The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 10, 2025 5:16 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: alegere drivere
MesajScris: Joi Feb 10, 2011 10:56 pm 
Neconectat
User

curios ca si eu am avut dbm450 si vad ca nu au rezistat la tavaleala :wink: am dat clip in el si am reusit sa il ard! cred ca mai am si acum bobina aia parlita aruncata pe undeva prin garaj... si sa nu iti mai zic cat l.am zapacit pe shambala pana ce am reusit sa il aduc sa sune cat de cat.. sunetul era prea metalic( ceea ce nuuuuuu imi place) pana ce mam enervat intr.o zi i.am dat in gura unu a crapat unu a ramas intreg.. am luat rekone kit de la nexus(70 lei) si au fost vandute unui user tot de prin iasi,apropo si eu filtru pe psd2002 tot la 3500hz il am dar nu cel de la se..ia!! daca esti destept observi ca filtrelor de la se..ia le lipseste ceva si sunt prost dimensionate (din cauza aia sau ars psd.urile) eu am schema originala a filtrelor care vin in boxele eminence cu un mit "tuning"

in fine eu zic sa nu mai deviem de la subiect la incep era vorba strict de psd2002 si pad52 ca nu sunt la fel! nu bagati si altele in vorba...normal ca sunt drivere mult mai bune la p.audio dar aici era vorba de cele mentionate mai sus

<<< YM: tziboo91 >>>>>>
<<< tel: 0753334069 >>>>>

o dau pe soacramea la schimb..de fapt gratis dar nici asa nu cred ca o vrea cineva!

Ultima oară modificat de tibuleac constantin pe Joi Feb 10, 2011 11:16 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:02 pm 
ce anume? rezistenta in paralel pe driver pentru atenuare? condensator paralel pe rezistentele L-pad? protectie pe lampa in loc de termistor? :)

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:04 pm 
Neconectat
User

cauta si tu pe forumurile audio din usa si o sa gasesti :lol: cum am cautat si eu nopti la rand..pot cauta si altii

o dau pe soacramea la schimb..de fapt gratis dar nici asa nu cred ca o vrea cineva!

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:07 pm 
le-am modificat eu deja cu tot ce am enumerat mai sus, de fapt asta se intampla in urma cu ceva timp

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:18 pm 
Neconectat
User

oho.din cate vad se schimba tonul discutiei.asta nu duce la absolut nimik bun.MARCEL GAVRILA...ai perfecta dreptate.raportul pret-calitate poate e foarte bun.nu contrazice nimeni.
pt OVIDIU GHERASIM.....am nist econostinte in TM,care au reusit sa arda DH2T, de la cobra4.ce parere ai ?asta este o mare realizare.nu ca au ars un psd2002.se pun tot felul de RETARDATI (imi asum raspunderea),care habar nu au sa dea la 2 butoane,care nu stiu ce inseamna curent electric,sa nu spun alte treburi,care nu stiu ce inseamna un led rosu si dau volume cerand mai mult decat poate un amplificator.iti garantez ca acele psd-uri nu au cedat ca s-a dat prea tare in ele.s-a dat cu prea mare distorsiune in ele.
Tin sa spun ca nici o seara nu este ca alta, nici o sala nu suna ca alta,dj...nu se imbeata intr-o seara cum se imabata in alta, si nu intra distorsiuni in boxa intr-o seara cum intra in alta.
sunt destule drivere in oferta PA si selenium care sunt nervoase,de randament si rezistente.ne bucuram ca putem cumpara si ca stim de unde sa cumparam.si eu am avut drivere de la PA.unele si-au facut treaba bine,altele nu.
aici a plecat discutia de la psd2002 cu pad52.deci nu stiu de unde s-a ajuns cu toate prostiile,din nou la psd2002 vs PA(nu conteaza ce driver)
haideti sa lasam discutia sa continue strict psd2002 vs pad52,care dupa spusele multora,chiar si a pdf-ului, se aude ca ar fi unul si acelasi,doar la pret mai mic.
ramane sa vedem ce spune si domnul MIRCEA, in urma testelor si masuratorilor.prin bunavointa lui ne putem face o idee (tot pt noi oamenii de rand) despre cum suna si celelalte drivere din oferta la comparatie cu psd2002 si pad52.Dar de aici pana la conflictul ce e pe cale sa inceapa....e foarte mult.

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:23 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Si eu am BMD450II si la mine nu suna metalic 8) ,sa fie oare din filtre :mrgreen: ?

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:25 pm 
pe mine ma oftica cel mai mult de unde pana unde atata ofensa? Eminece e firma voastra? Si eu am o stima deosebita fata de difuzoarele de la Eminence, am spus ca le folosesc de mai bine de 10 ani (Delta, Kappa, Sigma, chiar si LAB 12 - vestitul horn care pot spune ca este cel unul din cele mai eficiente hornuri de 12 existente), pe unele le mai am si in zi de azi in stare perfecta, insa mi se pare un pret mult prea ridicat al PSD-ului raportat la calitatea modesta pe care o ofera si raspunsul slab la frecvente de peste 12k

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:27 pm 
Foca_Dacian scrie:
Si eu am BMD450II si la mine nu suna metalic 8) ,sa fie oare din filtre :mrgreen: ?

mai mult ca sigur, pe DNA Xpro 2 suna tare frumos si nu mi se pare metalic

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:27 pm 
Neconectat
User

Foca_Dacian scrie:

misto intrebarea :lol: :lol: :lol: :lol: are rost sa spun ca s-au testat pe 2 filtre dna xpro2? mi se pare ca filtrele le-am vandut lui racau.nu mai stiu sigur.il rog sa spuna daca e asa.

Sus

MesajScris: Joi Feb 10, 2011 11:48 pm 
Neconectat
User

hai sa lasam discutia cu bmd si cu altele mai superioare filtre incetam putin ca se ajunge la jigniri si multe altele..deci incetam ramanem pe pad si psd atat! daca tot continuam incep toti posesorii de drivere sa vb si filtre si nu ajungem la nimic..

eu propun (bine daca vrea mircea) sa mai lase si pe altii sa mearga la probe( cei cu experienta si care nu au nici psd si nici pad acasa si sa fie si din zone apropiate(nu ma refer la mine ca eu oricum nu am cum sa ajung si nici nu ma consider ca am experienta)) sa isi dea cu parerea mai multe pareri in plus nu strica :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 12:13 am 
Neconectat
User

da luciane mie mileai trimis .leam folosit xpro 2 cu pad 52 si daca ami aduc aminte bine erau taiate la 2500 vad ca toti am cam luato pe aratura deci noi usor usor o sa facem comparatie intre psd sii drivere de 2 inci va rog sa nu aberam vreu sa fie lamurita treba intre psd si pad .vorba lu ladariu pad 52 pe sait la mircea are pdf de la psd 2002 si ca sa nu creem suspiciuni vreau sa vedem daca merita banii in plus psd 2002 fata de pad 52 si daca tot am ajuns aici sa vedem daca sunt la fel daca nu ce facem .sa lamurim misterul pdf ului de la pad 52

Fbt Himaxx 40A 4buc
Playere pioneer cdj 200 2buc
Mixer Allen&Heath PA12
Mixer Soundcraft EFX8
microfon--shure pg58 (wireless)

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 4:44 am 
Neconectat
User

dupa parerea mea filtrarea identica nu este o solutie optima.
Fiecare driver din lumea asta are particularitatiile lui.Ele se studiaza si se executa filtre ca atare.
Deci de ex daca un drivere are un usor peak care poate fi procesat si pe ansamblu poate da clasa unui alt driver,filtrat uzual poate suna f prost.

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 9:16 am 
Neconectat
User

Milos Lucian scrie:
dupa parerea mea filtrarea identica nu este o solutie optima.
Fiecare driver din lumea asta are particularitatiile lui.Ele se studiaza si se executa filtre ca atare.
Deci de ex daca un drivere are un usor peak care poate fi procesat si pe ansamblu poate da clasa unui alt driver,filtrat uzual poate suna f prost.

perfect adevarat.dar daca driverele se vor a fi unul si acelasi lucru?

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 10:14 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

filtrarea identica activa este singura varianta ca sa putem compara niste drivere.

altfel ce facem, ne apucam si facem cate un filtru pentru fiecare in parte in care corectam fiecare neliniaritate?
ce comparatie mai e aceea in care conditiile de test nu sunt identice?

Acest subiect se blocheaza pentru ca nu-mi place unde merge aceasta discutie.
Forumurile sunt pentru discutii constructvie nu pentru concursuri de masurat p*la. Numai la Romani exista obsesia asta de a obliga pe cineva sa-ti accepte parerea ca fiind adevar absolut.
Puteti si voi discuta o singura data fara sa va luati la "pumni"?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 2