am regasit topicul asta dupa ce am fost trimis aici din topicul cu vanzarea bss-ului de aici
http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?f=19&t=21831ca posesor si utilizator de 2 bucati dbx 260 pot sa va spun ca NU este o scula atat de proasta cum poveste pe aici
singurul lui handicap din punctul meu de vedere este interfata nu tocmai user friendly
daca ai rabdare sa butonezi prin el iti vei da seama ca e gandit sa faca o multitudine de chestii
mi-a luat cam 4 ore sa reusesc sa imi dau seama cum au vrut proiectantii sa-l organizeze in meniu... dar dupa asta setarea lui a fost floare la ureche
este foarte versatil, poti sa iti faci preset propriu si sa folosesti fiecare canal din cele 6 iesiri in orice mod doresti
se tot plange lumea ca nu stie sa-i seteze limitatorul?
pai cine are habar ce inseamna acei parametri pe care ii cere un limitator?
aici nu merge ca la DCX, si anume sa pui un prag acolo la -17 dBu si nu mai intra amplificatorul in clip oricat semnal dai in saracul DCX
DBX-ul te pune sa ii introduci parametri:
OverEasy un parametru care habar nu am ce inseamna nici in ziua de azi,
threshold (masurat in dBu),
attac (masurat in ms),
hold (masurat si asta in ms),
release (masurat in dB/s)
deeeeeci, despre ce vorbim aici?
unii utilizatori de scule profesionale nici nu stiu care e diferenta intre tensiune si curent, sau ce anume se noteaza cu V si ce se notreaza cu W
si noi aici vorbim de marimi mai complexe gen dBu sau dB/s?

sau ce sa mai vorbim de cunoasterea teoriei in asa fel incat sa introducem niste valori
CORECTE in procesor
Mircea Bartic scrie:
cateva minusuri care ma deranjeaza:
- limitarea e proasta
introducerea corecta a unor valori pentru parametrii ceruti nu cred ca vor face ca procesul de limitare sa lucreze gresit
pana la urma e o jucarie digitala care urmareste niste algoritmi pe baza unor parametri de intrare introdusi de utilizator
Mircea Bartic scrie:
- indicatoarele de nivel sunt inutile (cine le-a proiectat ar trebui impuscat in picior ... de doua ori)
acum sa fim seriosi.... cine se bazeaza pe indicatoarele de nivel din procesor?
cel de pe mixer care este in fata sunetistului este cel de luat in seama... parerea mea
Mircea Bartic scrie:
- functia de auto EQ da in majoritatea cazurilor crocobauri
cand ai zis AUTO deja... ne lasam de meserie si ne facem toti fotografi... ca si acolo merge cu AUTO.... sau nu prea merge? aaa... nu merge ..... ca asta inseamna ca NU SUNTEM PROFI
Mircea Bartic scrie:
- configuratiile posibile sunt foarte limitate iar daca te pune dracu sa-ti faci tu setarea proprie nu e deloc user friendly.
FALS
260-ul se poate configura fara probleme in orice fel