Salut la toata lumea...n-am mai intrat de mult pe aici

De dorul vremurilor de demult am achizitionat o pereche de boxe unitra 130W cu difuzoare originale Tonsil (cel putin basul e original).
Problema e ca suna cam nasol...adica imi lipsesc foarte mult mediile, inaltele suna de parca ar avea tweetere piezo iar basul bate prea tare...
Din cauza vechimii incintelor fostul proprietar a trebuit sa schimbe suspensiile difuzoarelor de bas, ele sunt prinse bine centrate corect, arata ok, dar cred ca sunt un pic cam tari desi par sa fie facute din acelasi material ca cele originale. Eu am avut unitra de 60W (cred) pe 2 cai si suspensiile erau foarte moi, difuzorul se misca foarte usor.
Am mai cautat pe net modelul cumparat de mine si am gasit niste poze in care dif de medii e alt model...ma gandesc sa nu fie schimbate si de asta nu am medii...in fine, inca nu am apucat sa le desfac sa vad exact ce scrie pe ele.
Daca poate sa-mi spuna cineva exact modelul difuzoarelor folosite ar fi super. Vreau sa fie totul original. Am inteles ca si filtrele sunt un compromis si exista variante mult mai bune. Am gasit o schema imbunatatita, dar pt Altus.
Functioneaza cu un Techincs, dar nu e el problema. Daca aveti ceva pareri as vrea sa le citesc. Ms
Fişiere ataşate:
unitra2.JPG [ 35.71 KiB | Vizualizat de 6885 ori ]