The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 9:37 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 49 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Lichid de bule . vs Eurolite Concentrate
MesajScris: Lun Apr 12, 2010 11:15 pm 
Neconectat
User

Intrebam mai demult pe forumuri ce diferenta exista intre diferitele tipuri de lichide de bule. Nu prea a stiut nimeni sa imi spuna daca exista vreo diferenta in ceea ce priveste output-ul masinilor de bule, daca masinile scot mai multe bule cu un anumit tip de lichid. Uite un mic test interesant in care am comparat lichidul de bule . de la K()N cu lichidul Eurolite Concentrat. Am folosit aceeasi masina de bule pentru ambele lichide pentru a nu influenta rezultatele in nici un fel.

Ok, sa purcedem :lol:

1) Lichidul de bule Eurolite Concentrat. Am umplut bidonul cu apa rece de la robinet pana la linia de 5 litri. Lichidul a fost lasat sa stea cateva zile inainte de a fi folosit. Rezultatul se poate vedea in filmuletul de mai jos:
Imagine

http://www.youtube.com/watch?v=xlrJxhrBaVU

2) Lichidul de bule .. Acesta este lichidul comercializat de K()N. Era la pretul de 32 lei/5l dar din pacate nu se mai afla pe stoc. Ia vedeti in filmulet ce rezultate se obtine cu asta:
Imagine

http://www.youtube.com/watch?v=OF2pUeVwmog

Concluzii:

1) Diferenta de output a masinii de bule este enorma in cele 2 situatii. Cu lichidul . ies de vreo 4-5 ori mai multe bule decat cu Eurolite. La Eurolite am observat ca multe bule se sparg la iesire fiindca se uda foarte tare podeaua sub masina de bule, si de asemenea toata partea din fata a masinii de bule se uda, inclusiv partea de sus, din spatele paletelor si partile laterale (din cauza ca bulele pocnesc la iesire). Cu lichidul . bulele ies frumos, continu, fara sa stropeasca.

2) Cu lichidul Eurolite bulele sunt mai grele si din aceasta cauza nu plutesc foarte departe. Cad ca bolovanii. Se observa de asemenea ca nu se sparg cand ajung pe covor pana dupa un timp. Astfel inclin sa cred ca acest lichid ar trebui diluat putin mai mult dar nu am avut timp sa fac teste de diluare. Lichidul . produce bule mult mai usoare, care plutesc mai departe (se vede cum se loveau de candelabru ca altfel mergeau si mai mult). Oricum eu la evenimente duc tot timpul si un ventilator cu mine pentru a ajuta masinile de bule :wink:

3) Bulele produse de Eurolite lasa podeaua lipicioasa, pe cand cu lichidul . nu am observat sa se intample asta chiar daca mergeam cu 2 masini de bule si le lasam sa functioneze destul de mult timp.
Si o alta chestie, la ultimul eveniment unde am dus bule am folosit lichidul Eurolite. Nu stiam de ce lumea de pe ringul de dans se ferea de bule si stramba din nas, fiindca nu s-a mai intamplat pana atunci. M-am dus in fata masinii si am inteles de ce. Daca ti se spargea un balonas din ala pe frunte te uda destul de tare pe fata si era foarte neplacut. Si pe gresie unde se spargea un balonas facea o baltuta destul de mare. Cu lichidul . bulele sunt mult mai finute si nu te uda deloc daca ti se sparg in fata. Daca se sparg pe gresie nu lasa urme foarte mari si podeaua se usuca imediat.

4) Nu stiu cat de bine se vede in filmulet, dar lichidul . face bule "colorate" care arata superb la lumina ambientala. Cu Eurolite bulele sunt transparente, nu prea se manifesta fenomenul ala de difractie care face ca bulele sa para colorate. Apropo stie cineva ce substanta contine lichidul pentru a da acea coloratura bulelor?

Cam atat. Dupa cum am spus si pe parcurs s-ar putea ca lichidul Eurolite sa fie prea concentrat si sa fie nevoie de o diluare mai mare dar nu am avut timp sa fac teste de diluare (astept si alte pareri referitor la acest aspect, daca sunt ceva experti in bule pe aici :lol: ). Oricum concluzia finala e ca . rulz!! :lol:

PS: dati va rog cate un mail celor de la K()N, sa-i stresam putin pe baieti ca sa faca cumva si sa introduca din nou lichidul asta in oferta :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 12, 2010 11:33 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Ar fi fost indicat sa adaugi apa distilata în lichidul concentrat. Duritatea apei influenţează formarea baloanelor.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 1:47 am 
Neconectat
User

Mda ar fi si asta o chestie...Oricum diferente foarte mari nu cred ca erau daca foloseam apa distilata. Voi incerca in schimb sa il mai diluez cand am timp. Poate e totusi prea concentrat.

Stie cineva ce substanta se adauga pentru a obtine efectul acela de difractie care face ca baloanele sa para colorate?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 2:30 am 
Neconectat
User

Glicerina .... gasesti la farmacie cred

http://bubbleblowers.com/homemade.html

uite aici mai multe feluri si retete de lichid de bule homemade

Sus

Subiectul mesajului: lichid de bule
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 4:25 pm 
Neconectat
User

Feriti-va de lichidul de bule de la sound still. nu face bule si miroase urat. Am doua bidoane de cate 5l cu care nu am ce face. Ma intereseaza si pe mine lichid .. Daca gasiti undeva anunta-ti pe forum.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 11:16 pm 
Neconectat
User

ExtremeSpl am incercat si eu retete din astea dar m-am saturat. Nu am obtinut rezultate apropiate de acel .. Conteaza ce detergent de vase folosesti, trebuie sa faci o gramada de teste de diluare (iar lichidul trebuie sa stea macar o zi dupa ce adaugi apa). Si avand in vedere ca lichidul se va folosi la evenimente gen nunti, botezuri conteaza multe alte aspecte nu numai volumul de bule, conteaza daca bulele "uda" tare cand se sparg pe gresie sau in fata la oameni (daca se sparg in fata la oameni nu poti folosi orice detergent de vase sau sampon ca ii ustura ochii si te injura :wink: ), daca lasa depuneri si daca suprafata unde se aseaza devine lipicioasa, unele lichide produc bule prea grele care nu plutesc foarte mult, etc.

Daca tot ai adus vorba de retetele alea, stie cineva de unde se poate cumpara glicerina pura? Am intrebat la o farmacie mai demult si nu aveau.
Corn syrup ce e de fapt? Se gaseste In Ro?

Si nu stiu ce trebuie adaugat in lichid pentru a face bule colorate. In retetele alea sugera cineva sa se adauge ceva colorant alimentar (cred) pentru a produce bule colorate dar nu cred ca se refera la fenomenul ala de difractie care da impresia de bule multicolore: Cyndi suggests adding a dab of food coloring for colorful bubbles.

holter tony multumim pentru atentionare. I-am sunat de cateva ori pe astia de la K()N si au zis ca vor mai aduce lichid din asta dar nu se stie cand. Cum am mai spus, dati mailuri si spuneti-le ca vreti sa se aduca din nou lichid de bule . care era la 32 lei. Ca sa vada ca sunt mai multe persoane interesate

PS: uite bidonul la lichidul asta (si ceea ce scrie pe el) se aseamana foarte mult cu cel de la K()N. Sa fie oare aceeasi chestie? Poate cumpara cineva sa ne spuna si noua http://www.cryton.ro/pages/item.asp?id= ... pporo_bule

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 15, 2010 2:05 am 
Neconectat
User

Glicerina cred ca iti pot face eu rost ... dar nu stiu la ce pret /litru

O sa ma interesez sa vad si iti spun..

Colorant alimentar poti sa incerci , ala sigur il gasesti pe piata mai usor
Daca nu, cred ca iti pot face rost si de asa ceva

p.S Pot face rost si de diferite esente concentrate, prafuri sau lichide . In special de fructe ( banane , capsuni , fruncte de padure , fragute....)

Sus

Subiectul mesajului: LICHID
MesajScris: Vin Apr 16, 2010 7:19 am 
Neconectat
User

Am dat trei mail-uri la cryton si am intrebat de lichidul care il comercializeaza,Nu au dat raspuns. Cred ca este o firma foarte neserioasa. daca e cineva din zona si testeaza acest lichid ma intereseaza.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 16, 2010 10:40 am 
Neconectat
User

interesant subiectul...asa ca intervin si eu. am masina de baloane dintr-aia mare cu doua roti de produs baloane si doua ventilatoare. am luat-o de la bbrom cu tot cu lichid.cand s-a terminat lichidul am comandat altul si surpriza... :lol: ...o mare balta in fata masinii si baloane cred ca mai putin e jumatate fata de lichidul initial.plus ca de la turatia ventilatoarelor arunca particule fine de solutie pe invitati care evident ca te injura... :lol: . eu cred ca mai degraba este prea diluata solutia de baloane si nu mai contine suficienta solutie tensioactiva care tine unite particulele de apa, de aici rezultand baloane putine si lichid improscat pe jos mult. pun si eu poze cu cele doua solutii cu pricina.

lichid slab Imagine lichid initial Imagine

adica asta http://www.reclama.ro/lichid-bule-sy ... -4552.html nu-l recomand! o mare porcarie! cine foloseste lichid de baloane bun rog sa posteze sursa ...ca altfel facem spume la gura de injuraturi... :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 16, 2010 12:50 pm 
Neconectat
User

Se pare ca problema lichidului de bule e mai mare decat am crezut. E o nevoie acuta in tara pentru lichid de bule de calitate. :lol: Cei care se ocupa de comertul cu astfel de rezerve si citesc aceste randuri, faceti cumva si aduceti lichid de bule de calitate.

Eu sincer nu inteleg cum de se afla atatea lichide de bule proaste pe piata si la preturi destul de marisoare. Chiar asa de greu e sa faci lichid de bule de calitate? :?

Am sunat mai inainte la Cryton si mi-a raspuns un domn amabil. Mi-a spus ca nu este pe stoc deocamdata. A zis ca si el il cumpara din China si aici mai sunt probleme cu livrarea. Depinde de furnizori cum au pe stoc. Trebuia sa ajunga la inceputul lunii ca a facut comanda la mai multe canistre. A zis ca s-a vandut f bine si spera ca macar pana la sfarsitul lunii sa intre in stoc. Cred ca este vorba despre acelasi lichid ca si cel de la k()n fiindca e aceeasi canistra si aceleasi inscriptii, difera doar "marca"

Sus

Subiectul mesajului: lichid de bule
MesajScris: Sâm Apr 17, 2010 8:30 am 
Neconectat
User

Am gasit lichid de bule ca cel comercializat de cryton la www.businessimm.ro. Vede-ti prezentarea video la masina mare de bule. Pare ca si acest lichid are destul de multe rateuri.Astept si parerile voastre dpa ce vedeti filmuletul.Eu am comandat un bidon pentru test.Va spun rezultatele dupa ce primesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 17, 2010 10:49 pm 
Neconectat
User

te referi la masina asta de bule de pe siteul respectiv?
http://www.businessimm.ro/lista-complet ... ofesionala

eu nu am gasit nici o prezentare video la respectiva masina.. :?

Sus

Subiectul mesajului: masina de bule
MesajScris: Dum Apr 18, 2010 9:14 am 
Neconectat
User

Da aceea. Dai rublica divertisment. Gasesti masina la 599 ron si sub ea este (compara)(prezentare video). spune o parere. Eu ieri am amestecat 3 litri lichid de la sound still cu aproape un litru de lichid bun de la . si a facut treaba masina mea. Am tot masina mare ca cea din prezentare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 21, 2010 12:18 am 
Neconectat
User

Da am vazut video ala. La inceputul video-ului pare sa merga ok masina iar bulele care ies par colorate. Nici vantul care batea nu o ajuta. La final scoate mai putine bule dar de obicei asa se comporta masina cand nu mai are lichid suficient in tavita. Poate s-a terminat lichidul si nu a reumplut...Eu am 2 masini mai mici Eurolite pe care le tin suspendate

Oricum daca zici ca ai cumparat un bidon de la ei, cand ajunge la tine te rog sa ne spui si noua cum e lichidul. Cat ai platit transportul, livreaza si pe posta?

Sus

Subiectul mesajului: lichid
MesajScris: Mie Apr 21, 2010 10:43 am 
Neconectat
User

Azi m-au anuntat telefonic ca o sa vina lichidul saptamana aceasta. Cred ca au sursa tot cryton. de trimis trimit si prin posta dar nu stiu cand.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 49 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2