The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 6:32 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Emitator pt monitorizare mamifere
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 1:38 pm 
Neconectat
User

As vrea sa stiu daca aveti idee de vreo schema pt un emitator radio foarte mic,Care sa emita in jurul fregventei de 140 Mhz.
El arata cam asa:
Imagine

Cu negru e o baterie de ceas,corpul emitatorului avea cam 1 cm.antena in jur de 5-6 cm.Corpul si bateria emitatorului sunt incluse intrun fel de masa caucicata.
Acest tip de emitator se foloseste la monitorizarea mamiferelor mici.Raza pe care emite e de aprox 500m. prin masa cauciucata se vedeau reliefate ceva componete smd. As vrea sa incerc sa fac asa ceva. Pt ca sunt relativ scumpe iar pt un studiu serios e nevoie de aprox 30 emitatoare,iar o bucata costa cam 200 eur.Inca un detaliu care il mai stiu e ca au atasate o bucatica de magnet sau ceva de genu iar cand este indepartata acea piesa magnetica incep sa emita pana se consuma bateria.Bateria tine intre cateva saptamani si cateva luni.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 2:11 pm 
Neconectat
User

stiu pe cineva care te poate ajuta sa-ti faca cateva astfel de montaje in serie 8)
lucreaza in domniul radio..si iti poate face in regim prefesional astfel de emitatoare..pretul fiind relativ mic..da astea sunt detalii pe care le poti discuta

daca esti interesa supe-mi si iti voi da numarul de telefon 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2