The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 4:45 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: INCINTE HOME MADE VS INCINTE BRAND
MesajScris: Sâm Mar 30, 2013 9:54 am 
Neconectat
User

TOT AUD/CITESC PE DIFERITE FORUMURI CUM CA CINEVA A FACUT O ANUME BOXA CU ANUME DIFUZOARE CARE SUNA MAI BINE DECAT BOXE FACUTE DE BRAND-URI DE RENUME.
SINCER EU NU AM AUZIT NICI O BOXA HOME MADE CARE SA MA UIMEASCA (NICI NU AM ASCULTAT MULTE CE E DREPT), POATE ESTE CINEVA IN BUCURESTI CARE ARE ASA CEVA SA POT AUZI SI EU... AR FI SUPER .

AM MAI STAT DE VORBA SI CU ALTI AMICI SI CEI MAI MULTI I-MI IMPARTASESC PAREREA... CE FACI ACASA ESTE SA "ITI FACI TREABA" SI NICIDECUM SA FACI DE RAS O INCINTA SIMILARA CONSTRUITA DE UN BRAND.

DIN CE AM MAI CITIT PARE IMPOSIBIL.. SE SPUNE CA SE FOLOSESTE ANUMIT TIP DE MATERIAL, TRATAMENTE ACUSTICE ETC, IAR DACA FACI ACELASI LUCRU ACASA FARA SA FACI PRODUCTIE DE SERIE CRED CA IESI CEL PUTIN LA ACELASI PRET CU O INCINTA NOUA CUMPARATA DIN MAGAZIN.

CA UN EXEMPLU VA POT SPUNE CA AM AUZIT O INCINTA CONSTRUITA DIN PLAYWOOD CU COMPONENTE RCF IN PARALEL CU O INCINTA RCF ART 500 IAR DIFERENTELE ERAU SIMTITOARE IN FAVOAREA ART500 MAI ALES PE LIVE .

ACUM ASTEPT SI PARERILE VOASTRE, A CELOR CARE AU REUSIT SA SCOATA DINTR-O INCINTA HOME MADE REZULTATE PESTE INCINTE SIMILARE CONSTRUITE DE " EV, DYNACORD, JBL, MARTIN AUDIO ..ETC ) DACA EXISTA MI-AR PLACE SA AUD SI EU .

Sus

Subiectul mesajului: Re: INCINTE HOME MADE VS INCINTE BRAND
MesajScris: Sâm Mar 30, 2013 10:23 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

primul lucru:
Nu mai scrie cu majuscule ! Dai impresia ca strigi.

al doilea.

Poti construi boxe cu cele mai scumpe componente de pe piata. daca le alegi strict dupa puterea declarata si le conectezi la "filtre SAL" cumparate din magazin sau mai stiu eu ce prastii, vei obtine invariabil niste stifturi.

In productia industriala nu exista nimic magic. Totul se rezuma la alegerea in cunostinta de cauza a componentelor si utilizarea unor filtre corect executate.

Si nexus-acoustics a inceput, ca si restul celorlaltor producatori de boxe, tot in zona DIY. Toti trecem pe acolo. Cei talentati ajung producatori, cei netalentati ajung sa-si ia tzeapa cu Tour X (se stiu ei care sunt :lol: )

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2013 12:18 pm 
Neconectat
User

viewtopic.php?f=63&t=13545,e un caz simplu,dar e valabil si la Jbl,RCF,etc,orice boxa entry level/low cost de firma e un compromis,platesti sigla firmei, pret/calitate,merita schimbat cam tot,pastrezi cutia/sigla.....

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2013 12:20 pm 
Neconectat
User

Ca sa-ti reuseasca o pereche de boxe in regim diy iti trebuie in primul rand "BUN SIMT TEHNIC" ! La fel si o experienta in acustica si electrica-electronica, precum si un minim de aparate cu care sa faci masuratori si reglaje.Partea cu tamplaria si vopsitul e la fel de importanta in cea ce priveste robustetea si aspectul placut. Exista multe softuri destul de usor de folosit in care sa faci o simulare ,asta ca prim punct de plecare ,sa sti cum incepi treaba ,ca abaterile in cele mai fericite cazuri nu sunt mai mici de 50% , apoi prin masuratori si modificari la filtre si uneori si la acordajul incintei te apropii de rezultatul dorit.
A nu se copia niciodata o realizare de firma ,atunci chiar vei plange . Daca-ti place un model de boxa copiaza exteriorul si configuratia de difuzoare iar filtrele si acordajul incintei se recalculeaza .
Se pot realiza boxe in regim diy chiar mai bune decat alte modele din aceeasi categorie /model ,dar fiind de firma costa dublu sau mai mult.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2013 1:19 pm 
Neconectat
User

Matei Ionut scrie:
ACUM ASTEPT SI PARERILE VOASTRE, A CELOR CARE AU REUSIT SA SCOATA DINTR-O INCINTA HOME MADE REZULTATE PESTE INCINTE SIMILARE CONSTRUITE DE " EV, DYNACORD, JBL, MARTIN AUDIO ..ETC ) DACA EXISTA MI-AR PLACE SA AUD SI EU .

Da, exista - ia legatura cu Garbari Victor (0723.483.161), e din Bucuresti si sunt convins ca daca-l rogi, iti va face si o demonstratie...

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2013 9:22 pm 
Neconectat
User

Lucian Herisanu scrie:
Matei Ionut scrie:

Da, exista - ia legatura cu Garbari Victor (0723.483.161), e din Bucuresti si sunt convins ca daca-l rogi, iti va face si o demonstratie...

Voi incerca sa iau legatura sa aud si eu, probabil sunt unii destul de talentati in domeniu, numai ca nu am auzit si eu, am vazut unele incinte cu un design foarte reusit dar sunetul era unu banal desi se laudau cu niste componente de firma .

Ca alta intrebare.. cei care construiesc incinte cu propriile difuzoare (difuzoare construite tot de ei ), nu au un atu tinand cont de faptul ca isi pot calcula puterea frecventa in functie de ce rezultat vor sa obtina..?

Sus

MesajScris: Joi Apr 18, 2013 9:06 am 
Neconectat
Admin
Admin

Un adevăr care nu se spune ar fi acesta:

Majoritatea incintelor de firmă sunt proiectate de către niște tipi puțin talentați.
Aceștia ajung ca angajați ai unor companii celebre printr-un proces de selecție bazat pe birocrație, la fel cam cum se angajează oamenii la stat. În general, multinaționalele au departamente R&D de toată jena.

Cum s-a ajuns la situația aceasta?

În anii 90 a început declinul generației de aur din tribul proiectanților de incinte.
Au îmbătrânit, nu au mai fost plătiți și s-au retras, chestii din astea.

Locul le-a fost luat de niște indivizi carieriști, lipsiți de pasiune și docili până la pupincurism cronic.
Aceștia s-au conformat solicitărilor departamentelor de vânzări atât de mult, încât pe piață au apărut tot felul de hidoșenii, făcute în disprețul oricăror norme ale bunul simț. Două exemple edificatoare de lăzi cu difuzoare făcute în bătaie de joc.
EV Eliminator (2x15 + DH3) și JRX (2x15 + un driver de cacao). EV-urile au fost făcute din OSB, JBL-urile din MDF.
Astfel de boxe sunt o rușine a tehnicii pentru două branduri atât de renumite. Iar exemplele pot continua.

Anii 90 au reprezentat un moment de cotitură pentru industria audio profesională.
Brandurile mari au fost cumpărate de către multinaționale care fac orice, de la mături până la buldozere, devenind un brand dintr-un portofoliu de investiții al unui fond. Companiile au fost presate să producă cât mai mult profit, cu orice preț, chiar dacă asta a însemnat distrugerea imaginii respectivului brand. După ce a fost golit de conținut, aceste branduri au fost vândute și revândute. Iar oamenii care odinioară au ridicat aceste companii, nu mai există. Ori, dacă există, aceștia activează în propriile companii mici.

De exemplu, un astfel de om este cehul Krampera (KV2 Audio).
Tipul acesta chiar știe să facă boxe și are talent.

Anul acesta am avut șansa de a discuta mai multe zile la rând, în diferite ocazii, la un pahar de bere, cu fostul șef al R&D de la Electrovoice. Acesta a lucrat timp de aproape 20 de ani la EVI și din mâna lui au ieșit majoritatea produselor pe care le cunoaștem. A părăsit firma atunci când aceasta a fost vândută către o altă companie. I-a fost de ajuns. Și-a înființat o companie personală, are două branduri în formare și face ce vrea el, fără ca nimeni să-l oblige a mai produce chestii cu care să se rușineze.

Pe scurt, on topic.

A cumpăra brand este echivalent cu a cumpăra cârnați din Hypermarket.
Au un gust diferit de cârnații de casă, pe care îi îndeși cu mâna ta în maț.
Însă dacă știi ce vrei, cârnații de casă pot fi incomparabil mai buni decât orice cârnați brand name.
Evident, asta nu înseamnă că oricine face cârnați acasă, îi și reușește.

Problema este alta, din păcate.
Generațiile care au venit în ultimii ani, nu știu cum e gustul cârnaților de casă adevărați. Asta este, au fost hrăniți din fragedă pruncie cu salam de 7 lei kilul. Iar acum, caută gustul copilăriei lor, adică niște piure de cartofi colorat, amestecat cu grăsime și șorici tocați, totul condimentat cu monoglutamat de sodiu.

La fel este și la boxe.
Dacă gustul a fost format pe bumți bumți, aceasta va fi gustul omului pentru totdeauna. Asta va cere, asta va cumpăra și pentru el, așa sună bine. Iar pentru că așa sunt majoritatea, fabricanții le vor da ceea ce vor.

De ce nu găsești mezeluri adevărate pe piață?
Făcute din carne, nu cu 30% carne și restul adaosuri?
Pentru că majoritatea cumpără doar surogatele.

Și cum poți vinde surogat la preț de carne?
Simplu.
Le ambalezi frumos și le pui un brand cunoscut pe ele.
Iar lumea cumpără.

Sus

MesajScris: Vin Apr 19, 2013 3:54 pm 
Neconectat
User

10 cu felicitari!
1000% adevar curat!

Sus

MesajScris: Sâm Apr 27, 2013 7:22 pm 
Neconectat
User

Buna ziua,

Indraznesc sa adresez si eu o intrebare. Am ascultat, mi-au placut si sunt tentat sa achizitionez 2 boxe active Yamaha DSR 15 si ulterior 2 basi Yamaha DXS 15. S-a mai discutat pe forum despre Yamaha DSR 15, domnul Mircea indicand chiar si difuzoarele ce sunt montate in aceste boxe - Eminence.
2 boxe Yamaha DSR 15 m-ar costa 9000 RON, iar 2 basi DXS 15 - 7200 RON. In total as ajunge sa cheltui 16200 RON ...
Avand in vedere ca nu tin "sa afisez" vreo sigla renumita pe boxele pe care cantam (am o trupa live de cover-uri, formata din 5 instrumentisti + 1 solist), as dori sa stiu ce variante mai ieftine ar exista daca nu as achizitiona boxe active de firma si mi-ar construi cineva profesionist boxele, respectiv ce amplificatoare as putea folosi pentru a avea in final un sunet clar, bine definit, similar cu cel produs de boxele Yamaha mentionate sau mai bun :D ... dar la un pret mult mai mic.
Nu stiu daca e cel mai potrivit sa intreb in acest thread, dar va multumesc anticipat celor care veti avea bunavointa sa imi raspundeti.
Boxele imi sunt necesare pentru evenimente indoor de cca. 200 persoane. Nu as dori sa fie extrem de mari si grele...

Sus

MesajScris: Sâm Apr 27, 2013 9:47 pm 
Neconectat
User

Apeleaza la Mircea cu mare incredere ! El sigur te poate ajuta in privinta asta.

Sus

MesajScris: Dum Apr 28, 2013 10:35 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Putem sa-ti oferim un sistem "custom made" mult mai performant in acel buget decat poti cumpara de pe piata.

Da-mi te rog un telefon luni dupa ora 10:00 si o sa-ti fac o configuratie. Nr de telefon de la firma este 0766332366

Mircea

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2