hpavictor scrie:
Incredibil , eu am crezut ca este o eroare , ca nu se poate ca cineva sa faca difuzoare in Romania.................au echipamente , utilaje sau doar asambleaza diverse subansamble si gata ! asta este chiar difuzorul din pliant !!!
Au aparate cu care pot masura ceea ce iese ca produs finit sau este o carpeala , din doua difuzoare vechi fac unul nou ? Deja miroase a improvizatii ......exista oare roboti pentru asamblare , cuptoare pentru tratamente termice , acoperiri , prelucrari mecanice in coordonate , prese zdrobitoare , instalatii pentru impletirea firelor leonice sau cresterea celulozei pentru membrane sau totul este manual , iar calitatea este data de cheful mesterilor din ziua aceea ? Macar o camera anecoica peste 200m cubi ? Oare cati angajati au , si cati au studii superioare de profil , ce suprafata au cladirile , la cat se ridica investitia ? Au partener chinez sau de alta nationalitate ?
Oricum , chiar daca ar exista raspunsuri decente la aceste intrebari , eu am o mare indoiala cu privire la calitate , am lucrat intr-o fabrica , IEI Bucuresti , si ei produceau difuzoare , dar au fost probleme extreme pentru a asigura o dispersie cat mai mica a parametrilor " de fisa " , si majoritatea difuzoarelor erau execrabile..............
Dar cine stie , poate peste noapte , vom avea un producator national , care va uimi lumea elecroacusticii cu produse de calitate !
imi pare rau dar nu e cazul
din pacate se lucreaza "la mana" totul
nu exista masuratori nu exista camera anechoica , este un atelier unde 2 persoane (atat am vazut) asambleaza manual difuzoarele pe masa de lucru. Nu exista nimic automatizat.
spatiul pare sa fie de cateva zeci de metri patrati.
Exista un user pe forum care are legatura cu ei ,Djpro, sau ceva de genul asta, pate ne da mai multe detalii...