The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 08, 2025 6:29 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: 128 kbps versus 320 kbps
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 6:24 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Avand in vedere ca mai toti lucram cu muzica in format mp3 m-am gandit ca acest articol ar fi util. In plus aveti si un mic test prin care va puteti testa capacitatile fine ale urechilor voastre ;)

http://www.noiseaddicts.com/2009/03/mp3-sound-quality-test-128-320/

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 6:34 pm 
Neconectat
User

eu am ales gresit :lol: ,poate e putin reglat altfel eq la varianta de 128,va parca suna mai bine.whatever :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 6:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Se simte ca din cel la 128kbs sunt taiate multe frecvente, mai ales daca asculti testul pe o pereche de casti / difuzoare / placa de sunet mai de doamne-ajuta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:00 pm 
Neconectat
User

dupa 2 ascultari l-am ales bine...parca are mai multe inalte varianta pe 320, mai este un test interesant, care sunet e mai puternic. Si ala l-am facut bine dar de auzit nu aud 20 khz. Voi cum stati? sa fie oare de vina difuzoarele de la laptop?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:04 pm 
Neconectat
User

Mai depinde si de cat de bine e inregistarata melodia sau ripuita dupa
cea originala ca degeaba are ea 320 kbs daca are din start frecventele
taiate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:07 pm 
Neconectat
User

mai....iara incepeti chestia cu pana la cat aud pe castile de ipod sau pe difurile de pe laptop :roll: ras-ras-raszis, fuga la orl, audiograma si dupa aia discutam
sincer, am facut si eu acel loudness test:roll: dar semnalul nu e egal la fiecare...pe masura ce creste fregventa scade si nivelul track-ului respectiv...
@alextripon am reusit cu castile, si cu boxele de pe birou sa aud pana la capat tot testul....

ascultat cele 2 fragmente, insa nu stiu de ce pun pariu ca odata urcate acolo oricum nici cea de 320kbps nu mai are atat....
personal, am nimerit rezulatul, adica first track era cea de 320kbps...dar tipul a fost smecher, daca lasa un pic de tobe, si-ar fi dat seama mai multa lume de realitate..asa doar cu vocea, o chitara bas, si una-doua instrumente mai finute mai grea treaba...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 20, 2010 2:56 am 
Neconectat
User

faceti test cu aceeasi melodie tranformata din 320 in 128 kilo si apoi incerati sa o ghiciti pe cea de 320 , eu ii fac chestia asta oricui si pariez ca nu se prinde care e una si care e cealalta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 20, 2010 3:35 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da, sunt de acord sa facem acest test insa nu pe placi de 2 lei onboard de la laptop sau pc. Sa fie vorba de un M-Audio sau macar un Creative. Diferenta se simte mai ales cand e vorba de un volum mediu sau in niste casti bune.

Dincolo de testul acesta probabil vedeti si voi cat de impartite sunt parerile... mai ales ca discutam despre ceva la care toti avem acces si putem testa fiecare... insa cum ramane cu opiniile legate de echipamentele audio? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 20, 2010 10:27 am 
Neconectat
User

prefer placi de sunet behringer si on board in defavoarea creative, singura diferenta semnificativa pe care am sesizat-o a fost ca melodiile de 320k ocupa mai mult spatiu

Ultima oară modificat de popamariusgabriel pe Dum Iun 20, 2010 4:12 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 20, 2010 2:22 pm 
Neconectat
User

am nimerito din prima ascultand la pe boxele mele de comp(behringer truth b2031a)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 21, 2010 8:46 am 
Neconectat
User

mariusspuneceva scrie:
faceti test cu aceeasi melodie tranformata din 320 in 128 kilo si apoi incerati sa o ghiciti pe cea de 320 , eu ii fac chestia asta oricui si pariez ca nu se prinde care e una si care e cealalta

fi serios...e diferenta de la cer la pamant intre ele :) 128 suna mult mai infundat decat 320 :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 21, 2010 9:40 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

benictrs scrie:
am nimerito din prima ascultand la pe boxele mele de comp(behringer truth b2031a)

Am ascultat si eu...concluzia este"
-la 320K este mai multa liniste in muzica! :lol:
Poate suna ciudat, dar asta este parera mea; oricand as recunoaste care e 320k si care este 128k
Am ascultat la un sistem mediu, pe boxe de PC, ceva mai bunisoare, 2x15W RMS, stereo(si vechi de vro 15 ani, LInk este firma).
Si sunt de acord cu cei care zic ca 128 poate suna mai bine decat 320k...dar cu o specificare:
daca CD-ul original de pe care s-au inregistrat piesele se face 128k si 320k....320k suna mai bine;
Daca este tras la 96k si alt user il decomprima la 320k...tot ca 96k va suna...:); cred ca asta e motivul pentru care unele de 320k suna mai prost decat cele de 128

sau daca e tras de pe caseta in comp...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 21, 2010 9:52 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu nu am deosebit, mai demult, un MP3 la 128 si un FLAC :lol:; nici artefacte, nici soundstage. Am ascultat pe ceva pereche de boxe Eltax + Creative, "Hi-Fi".

Bine ca mi-am amintit, o sa reiau acasa, daca o mai gasesc; sunt curios daca aud diferente pe D2500Ti + DAC (ma refer la macar ceva artefecte pe medii/inalte). Daca nu aud nimic, diferente, fac upload undeva si ascultati si voi.

Sa nu intelegeti gresit, fac diferenta dintre un MP3 la 128 si unul la 320. Doar ca piesa aia era comprimata bun tare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 25, 2010 10:37 am 
Neconectat
User

Eu am ales-o corect;).Era prima.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2