The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 13, 2025 6:43 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Parere dbx driverack 260
MesajScris: Sâm Mar 14, 2015 12:14 am 
Neconectat
User

Nu prea agreez dbx, dar vreau o parere despre dbx driverack 260.
Ca si limitari e mai ok ca si driverack pa? Adica isi face treaba cum trebuie?
Multumesc!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Parere dbx driverack 260
MesajScris: Sâm Mar 14, 2015 8:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

am sa trec si aici ca sa fie scris.

DBX este un fel de dynacord PM1002 al Romanului. Oamenii il cupara pentru ca nu stiu sa isi faca setarile si se folosesc de functia de auto EQ de pe aceste procesoare.

Din pacate functia aceea e o porcarie sinistra. dar n-ai cu cine discuta ... :lol:

Profesionistii nu care au habar sa-si seteze un procesor sau macar au dorinta sa invete, fug de DBX ca dracu' de tamaie. :lol:

cateva minusuri care ma deranjeaza:

- limitarea e proasta
- standardul dupa care este setat nivelul este unul atipic
- indicatoarele de nivel sunt inutile (cine le-a proiectat ar trebui impuscat in picior ... de doua ori)
- functia de auto EQ da in majoritatea cazurilor crocobauri
- configuratiile posibile sunt foarte limitate iar daca te pune dracu sa-ti faci tu setarea proprie nu e deloc user friendly.

Banuiala mea este ca DBX este o smecherie ca sa prosteasca oamenii sa cumpere boxele si amplificatoarele vandute de concernul Harmann.

Procesorul este full de preseturi pentru acele echipamente si este intentionat gandit sa fie greu de setat pentru altceva.

Ceea ce am scris mai sus reprezinta impresia pe care mi-am facut-o in ultimii ani in care m-am lovit de astfel de procesoare. Sunt convins ca sunt oameni pentru care procesoarele DBX sunt cele mai bune produse dupa painea feliata, e treaba lor. eu le urasc cu pasiune.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Mar 14, 2015 9:48 pm 
Parerea mea este ca....dbx 260 este un procesor decent..fata de alte multe puscarii de pe piata noastra!
Depinde de ce vrei sa faci cu el.
Daca vrei ceva extra...cumperi bss/dolby lake/xta

Sus

MesajScris: Lun Apr 13, 2015 12:24 am 
Neconectat
User

am regasit topicul asta dupa ce am fost trimis aici din topicul cu vanzarea bss-ului de aici http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?f=19&t=21831

ca posesor si utilizator de 2 bucati dbx 260 pot sa va spun ca NU este o scula atat de proasta cum poveste pe aici
singurul lui handicap din punctul meu de vedere este interfata nu tocmai user friendly

daca ai rabdare sa butonezi prin el iti vei da seama ca e gandit sa faca o multitudine de chestii
mi-a luat cam 4 ore sa reusesc sa imi dau seama cum au vrut proiectantii sa-l organizeze in meniu... dar dupa asta setarea lui a fost floare la ureche

este foarte versatil, poti sa iti faci preset propriu si sa folosesti fiecare canal din cele 6 iesiri in orice mod doresti

se tot plange lumea ca nu stie sa-i seteze limitatorul?
pai cine are habar ce inseamna acei parametri pe care ii cere un limitator?
aici nu merge ca la DCX, si anume sa pui un prag acolo la -17 dBu si nu mai intra amplificatorul in clip oricat semnal dai in saracul DCX :lol:

DBX-ul te pune sa ii introduci parametri: OverEasy un parametru care habar nu am ce inseamna nici in ziua de azi, threshold (masurat in dBu), attac (masurat in ms), hold (masurat si asta in ms), release (masurat in dB/s)

deeeeeci, despre ce vorbim aici?
unii utilizatori de scule profesionale nici nu stiu care e diferenta intre tensiune si curent, sau ce anume se noteaza cu V si ce se notreaza cu W
si noi aici vorbim de marimi mai complexe gen dBu sau dB/s?
Imagine

sau ce sa mai vorbim de cunoasterea teoriei in asa fel incat sa introducem niste valori CORECTE in procesor

Mircea Bartic scrie:
cateva minusuri care ma deranjeaza:
- limitarea e proasta

introducerea corecta a unor valori pentru parametrii ceruti nu cred ca vor face ca procesul de limitare sa lucreze gresit
pana la urma e o jucarie digitala care urmareste niste algoritmi pe baza unor parametri de intrare introdusi de utilizator

Mircea Bartic scrie:
- indicatoarele de nivel sunt inutile (cine le-a proiectat ar trebui impuscat in picior ... de doua ori)

acum sa fim seriosi.... cine se bazeaza pe indicatoarele de nivel din procesor?
cel de pe mixer care este in fata sunetistului este cel de luat in seama... parerea mea

Mircea Bartic scrie:
- functia de auto EQ da in majoritatea cazurilor crocobauri

cand ai zis AUTO deja... ne lasam de meserie si ne facem toti fotografi... ca si acolo merge cu AUTO.... sau nu prea merge? aaa... nu merge ..... ca asta inseamna ca NU SUNTEM PROFI

Mircea Bartic scrie:
- configuratiile posibile sunt foarte limitate iar daca te pune dracu sa-ti faci tu setarea proprie nu e deloc user friendly.

FALS
260-ul se poate configura fara probleme in orice fel

Sus

MesajScris: Lun Apr 13, 2015 12:34 am 
Neconectat
User

si ca sa nu mai dau edit la postul de mai sus si sa il fac siiiiiii mai lung si plictisitor, mai fac o postare pe alta idee

tot vorbeste lumea ca procesorul X este mai calitativ decat Y

dar eu vin cu o intrebare: care sunt criteriile de calitate la sunet?
sau o dam in parametri lautaresti gen stralucire, profunzime, prezenta si transparenta?

discutam de calitate la componente electronice din constructia lui?
aici se poate dezbate... dar haideti sa vedem care sunt cei mai buni producatori de convertoare A/D si de preamp-uri si pe baza caror criteri se poate face o ierarhie

iar apoi colac peste pupaza, daca totusi reusim sa facem pe hartie o diferentiere.. cand o transpunem in practica si implicit in raspunsul sistemului nostru audio... cati dintre noi sunt capabili sa perceapa diferentele cu urechea?

Sus

MesajScris: Lun Apr 13, 2015 11:29 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

exploatate corect (lant de gain corect), niste procesoare de sunet construite cu niste componente de calitate vor suna la fel. Nu au voie sa existe diferente de perceptie intre ele. diferentele exista pe hartie insa urechea umana nu este chiar atat de precisa mai ales in conditii de presiune sonora mare.

Am ascultat foarte multe procesoare pana in acest moment si pot sa spun ca diferentele intre cele bune nu sunt audibile.

prostiile astea ieftine cum vinde Thomann, suna rau.

in acest moment am la birou procesoare de la o multime de producatori

dB MArk - 5 modele diferite
ECLER - 2 modele diferite
Powersoft - 2 modele diferite
Phonic- 2 modele
Ashly - un model

poate o sa incerc sa organizez la vara un workshop si sa obtin vreo 20 de modele de procesoare uzuale de pe piata si sa le comparam intre ele.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2