Salut!
Sunt nou pe aici, la inceput in drumul meu spre a face din asta o profesie, dar cu cateva informatii utile.
Sa zicem ca tehnologia nu e chiar noua, dar numai acum a putut fi pusa in aplicare eficient fiindca M-Force merge doar impreuna cu M-Drive sau IPal, ori amplificatoare in clasa D foarte stabile sub 2 ohm. Asta fiindca foloseste acea bucla de feedback DPC plus reutilizarea energiei electromecanice inmagazinata in inertia mare a sistemului mobil si eleasticitatea mare a suspensiei si returneaza o parte din ea in condensatorii amplificatorului (asta ar incalzi muuult prea mult tranzistorii in alta clasa decat D) In plus, datorita fortei enorme a motorului (cam de 60 de ori mai mare decat la un difuzor de 45cm tipic), acceleratia membranei este foarte mare (4800m/s^2) si astfel, la frecvente sub 100 Hz nu exista un grup delay prea mare, mai ales asistat de principiul IPal. De fapt, din ce mai zice lumea pe alte forumuri, inteleg ca nu sufera nici de compresie dinamica, nici de compresie termica, fiindca avand bobina la exterior atasata de un racitor, transferul termic este foarte eficient.
Daca simulez in WinIsd o boxa bass-reflex cu dif asa cum este, nu prea pot obtine rezultate viabile fiindca parametrii sunt extrem de...ciudati. Dar prin IPal si M-Drive, poti modifica virtual parametrii (in anumite limite) astfel incat sa adaptezi de fapt difuzorul pe o incinta si nu invers ca de obicei. Din nou, fiindca nu are parametrii clasici, boxa se va comporta diferit in realitate decat in simulari, adica WinIsd imi va arata 100Kw necesar pentru x-max, dar nu va putea lua in calcul impedanta (foarte) variabila a sistemului. Iar modulele IPal si M-Drive vor face amplificare in curent (adica impedanta amplificatorului este variabila) astfel vor adapta voltajul si amperajul (in limita a 300 volt si 200 amp) astfel incat sa pastreze un raspuns liniar si eficienta sistemului foarte mare. Mai ales in grupuri de 4

.
Am vazut ca D.A.S. Audio si AuraAudio au acum in portofoliul lor cate un subwoofer de 30inch, Avalon zice ca a folosit membrana de 40 inch si mai sunt cateva care au aparut pe alocuri (Rusia, America) fara prea multa valva. Iar baietii din comunitatea ProSoundWeb testeaza pe ele la ora actuala sa vada ce vor putea face si cum se prezinta.
Eu personal sunt destul de impresionat de cei de la Powersoft si consider ca tehnologia lor este foarte utila. Dar in nici un caz revolutionara. Ce este rau e ca nu prea merge folosit in incinte cu horn pentru ca este prea adanc, are parametrii inutilizabili cu un horn clasic (pe frecvente joase) si programarea DPC-ului acela este mult prea complexa pentru un TH sau FLH. Asta din cate am aflat eu pana acum si cate am simultat in Hornresp.
Totusi, sa reusesti sa obtii 150dB dintr-o boxa de 520 litri de la 35Hz (conform specificatii nu masuratori pana acum) este foarte util si destul de impresionant.
Martin Audio a folosit in ASX si MLX tehnologia IPal si conform lor, au obtinut din un singur difuzor de 21" (ASX) sau 2 de 18" (MLX) peste 150 dB masurat/metru/2Pi. Volumul extern al lui ASX este 1.6*DAS SF-30a, este FLH hibrid cu bass-reflex si totusi obtin rezultate asemanatoare. Pacat ca nu vazut ASX folosit pe nicaieri pana acum...