The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 10, 2025 11:34 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Legatura dintre Conectori + Filtre
MesajScris: Joi Iul 29, 2010 9:52 am 
Neconectat
User

Salut...am o nelamurire referitor la modul de legatura intre filtrele pe 2 cai si mufele boxei(2 x speackon si 2 x Jack ).
Care este regila care trebuie urmata pentru a nu face vreo prostie, cum se leaga mufele intre ele..in serie in paralel?

Atasez o poza cu distribuirea mufelor in boxa, poate este cineva generos sa ma scoata din bezna.
Multumiri anticipate.

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 29, 2010 11:09 am 
Neconectat
User

in paralel

+1 -1

Imagine

Ultima oară modificat de Fodorean Alin pe Joi Iul 29, 2010 11:21 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 29, 2010 11:19 am 
Neconectat
User

Mufele se leaga in paralel indiferent ca sunt speakon sau jack si cu plusul si minusul intri in in la filtru.Atentie in desenul tau speakon-ul se leaga +1,-1 si nu +1,,+2. Orice speakon mama sau tata pe legare normala nu bi amp se leaga +1.-1. Ideea este ca daca legi toate mufele in paralel poti alimenta boxa prin oricare din ele si poti scoate semnal la alta boxa din oricare din ele.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 29, 2010 11:52 am 
Neconectat
User

am inteles, dar daca vreau sa scot semnal dintr-o boxa sa intru in alta pract pun boxele in paralel, boxele fiind aceasi configuratie si putere. Gresesc?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 29, 2010 11:56 am 
Neconectat
User

alien_cj scrie:
in paralel

+1 -1

Imagine

aha, am priceput.O problema insa, eu la spatele boxei am 4 mufe, 2 speackon si 2 jack, exact asa cum le-am desenat. Pe celelate 2 mufe care nu apar in desenul tau cum le leg la filtru? Boxa este Bery B215, dezmembrata, am inlocuit filtrele, ea din fabricatie era prevazuta cu 2 speackon si 2 jack.
Multam pt ajutor. :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 29, 2010 12:06 pm 
Neconectat
User

pe oricare mufe vrei poti sa intrii cu semnal si sa iesi la fel pe oricare fiind-ca sunt in paralel

la celelalte 2 mufe legi la fel si intrii in filtru - la -, + la +

pun pariu ca si din fabrica erau legate in paralel toate

spor la treba

PS daca legi in paralel 2 boxe ATENTIE! va scadea impedanta si va creste puterea
adica daca boxele sunt pe 8 Ohm dupa legare in paralel cele doua vor avea 4 Ohm

daca mai ai nelamuriri....

Ultima oară modificat de Fodorean Alin pe Joi Iul 29, 2010 12:16 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 29, 2010 12:10 pm 
Neconectat
User

ok, multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Legatura dintre Conectori + Filtre
MesajScris: Vin Aug 06, 2010 11:36 am 
djmarko scrie:
Salut...am o nelamurire referitor la modul de legatura intre filtrele pe 2 cai si mufele boxei(2 x speackon si 2 x Jack ).
Care este regila care trebuie urmata pentru a nu face vreo prostie, cum se leaga mufele intre ele..in serie in paralel?

Atasez o poza cu distribuirea mufelor in boxa, poate este cineva generos sa ma scoata din bezna.
Multumiri anticipate.

Imagine

pune mufele speakon in paralel 1+ cu 1+ si 1- cu 1-
ca sa nu faci o mare prostie scoate mufele jack de pe panou.mi se par cele mai periculoase mufe pentru boxe

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2