu cea mai joasa lungime de unda reprodusa încât tot sunetul era direcţionat in fata
, nefiind scăpări către exteriorul cortului in lateralele acestuia.

In acest cadru audio excepţional setul lui Above & Beyond a fost o experienta speciala.

Pozele mult aşteptate, mai jos:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
..şi cel mai frumos mesaj înainte de a încheia vreun set, pe care am putut sa-l vad pana acum. Probabil ca trebuia sa fiti acolo pentru a-l înţelege.

Imagine

Din pacate nu am poze cu scena 4 , cea care se ocupa cu hip hop, era prea mare inghesuiala pe acolo si prea intunecata pentru a putea face niste poze de calitate

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 03, 2010 1:17 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Oki in cazul Korn, am inteles ideea de bass reflex pe partea de joase, insa la above de ce nu hornloaded? :roll:

E adevarat ca suna mult mai corect bass reflex-ul? :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 03, 2010 2:29 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

la cort erau horn-uri pe subbas

Imagine
vreo 12 bucati

bassreflex are anumite avantaje la partea de procesare, suna mai corect fara procesoare.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2