The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 13, 2025 9:54 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recomandare pentru incinte bass si amplificator ( 300mp )
MesajScris: Vin Ian 11, 2013 9:01 pm 
Neconectat
User

dupa ce i-am trimis un mesaj lui Mircea,vreau si de la voi niste pareri (doar informativ)
la un spatiu de 300mp,peretii din BCA,pe jos gresie si mocheta (pe ici colo),scaune,mese,sala avand forma dreptungiulara
ce configuratii ati folosi (sateliti de x" + y"?) si basi x" in ce proiect ?
cati sateliti si cati basi ?
si argumentati va rog,de ce ati facut aceasta alegere

Sus

Subiectul mesajului: Re: 300mp,ce boxe?
MesajScris: Vin Ian 11, 2013 9:02 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

E prea complicat .
Consultanta adevarata e pe bani grei ...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Ian 11, 2013 9:04 pm 
Neconectat
User

P Victor / hpavictor scrie:
E prea complicat .
Consultanta adevarata e pe bani grei ...

nu am inteles gluma :lol:

Sus

MesajScris: Vin Ian 11, 2013 9:07 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai noi putem sa-ti oferim sfaturi , dar experienta finala va fi doar pe banii tai ...vezi aici un subiect asemanator : viewtopic.php?f=63&t=16411
Spor la treaba !

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Ian 15, 2013 10:57 am 
Neconectat
User

Iacob Adrian scrie:
la un spatiu de 300mp,peretii din BCA,pe jos gresie si mocheta (pe ici colo),scaune,mese,sala avand forma dreptungiulara
ce configuratii ati folosi (sateliti de x" + y"?) si basi x" in ce proiect ?
cati sateliti si cati basi ?
si argumentati va rog,de ce ati facut aceasta alegere

Salutare. Nu stiu daca ce-ti voi povesti aici te va ajuta intr-un fel sau altul , dar hai sa incerc. La petrecerea firmei unde lucrez, au fost in jur de 160 de persoane si s-a tinut intr-o locatie care avea, zic eu, mai mult de 300 mp. Am facut toata ziua pregatiri si verificari la echipamente, am umplut sufrageria de boxe, statii, mixer, cabluri etc, in ideea ca sa am destule scule ca sa fac fata. Transportul la local a fost facut cu un golf 4, in 2 usi, al unui prieten si intarziasem destul de mult in momentul in care am ajuns la local. Localul avea formatie si oricum au inceput ei programul muzical. In Golf au incaput cei 2 sateliti de 15" (15PW4 / comp 50 / dyfp62), BR de 18" (LS1802F), mixerul Yamaha, statiile RCF si CS-2530, stativii, eq, laptop, cabluri etc....cu gandul sa mai fac un drum si dupa restul de boxe (2 BPH-6 si 2 sateliti de 12" plus inca o putere Sirus DXR-75)dar am zis sa le pun pe astea pe pozitie si sa fac cateva teste in timp ce se servea masa. A fost mai mult decat suficient. Eram postat chiar in fata ringului de dans si dupa opinia mea, acolo iti trebuie concentrata "forta" sunetului. Satelitii i-am pus pe RCF si am dat in ei cu cca 150W / buc si bassul in bridge pe CS-2530 in care am dat cu maxim 600W. Era destul bass pe ring si chiar de la mesele din fundul salii imi faceau colegii semn sa mai iau din bass ca era deranjant pentru ei. Personal nu am fost multumit pe partea de "high" din sateliti, cu siguranta ca niste drivere bune si filtre pe masura si cu procesare ca la carte, totul ar fi fost aproape perfect. Per total, totul a iesit bine dar ce m-a mirat la formatia care presta acolo a fost faptul ca basii lor, 2 basi activi JBL de 15" (nu stiu ce model erau), pierdeau bass-ul la vreo 10-12m fata de unde erau amplasati. La cativa metri de ei aveau ceva vlaga dar cum te dadeai mai in spate, aproape de jumatea salii, basul era aproape inexistent si m-am pus in mai multe unghiuri fata de ei....nimic, rezultatul era la fel. Destul de ciudat. In alta ordine de idei, asa cum am mai citit pe aici un topic mai vechi despre cineva care a facut o nunta de 400 de persoane tot cu cateva boxe, poti sa faci fata cu maxim 2 sateliti si 2 basi care au un SPL decent. Forta iti trebuie pe ringul de dans, nu sa-i tasezi plamanii, cu 4 basi de 18", lui nea' Ion cand sta la masa si infuleca sarmale si sa spargi timpanele mesenilor cu 6-8 sateliti.
Atasez si cateva poze de la petrecere din care poti sa-ti dai seama cam cat de mare era sala. Pozele sunt facute aproximativ de la jumatatea salii.
LE: Victor, nu sunt postate cu intentie pozele in care apare "mica tentatie" :lol:
Abia mai tarziu dupa ce am postat mi-am dat seama ca nu te-am intrebat ce fel de evenimente se vor tine in locatia de care ai zis tu, Adrian.
Daca va fi disco-club atunci clar este alta mancare de peste si nu ma simt in masura sa-ti dau sfaturi.
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Mar Ian 15, 2013 12:17 pm 
Neconectat
User

am inteles ce ai vrut sa imi spui prin acel mesaj(roman) :D
iti multumesc mult
tare faza cu "mica tentatie" :mrgreen:
am uitat sa precizez...vorbesc de un club
intre timp m-am hotarat....la evenimente (putinele care le am deocamdata) folosesc tham12 unde va fi nevoie (destul de rar :lol: ),iar pentru club,goliath (cand o sa am banii necesari)

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recomandare pentru incinte bass si amplificator ( 300mp
MesajScris: Mar Ian 15, 2013 4:39 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Referitor la " tentatie " : Cine are noroc...are . Cine nu...nu .

High
Audio

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recomandare pentru incinte bass si amplificator ( 300mp
MesajScris: Mie Ian 16, 2013 4:54 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

Ce îmi place de păpuşica aceea cum dansa Macarena, parcă făcea Yoga. 8)

Bună marfa de Galaţi, dai un Leu şi iei un braţ. :twisted:

Sus

MesajScris: Mie Ian 16, 2013 11:04 am 
Neconectat
User

Alexandru Budescu scrie:
Ce îmi place de păpuşica aceea cum dansa Macarena

E dansatoare profesionista de dansuri latino...e priceputa pasarica!
Hai sa revenim la oile noastre si sa incercam sa-l ajutam pe Adrian cu problema lui.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2