The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 08, 2025 6:55 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: sony ta 210
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 9:34 am 
am si eu un amplficator soyn ta 210 de 2 x 80w cu care imi bat capu .
mai exact e vorba de doua integrate micro pc 1298v la care nu gasesc schema sau pdf
ele cred ca au rol in schema de pilot pt tranzisotii finali
acu cineva stie vreun echivalent sau ceva care m-ar putea ajuta sa le determin functionalitatea.
multumesc anticipat colegilor electronisti

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 9:53 am 
Neconectat
User

Am avut eaxct aceeasi problema ca tine cu un alt Sony.

uPC1298V nu are echivalent si nici nu se mai fabrica.

uite datashetul http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 298V.shtml

eu am masurat daca sunt strapunsi prefinalii din driver urmarind schem interna: intre pinul 1 si pinul 12 si intre pinul 10 si 11 poti masura jonctiunile CE la prefinali. nu trebuie neaparat sa scoti integratele ca sa faci asta, poti sa intrerupi traseele de pe cablaj.

eu am reusit sa recuperez un driver din asta functional dintr-un alt aparat si am remediat problema.

Ai putea sa schimbi cu totul etajul final, pentru simplitate ai putea folosi tot un driver http://www.national.com/pf/LM/LM4702.html#Overview acesta e stereo :wink:

Bafta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 11:13 am 
pai la ala stereo ai vreo schema de ansamblare in cablaj??
eu personal nu tai nici odata cablajele pe placa,prefer sa scot cu pompa de fludor finalu si sa-l masor.
nu prea as vrea sa-mi bat capu pt o statie d nici 2 mil.da o am de vreo 3 ani de zile trasa pe dreapta si cred ca ia venit ceasu sa fie reparata.e mai mult ca o provocare acum.
cred ca o sa-i sara de tot etaju final si o sa bag un modul din kiturile de pe la mivarom...
ceva tot cu tranzisotri
un integrat micro pc 1298v ajunge undeva la 1,2 mil sa-l comand.
mai am doua integrate pc 1298v si o sa le verific si pe acelea.
ms fain de ajutor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 3:17 pm 
Neconectat
User

Trebuiesc verificate integratele, de obicei se arde unul singur, dar ele au alimentare comuna si daca unul e in scurt vei crede ca si celalalt e in scurt.

nu stiu cum e in statia ta dar in aia in care am umblat eu avea un fel de regulatoare rudimentare cu cate un tranzistor pentru alimentarea driverelor, probabil ca sunt arsi tranzistorii aia daca este ars vreun driver.

este un cablaj in datasheet pentru LM4702, oricum iti poti face singur cablajul cu mare usurinta, e foarte simplist driverul asta.

PS: eu am umblat in Sony TA-F220 deci sigur sunt cam la fel.

Bafta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 5:56 pm 
sunt perfect la fel..
tranzisotrii sunt buni.i-am verificat aseara.
o sa vad integratele ce zic

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2