The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 09, 2025 7:08 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: "Modificare" racire amplificator!
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 9:20 pm 
Neconectat
User

As vrea niste pareri legate strict de mecanismul de racire la amplificatoarele din categoria t-amp,behringer,....si altele de genul lor(in afara de ecler,dynacord,crown...)
As vrea sa stiu daca la amplificatoarele din prima categorie de mai sus,"modificam" sistemul de racire(adica de exemplu punem un cooler in plus,un radiator mai bun sau mai mare si alte chestii care ar tine etajul(etajele) finale la o temperatura mult mai scazuta decat cea la care ajung amplificatoarele cu racirea din fabrica(nemodificata),probabilitatea ca amplificatoarele sa "crape" scade sau ramane aceeasi,ca in cazul fara modificarilor aduse.
Doar din punctul asta de vedere as vrea sa aflu niste pareri,amplificatoarele fiind folosite in regim normal,pe sarcini de 4,8 ohmi,stereo.
Multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 9:26 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

in principiu racirea este la fel

privind problema mai in detaliu, amplificatoarele de proasta calitate sufera la capitolul componente de calitate: finali, condensatori, etc

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 9:28 pm 
Neconectat
User

e logic ca amplificatorul numai are probleme cu supra temperatura...de aici normal ca nu vor mai aparea probleme cu intrarea in protectie pe motiv de temperatura...durata mai mare de functionare se simte mai mult in regim de impedanta mica
punctul in care se incalzeste destul de rau amplificatorul creste desci il poti folosii mai mult in situatii extreme

si eu am modificat racirea la cateva amplificatoare, bine erau si prost gandite nu avea deloc randament la racire

oricum nu vad rostu atunci cand e vorba de schimbat radiator mai ales la o serie cat de cat profi,semi-profi ca acolo sunt gandite..un cooler in plus nu strica da sa te apuci sa faci bucati amp si sa-i pui un radiator mai mare...nu ma atrage :roll:
in fine sa mai asteptam si ceva pareri de la cei mai avansati care cunosc bine treaba asta 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 9:56 pm 
Neconectat
User

Sa presupunem ca nu ajungem pana la schimbatul radiatoarelor(pentru ca pana la urma nu merita investia avand in vedere ca sunt amplificatoare ieftine si etc...),insa m-am gandit la adaugarea unu-i ventilator in plus sau la o directionare mai buna a fluxului de aer prin radiator,deci chestii mai marunte ce pot fi facute fara o interventie prea mare asupra amplificatorului :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 10:29 pm 
Neconectat
User

asta da se poate face
la un amp dasta ieftin am descoperit racirea facuta total aiurea
coolerul era pus sa traga aerul,radiatoru pus la distanta mare si chiar daca era in forma de tunel era pus perpendicular cu coolerul :roll: am ramas masca...bine am intors coolerul,am pus sa sufle in radiator,radiatorul pus cum trebuie ..tunel..si am schimbat radical temperatura din interior
se racea super bine ..banuiesc ca cine le ansambleaza habar nu are ce si cum..le pun si ei la soarta sa fie..bn cat dai atata face
la astea ieftine poti intervenii in sistemu de racire fara probleme..macar sa vezi daca e ok :roll: sa nu ai surprize ca mine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2