The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 10, 2025 5:19 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: problema sau......? cx2310
MesajScris: Mie Feb 23, 2011 9:25 pm 
Neconectat
User

un prieten, si-a cumparat acest crossover.il foloseste doar pt suburi,dar din ce spune el,nu cred ca este ceva in regula.si anume:
Acest cross are asa.....2 intrari(L+R) si 5 iesiri sat+bass L---sat+bass R---iesire separata pt subwoofer.el spune ca intra in el cu semnal L+r,sau numai un canal,si iese de pe iesirea de subwoofer,intrand intr-un canal al amplificatorului.Teoretic,frecventa si volumu iesirii de subwoofer,sunt controlate de la cele 2 potentiometre,din mijlocul cross-ului.
DAR, el spune ca frecventa la acea iesire de subwoofer,este controlabila,sau influentabila de potentiometrul de frecventa de pe canalele L sau R.nu stiu daca ati inteles ce am incercat eu sa scriu dar daca nu ati inteles....putem sa mai detaliem.
intrebare:::::::::IESIREA DE SUBWOOFER(CEA DIN MIJLOC) ESTE INFLUENTATA DE POTENTIOMETRELE DE FRECVENTA DE PE CANALE L SAU R?

repet......iesirea din mijloc...cea de subwoofer...nu cele de pe laterale( adica cele low)

asteptam raspuns.multumesc

Sus

Subiectul mesajului: Re: problema sau......? cx2310
MesajScris: Mie Feb 23, 2011 10:33 pm 
Neconectat
User

asa este ! are dreptate semnalul pe iesire ''mono sub '' este suma celor doua canale ''low''. si este influentata de pozitia potentiometrelor ce stabilesc frecventa de taiere.

Sus

MesajScris: Mie Feb 23, 2011 10:44 pm 
Neconectat
User

adica ....daca pe cele 2 iesiri de low..setez taierea dintre satelit si woofer la 70hz......inseamna ca pe iesire de subwoofer..chiar daca eu am taierea la 120hz......el va taia la 70hz?
chiar nu inteleg

Sus

MesajScris: Joi Feb 24, 2011 12:11 am 
Neconectat
User

exact ! poti sa setezi dela 70 hz in jos pe iesirea mono,in exemplul dat de tine.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2