The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iul 05, 2025 11:11 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: intrebare
MesajScris: Lun Apr 19, 2010 10:11 pm 
Neconectat
User

am o sala de 20 metrii lungime...pupitrul de dj cu amplificare si tot este intr`un capat si 2 basi dublii in celalalt capat al salii

fiecare bass e pe 4 ohmi si are la dispozitie un canal de pe amplif outline T4.5

acum vine intrebarea....ce e mai ok...sa duc ampliful in spatele basilor sau sa trag cablu de la pupitru pana acolo ?

daca ar fi mai ok sa trag cablu ce grosime ar trebui sa aibe avand in vedere ca va trece prin el cam 1.3 kW

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 19, 2010 10:22 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

2x4 mm e de ajuns
20 de metri nu-i o distanta prea mare, nu vor exista pierderi mari daca pui cel putin 2x4 mm. Iti dai seama ca ideal ar fi sa fie cat mai scurte cablurile..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 19, 2010 10:28 pm 
Neconectat
User

imi dau seama ca e mai ok sa fie cat mai scurte DAR nu am o protectie pentru ele anti lichide sau anti alti factori

si asta e treaba cea mai nasoala

+ ca la fel si cablurile xlr-xlr sunt firave si daca trag cablu de semnal prin spatele rigipsului si am o defectiune distanta e foarte mare si nu mai pot sa trag altul sau sa il inlocuiesc :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 20, 2010 7:15 am 
Neconectat
User

2x4 sau 4x4 daca tii asa frica si e mai mult ca suficient!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 20, 2010 9:44 am 
Neconectat
User

daca in sala respectiva este cumva parchet laminat pe jos ar trebui sa fie prins de muchiile peretelui cu niste margini speciale,poti incerca sa bagi cablul intre margini si perete

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 20, 2010 1:50 pm 
Neconectat
User

la problema cu pierderile eu sunt de parere ca e mai bine sa pui amplificatorul aproape de boxe si sa duci doar semnal in amplificator dintr-un motiv foarte simplu: daca se pierde semnal pe drum ridici volumul din mixer si nu ai treaba dar daca statia e in clip si nu ajunge putere destula putere la boxe nu prea ai ce face
dar oricum pe o distanta de 20 de metri nu iti fa probleme de pierderi ca sunt neglijabile
si cu cablul daca vrei sa il duci pe dupa rigips si sa nu desfaci rigipsul daca se intampla ceva cu cablul o metoda sigura ar fi sa duci 2 cabluri: unul pe care sa il folosesti in permanenta si mai unul de rezerva pe langa el doar pentru situatia in care pateste ceva primul cablu

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 20, 2010 6:43 pm 
Neconectat
User

nu e parchet laminat :D in mare parte am scapat de problemele care erau mai grave pentru ca s-a modificat total amplasarea boxelor si am doar 8 metrii :D am cablu de 4x2.5mm si va fi tras pe sub un podium...azi miam facut imaginea in minte ce si cum va fi tras...nu vor fi probleme :D multumesc pentru sfaturi :D

dar acuma am alta problema cu adresarea dmx`ului...pentru canalele 1-12 ce adrese trebuie la muving-headuri sau la alte lumini controlate de dmx?

stiu ca pentru canalul 1 adresa e 1 pentru canalul 2 adresa e 17 pentru canalul 3 adresa e 33 pentru 4 adresa e 49...daca nu gresesc...cum se calculeaza adresele astea ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 22, 2010 11:22 pm 
Neconectat
User

ok...cu cablurile am rezolvat...am pus 4x 2.5 unite cate doua si sper sa nu mai am pierderi :D

a ramas treaba cu adresarile dmx 512 :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 27, 2010 9:53 am 
Neconectat
User

asta vroiam sa zic si eu, mai bine aduci basii aproape, ca o sa fie si greu la mixat cu basii la 20 m, pt ca o sa sune cu intarzaiere...
referitor la semnalul dmx depinde ce comanda folosesti, daca ai un martin l. jokei el o sa iti calzuleze automat ce adrese trebuie sa dai la fiecare tip de lumini

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2