The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 15, 2025 12:07 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Lautari
MesajScris: Mar Mar 13, 2012 9:50 am 
Neconectat
User

Din motive de conjunctura fac parte dintr-o formatie de nunti cu doi colegi "urechi de tabla". Nu de putine ori lumea s-a plans ca e prea tare si desi am avut "n" discutii pe tema asta nimic nu s-a schimbat: microfonii, mixer pe galben, uneori amplificator pe rosu. Intamplator sau nu a trebuit sa schimb inaltele la o boxa si se pare ca o alta boxa are aceeasi problema. Un limitator sau compresor m-ar ajuta? Sau o alta solutie minune?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Lautari
MesajScris: Mar Mar 13, 2012 11:29 am 
Neconectat
User

Sunt multe solutii. in primul rand numai tu sa umbli la setari. in al doilea rand fidelitatea nu supara ascultatorii si se aude egal in toata sala.daca ai multe microfonii e o problema. deranjeaza/ da detalii despre sculele care le folosesti La un mixer cu putere incorporata nu poti folosi nici compresor nici limiter daca nu e dotat cu asa ceva.

Sus

MesajScris: Mar Mar 13, 2012 12:00 pm 
Neconectat
User

CE MIXER FOLOSITI DOMNULE LAZAR

Sus

MesajScris: Mar Mar 13, 2012 3:12 pm 
Neconectat
User

Am un Powermixer Adam Hall pentru satelitii basii mergand pe amplificatorul lor. Din manualul mixerului nu reiese ca are limiter. Evident solutia ar fi sa nu umble mai multe persoane, dar atata timp cat colegul de la clapa poate sa-si dea instrumentul dar si microfonul ce trece prin clapa mai tare oricand, degeaba tin eu lucrurile sub control.

Sus

MesajScris: Mar Mar 13, 2012 6:58 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cea mai simpla solutie ar fi niste monitoare de scena

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 12:49 am 
Neconectat
User

se poate implementa limiter daca mixerul are insert pe main

ce model de mixer folosesti?

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 10:55 am 
Neconectat
User

parerea mea este ca daca vei pune un limiter pe mixer....va suna dezastruos.pt ca nu va limita numai un anumit instrument sau o intrare.De foarte multe ori am realizat ca de fapt....asa numita ""fata""(boxele de putere) trebuie sa stea pe ""controlul"" muzicantilor.
cred ca,singura modaliatate de a tine totul in frau,este sa cumperi o boxa de putere,care sa o pui din fata organistului sa ii bata in creieri.Dar sa nu o pui sa ii bata din spate pt ca vei da peste cap si mai rau tot sunetul.vei observa ca acea boxa va suna mai deranjant decat tot lantul si solistul nu va putea sa cante.
Deci singurul leac al acestei boli....este cum a spus si Mircea....un monitor pt surdul de la clapa.
In vremurile trecute....organistii mergeau cu boxa lor.si acum mai merg unii,dar foarte putini

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 7:13 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Incredibil........este tipic pentu lautari .
Oare ce ce ei nu cred ca exista solutii adevarate ?
Care sa nu tina cont de incultura lautarilor ?
Scuze pentru neintelegere , dar solutiile tehnice nu tin cont de faptul ca se redau manele sau muzica clasica........un compresor-limiter de calitate bine setat va face mult bine , indiferent ce vor ( sau inteleg ) niste lautari analfabeti .
Atentie , nu este atac la persoana.....

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 7:45 pm 
Neconectat
User

mda...uneori cred ca desii se cunosc anumite teorii.....sau se stie teorie,cand e vorba de practica....multi dau din stanga in drepta.
Victor....nu stiu daca ai lucrat cu genul acesta de muzicanti,de lautari,sau de ""analfabeti"" cum spui tu.probabil sunt ok variantele cu
compresor-limiter de calitate dar cu tot respectul care ti-l port....iti spun ca nu cred ca ai colaborat cu astfel de oameni,si astfel nu prea ai habar ce se intampla....LIVE.probabil cand ai fi pus in fata faptului....vei spune...""trece si asta si de maine gata"".Si tare as vrea sa vad ce spui dupa o noapte de asta.

P.S. acum am vazut ca nu conteaza genul de muzica..... :lol: .Daca te ocupi de sonorizari de lautari....iti doresc sa mergi cu o trupa de manelisti :wink: .

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 9:54 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

eu ii pun in aceeasi oala pe cantaretii de manele/lautari, cu majoritatea DJ-ilor.

In principiu in orice domeniu al muzicii, in momentul in care se consuma alcool, povestea va fi identica.

nu poti sa-i saturi decat punand monitoare foarte puternice. Sunt patit de prea multe ori.

Cred ca cel mai stupid sistem de monitorizare l-am avut compus din 4 hornuri Paradox TX1000 (hornuri de bass 1000W RMS) si 4 topuri coaxiale de 2x12" + 2" driver.. (8KW de hornuri)

Sistemul de monitorizare era identic cu cel de pe fata. Boxele erau amplasate la mai putin de un metru de Dj.

in cazul tau , niste monitoare puternice amplasate pe langa lautari ii vor impiedica sa ridice volumul prea mult

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 10:19 pm 
Neconectat
User

exact asta am vrut si eu sa spun.ce a spus Mircea.
Eu nu fac referire la o sonorizare de spectacol,unde lautarii nu au acces la ""urechist"" sau la butoane. eu fac referire la o sonorizare de cantat la tot felul de ""cantari""unde baietii vin cu sculele lor sau cu baiatul lor cu scule,care de obicei e tot nervos.
Dar daca nu te-ai dat cu capul de asa ceva....nu ai cum sa intelegi.spui ca sunt aberatii,si ....incepi cu cuvinte frumoase cum a folosit victor.Eu as fi curios ce ar face victor intr-o situatie de asta

Sus

MesajScris: Joi Mar 15, 2012 4:01 am 
Neconectat
User

Dupa multe incercari de a amplasa boxele pt. lautari am vazut ca cel mai bine este cu un turn in spate. Ma refer la o instalatie mica cu boxe putine. limiterul compresorul fac si ele treaba super,dar majoritatea lautarilor vor sa auda ce se aude pe fata si nu pot sa se adapteze cand lucreaza limiterul daca am amplasat astfel nu am avut discutii si am putut da volum diferit pe turnuri L R. de multe ori a mers turnul din spate mai tare ca cel din fata. si am mai folosit monitoare in ear dar nici acelea nu sunt satisfacatoare pentru unii.In spatii mici sali pt nunti micute unde nu e scena boxele in laterale ca in poza 2 Clar monitorul de scena este cel mai util ,insa nu o sa aiba niciodata basii care sunt pe fata si un lautaras fara experienta spune ca suna strident fara grasime etc.eu spun aici de nunti etc. eu de foarte putine ori sonorizez alte trupe,insa cu trupa mea nu am probleme si nimeni nu are voie sa umble la reglaje volum etc. pt microfonii conteaza mult si microfoanele care le folosesti.Stiu ca nu este corect cum amplasez eu dar este util.

Fişiere ataşate:
Fotografie0244.jpg
Fotografie0244.jpg [ 87.07 KiB | Vizualizat de 4212 ori ]
Fotografie0147.jpg
Fotografie0147.jpg [ 88.32 KiB | Vizualizat de 4212 ori ]
Sus

MesajScris: Joi Mar 15, 2012 6:07 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu .
Solutia pe care o propun este simpla ....... se folosesc monitoare " in ureche " si gata .
" Dnul Lautar " poate regla cat de tare doreste propriul monitor , fara nicio posibilitate de microfonie !
Are dezavantajul ca trebuie baterii noi / acumulatori incarcati la fiecare eveniment , si totul la un pret deloc neglijabil .
Dar este solutia perfecta .
Abia acum se pot folosi compresor-limiterele in asa fel incat sa se pastreze raportul optim intre vocalisti si restul instrumentelor pentru un sunet cat mai echilibrat " pe fata " !
Evident , apar noi probleme , cum ar fi regulile de igiena ( trebuie sa se spele mai des in urechi ) !!! iar mixerul trebuie sa aiba posibilitati extinse , cum ar fi un numar suficient de iesiri auxiliare , comutare Pre / Post fader , Pre / Post corector ton , PFL / Solo , posibilitate trimitere efect in fiecare auxiliar etc.....chestii care depasesc intelectual si / sau financiar pe majoritatea " baietilor cu statia " !
De aia trebuie ca partea ce tine de sonorizare sa fie facuta de cineva care se pricepe , cu mult bun simt , respect pentru echipamente si cei care asculta .
Sunt destui asemenea oameni de valoare , dar sunt neglijati de lautari tocmai pentru ca au coloana vertebrala si isi impun punctul de vedere in sonorizari , lucru care duce la micsorarea valorii prestatiei unor formatii de lautari ( teoretic ) bine cotate pe piata de profil .
Oricum se remarca un regres al sonorizarilor cu lautari , in special la nunti ( cel putin in zona Bucuresti ) in favoarea DJ-ilor , pentru motivele descrise mai sus .
Evident , excludem evenimentele traditionale cu / pentru tigani .......acolo fara taraf nu se poate ! Si iese " tiganie " ........
LUCIAN LADARIU scrie:
mda...uneori cred ca desii se cunosc anumite teorii.....sau se stie teorie,cand e vorba de practica....multi dau din stanga in drepta.
Victor....nu stiu daca ai lucrat cu genul acesta de muzicanti,de lautari,sau de ""analfabeti"" cum spui tu.probabil sunt ok variantele cu
compresor-limiter de calitate dar cu tot respectul care ti-l port....iti spun ca nu cred ca ai colaborat cu astfel de oameni,si astfel nu prea ai habar ce se intampla....LIVE.probabil cand ai fi pus in fata faptului....vei spune...""trece si asta si de maine gata"".Si tare as vrea sa vad ce spui dupa o noapte de asta.

P.S. acum am vazut ca nu conteaza genul de muzica..... :lol: .Daca te ocupi de sonorizari de lautari....iti doresc sa mergi cu o trupa de manelisti :wink: .

Am sonorizat cativa ani trupe rock , dar si cateva formatii de lautari , chiar si Dj .....si am invatat cate ceva despre cum ar trebui sa se sonorizeze un spatiu inchis , mic , puternic reverberant sau un spatiu deschis , cu foarte multi ascultatori .
Am lucrat si sub presiunea " vedetelor " ( ii respect pe toti in acelasi " fel " pentru motivele descrise mai jos ) si cunosc cate ceva despre ce fel de probleme apar datorita limitarilor tehnice ale " statiei " si modul de remediere " la fata locului " a unor probleme dar consider ca nu exista o reteta de succes 100% in sonorizari .
A fi " baiatul cu statia " este o munca foarte grea si prost platita , fara satisfactii majore .
Acesti oameni merita foarte mult respect , chiar daca rezultatul " auditiv " nu este cel mai bun , din diverse motive , care nu li se pot imputa in totalitate !
De altfel , aici o sa va regasiti toti " baietii cu statia " ..........
Poluare sonora , excesul de alcool si tutun , lipsa somnului , stres permanent , efort fizic excesiv , lipsa de acasa genereaza probleme in familie si carente in educatia copiilor precum si lipsa totala a unei garantii privind ziua de maine nu pot fi niciodata recompensate . Niciodata !
Din pacate......

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Joi Mar 15, 2012 7:45 am 
Neconectat
User

In momentul cand cei de pe scena te considera BAIATU' CU STATIA. este greu pt ca mentalitatea lautarilor este sa iasa in fata sa se dea mari si cei mai fericiti sunt cand are omul de care sa se ia pt a arata cat de valorosi sunt ei, Niciodata eu nu am fost considerat asa . din contra eu sunt seful formatiei mele si am un cuvant greu de spus,iar daca am mers la sonorizari cu altii,foarte rar mi-am impus punctul de vedere.Daca au cerut mai tare un microfon am dat volumul instrumentelor mai usor si atunci au spus BINE ASA . in momentul pauzei le-am spus ce am facut si cat sunt de prosti ca nu s-au prins. REPET NU LASATI PE NIMENI IN BUCATARIA VOASTRA EI SA AIBA GRIJE DE INSTRUMENTELE LOR INSA TREBUIE SA FACETI SI VOI SUNETUL DECENT.asa as dori sa faca toti sunetistii pt a fi respectati . noi facem ca trupa respectiva sa sune bine si echilibrat. http://www.formatia-sprint.ro vezi DESPRE NOI. ps cu monitoare in ureche se adapteaza fff greu lautarii, vor sa auda ce melodii le cer la cantare eu am casti care le tin degeaba :lol:Daca vreodata vreun lautar a vrut sa umble la mixerul meu i-am dat peste ghiare

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2