The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 08, 2025 9:00 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: CUM SCAP DE BRUM?
MesajScris: Mar Dec 29, 2009 4:46 pm 
Neconectat
User

Racul meu se compune din trei puteri crossover si compresor. Cum sa scap de brumul din boxe. Este un brum mic care nu deranjeaza dar totusi. Conexiunile toate sunt cu jac mare nebalansat. Am mixerul ne balansat si am crezut ca daca tot sistemul e nebalansat e ok. Oare nu folosesc bine butoanele de ground din puteri?sau din cauza cablurilor de alimentare cu curent. Multumesc mult pt. raspunsuri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 29, 2009 6:24 pm 
Neconectat
User

Incearca sa jonglezi din ground lift, daca nu se simte nici o diferenta ia totul de la capat (conexiuni), s-ar putea sa ai o bucla de masa. Cablurile sunt de calitate?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 29, 2009 9:08 pm 
Neconectat
User

Poti folosii ground lift daca are amplificatorul cauta pe google cum sa il folosesti ca trebuie ceva sa faci la fire ;) si app foloseste cabluri balansate XLR pentru ca scapi de pink noise si de brum ia de aici :
1.
conectori audio pdf

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 30, 2009 11:35 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am si eu o problema similara cu un sasait, nu tare, dar care ma deranjeaza pe mine. Cand folosesc Mixer->amplificator->boxe, dau volum la maxim, sunetul pe mute din pc, nu aud nimic, niciun zgomot. Cand pun DCX(e nou si folosesc cabluri cordiale) apare un sasait :? De ce?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 30, 2009 12:55 pm 
Neconectat
Admin
Admin

adrian_p68 scrie:
Incearca sa jonglezi din ground lift ..

Corect.
Uneori însă nu este suficient. Se face buclă de masă iar aceasta este responsabilă de apariţia brumului.

Sugestia mea este să fie scoase aparatele din rack, reconectate şi izolate unul de celălalt ( să nu existe contact electric între carcase ).

Dacă brumul dispare, este clar de unde vine.

Soluţia de eliminare a problemei va fi aceea de izolare electrică faţă de şina pe care se prin şuruburile. Există un fel de izolatori special concepuţi pentru genul acesta de problemă. Se poate încerca şi o soluţie DiY. Eu am pus ( când timpul era critic şi nu puteam aduce acei izolatori în timp util ) o stinghie de placaj pe acea şină, iar prinderea amplifurilor am făcut-o cu holtzşuruburi.
În felul acesta am evitat conectarea electrică dintre carcase şi brumul a dispărut.

Dacă nici aşa nu dispare, atunci există o problemă în conectică, sau şi mai grav, unul din aparate bagă brum din partea electronică.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 30, 2009 12:58 pm 
Neconectat
Admin
Admin

FuBu scrie:
Am si eu o problema similara cu un sasait, nu tare, dar care ma deranjeaza pe mine. Cand folosesc Mixer->amplificator->boxe, dau volum la maxim, sunetul pe mute din pc, nu aud nimic, niciun zgomot. Cand pun DCX(e nou si folosesc cabluri cordiale) apare un sasait :? De ce?

DCX-ul bagă zgomot de fond. Aşa este din fabrică. Cauza este datorată unei proiectări defectuoase, care poate fi corectată prin tunare. Din păcate nu este o soluţie ieftină şi per ansamblu costă mai mult decât dacă se ia un procesor bun, de la bun început.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 30, 2009 1:00 pm 
Neconectat
Admin
Admin

marafet scrie:
Si eu, am aceiasi problema pe un cx2310,cand folosesc iesirea de subwoofer,se aude un BRUM..dar pe iesirea loW ,merge perfect :( mia zis cineva sa nu mai tin crosu pe amplificator :(

Corect.
Face contact electric între carcase şi se generează brum ca urmare a buclei de masă.

Se poate rezolva uşor prin punerea unor picioruşe de cauciuc, sau a unei bucăţi de mochetă ( burete, etc ) între ele.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 30, 2009 1:00 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Multumesc pentru raspunsul promt Dan, da-mi te rog ceva mai multe detalii despre tunare si chiar despre un procesor de sunet de calitate pe care mi-l poti recomanda. Multumesc frumos!

Ultima oară modificat de Fabian David pe Mie Dec 30, 2009 10:24 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului: Brum.
MesajScris: Mie Dec 30, 2009 9:24 pm 
Neconectat
User

Multumesc mult domnul Dan. In legatura cu conectica este de calitate. Numai jackuri neutric si cablu bun Aparatele din rac sunt tot de calitate, Puteri jbl si ecler,iar procesor si crossover DBX. Am sa incerc sa le izolez,insa sunt foarte grele. Nu stiu daca holtsuruburile or sa tina. Unde se gasesc izolatori de care spunea-ti d-voastra? Cu respect Toni Holter.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 30, 2009 9:38 pm 
Neconectat
User

de asa ceva ai nevoie in caz ca GND lift-ul nu ajuta...verifica inca odata cablurile, sa fie ok...nu te baza doar pe nume....
si apoi e posibil ca din proc sau cross sau chiar din mixer sa iti vina...

Sus

Subiectul mesajului: brum
MesajScris: Joi Dec 31, 2009 8:33 am 
Neconectat
User

Am verificat toate aparatele separat. Nu e nici o problema. Am verificat si cablurile am folosit gnd in toate felurile. Curios brumul se aude mai proeminent pe difuzoarele de medii pt. care folosesc o putere ecler,de care sunt sigur ca e perfecta.Daca o scot din rac nu mai sunt problene. Deasupra ei e crossoverul,iar deasupra cross. compresorul. Am si o perna pt iesiri cu spikoane in spatele procesoarelor care are conexiunile din iesirile puterilor cu cablu 2x2,5 Concluzia? trebuiesc izolate? repet NU E UN BRUM PUTERNIC DAR SEZIZABIL IN PAUZE. Rau e ca in racul meu puterile sunt fixate cu piulita in colivie .Nu are sina ci gauri patrate in care sunt piulitele

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 31, 2009 8:53 am 
Neconectat
User

eu la un moment dat dupa cateva ore de teste, am desfacut dcx-ul si i-am taiat firul de la masa la cablaj, si in mod "spectaculos" brumul a disparut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 31, 2009 8:59 am 
Neconectat
User

vezi cum poti izola acel ecler de restul daca zici ca aia ar fi sursa..
cum a zis si Dan, pune niste separatoare cauciuc intre amp de sub el si crossover. Incearca sa gasesti pe la firmele ce comercializeaza rackuri de servere si ups de dimensiuni mari, surubri de plastic dur...stiu ca eram intr-o vreme la preturi decente, desi cu ceea ce ti-am recomandat mai sus e ok. acea garnitura tu opui in ureche de agatare a amplificatorului si o poti lasa doar cat sa taie contactul dintre surub si carcasa. deasemenea si solutie data de Dan cu acea stinghie e foarte buna. Stiu ca pe vremuri, luam foii de cauciuc de 2-3 mm grosime si cu alea izolam in caz de pretentii sina de amplificator.
ideea e ca, cam astea sunt solutiile la prima vedere, doar in cazul in care nu schimbi racul cu unu cu sine :roll:
fa rost de saibele alea si de 2 stinghi cu care sa tai contactul metalic la prinderea in rack....dupa ce face astea vedem ce iese.

Sus

Subiectul mesajului: CUM SCAP DE BRUM?
MesajScris: Lun Ian 04, 2010 2:52 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

recomandarea mea:
-Foloseste cabluri balansate;
incearca sa schimbi ordinea aparatelor in rack...
- daca compersorul tau are si "GATE" activeaza-l si ai scapat de brum(daca zici ca se aude incet) daca se aude tare ai o bucla de masa....
Am avut si eu in trecut probleme cu asta dar de cand am schimbat in balansate si am pregatit totul ca la carte conform:
http://www.rane.com/note110.html
Am scapat de toate problemele....iar cablurile le-am facut eu adica sunt "home made". :wink:

Sus

Subiectul mesajului: brum
MesajScris: Sâm Ian 09, 2010 8:14 am 
Neconectat
User

Multumesc pt. sugestii. Mixerul meu are iesiri nebalansate,si de aici pleaca totul.MONTARBO SX17. Nu stiu de ce montarbo a facut asa. Este un mixer care suna super si nu vreau sa scap de el. Suna mult mai bine ca dynacord. INTREBARE. Din mixer intru in compresor gate care are intrari si iesiri balansate. Daca ies din compresor in crossover balansat este corect? sau iesirile de la mixer (kenon 1masa 2+ 3masa deci ne balansat) pune in surt si minusurile de la compresor cross si puteri ? cum ar fi cu jackuri mono,sau pleaca balansat din compresor inspre celelalte componente?(cross,puteri) Multumesc pt rspunsuri.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2