The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 13, 2025 6:01 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Subwooferi suspendati?
MesajScris: Mie Mar 25, 2015 1:02 pm 
Neconectat
User

Ma intrebase un prieten de suspendarea subwooferilor si schimbarea sunetului functie de plasarea acestora...stiu ca se foloseste procedeul in line-array dar cam atat. Stiu ca sunt implicati multi factori (directivitate, cuplare, reflexii etc.) dar nu am testat niciodata personal.

Acum, uitandu-ma la cateva serii de subwooferi pentru array, in pincipiu vad ca sunt cam acelasi drac cu cei normali, numai ca nu au sistemul de prindere si fly. Gresesc cu ceva?

Deci, intrebarea pe scurt este daca este recomandata agatarea subwooferilor si ce se schimba cand faci lucrul asta? Sau care vor fi diferentele intr-un club daca pui subii jos sau ii agati?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Subwooferi suspendati?
MesajScris: Mie Mar 25, 2015 4:09 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

singurele dati cand vazi basi agatati cu asa zisele line array sunt atunci cand se folosesc doar 3-4 elementi pe laterala ceea ce inseamna ca sistemul nu functioneaza ca un line array.

Basii sunt acolo ca sa compenseze raspunsul dezastruos de pe midbass a sistemului.

De aceea nu sunt de acord cu line array decat pentru aplicatii de peste 4000 de persoane unde mergi cu destui elementi pe laterala incat sa reactioneze ca si un line array pe toata banda de frecvente reprodusa.

de exemplu pentru a mentine comportamentul de line array pana jos la 100 de Hz, trebuie sa avem un carnat de boxe de cate 3.47 metri lungime pe fiecare laterala.

daca carnatul e mai scurt, atunci nu va reactiona ca un line array

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Mar 25, 2015 4:21 pm 
Neconectat
User

Ok Mircea, pe-asta cu array-urile am inteles-o si care e rolul sub-ilor in acest caz si cand e cazul. DAR, sa zicem ca avem un patron mai dus cu pluta, si intr-un loc de 300m2 vrea un sistem de sunet cu basii suspendati musai? (ca am aflat intre timp si de unde venea intrebarea prietenului) Exista vreo solutie? Ce impact va fi sa zicem la 6 br-uri 1x18' daca ii pui jos sau ii agati? Ce pierzi si cat?

Sus

MesajScris: Mie Mar 25, 2015 4:37 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

daca ii pui pe tavan vei avea acelasi castig ca si cand i-ai pune pe podea

am practicat aceasta solutie tehnica in localurile care nu mai aveau loc pentru basi pe jos dar trebuia sa aiba putere

merge OK

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Mar 25, 2015 6:08 pm 
Neconectat
User

10x again :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2