Vreau să adaug că acel discount de 5% este un cadou oferit userilor activi.
A face un proiect este încununarea unei pasiuni.
Dacă acel proiect e naşpa, lumea te va înjura. Dacă este genial, lumea te va lăuda. Dacă dai rateu vei rămâne cu ruşinea, dar dacă vei posta ceva genial, vei rămâne cu gloria.
Well, toate acestea nu ne privesc câtuşi de puţin.
Forumul acesta doar le găzduieşte, din dorinţa de a oferi cât mai multe variante userilor aflaţi în căutare de proiecte cu difuzoare Paudio şi Selenium.
A posta ceva pe un forum implică un transfer al proprietăţii intelectuale către spaţiul public. Cu alte cuvinte, atunci când intri pe un forum, accepţi că orice postezi devine proprietatea acelui forum, by default.
Dacă cineva consideră că are un proiect genial, îi recomand să îl breveteze sau să îl înscrie la OSIM. Chiar şi în acest caz, proiectul devine proprietatea forumului, odată ce a fost postat, datorită faptului că userul a acceptat condiţiile de intrare. Protecţia intelectuală se referă doar la utilizarea în scopuri comerciale.
De exemplu, dacă cineva îşi înregistrează un design la OSIM, chiar dacă îşi publică proiectul pe un forum, are tot dreptul să ceară a nu fi reprodus în scop coemercial.
Am spus toate aceste chestii pentru a fi clar de la bun început cum stă treaba. Orice om este liber să publice orice doreşte, cu condiţia să nu fie nişte aberaţii tehnice, dar nu va avea dreptul să ceară îndepărtarea proiectului lui, în cazul că vrea să îşi ia jucăriile şi să plece.
Pe de altă parte, în afara celor 5% discount daţi de Mircea, poate că mai dau şi eu un 5% suplimentar, dacă văd că omul este pasionat cu adevărat.
Sau poate că îi fac cadou o pereche de difuzoare

.
Nicidată nu ştii de unde îţi vine norocul ...
Important este să faci ceva, să te zbaţi, să îţi pui mintea la treabă, să fii util celor din jurul tău. Să arăţi că eşti un om care există pe această lume şi lasă ceva în urma lui, fie chiar şi în acest spaţiu efemer, numit Internet.
În încheierea divagaţiilor mele aş vrea să spun ceva.
Pe vremea când eram copil am dat de un proiect într-o revistă numită Tehnium. Acel proiect mi-a deschis pofta de a face boxe. La mulţi ani după acest episod, să tot fie vreo 25, am avut plăcerea să îl cunosc pe autorul acelui articol. Mi-a povestit că nu a câştigat aproape nimic din aceste articole. Le publica pentru că îi făcea plăcere să experimenteze şi dacă acestea se şi concretizau, era bucuros să ofere rezultatul exeperienţelor făcute tuturor celor interesaţi. Domnul respectiv avea o meserie diferită de domeniul audio.
Sunt sute de oameni ( dacă nu or fi mii ) care au reprodus acele proeicte. Acel om a lăsat o urmă pe acest pământ şi mai ales, în sufletele noastre. Cu o modestie ce ţine de alte timpuri, niciodată nu a cerut vreo recompensă, sau să aibă vreun avantaj material din acele proiecte.
Ei bine,
acesta este spiritul.