The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 15, 2025 6:47 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 10:49 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

dan_ceteras scrie:
omul a incercat sa copieze basii 1 la 1.cu cutia s-a reusit

greşeală CAPITALA.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 11:08 pm 
Neconectat
User

da, sunt de acord, eu nu as fi facut asta din principiu.
nu comentez deciziile fostului meu angajator doar am relatat niste fapte.
am auzit basi dubli echipati cu ciare seria pt public care sunau mai bine.totusi nu pot fi comparati cu basi de 2*18 facuti de firma mare.de ex bas 2*18 outline-au o presiune extraordinara.
multe "succesuri".

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 11:26 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

am vazut foarte multe cazuri in care diverse persoane au copiat 1:1 cate o boxa din comert si a dotat-o cu difuzoarele care au crezut ei ca sunt mai bune sau echivalente cu originalul, in 99% din cazuri singurul indicator de performanta fiind puterea declarata.

cazul deja clasic este sa se faca diverse clone dupa boxe de firma si sa fie dotate cu Eminence Kilomax 18 entru simplul motiv ca este difuzorul cu cea mai putere declarata (cel putin acum 5 ani de zile cam acela era singurul)

Asta este o solutie garantata pentru un eşec

una este sa copiezi o tehnologie sau un principiu de funcţionare si alta este sa copiezi orbeste o cutie din lemn.

pot sa-ti dau exemple clare de echipamente care pot avea performante superioare celor brand name de la care s-a plecat , atat "la ureche" cat si pe grafice masurate in conditii controlate si care pot fi reproduse oricand. Orice incercare de a ma convinge de altceva are sanse nule si ar fi ca si cum ar incerca sa ma convinga de faptul ca cerul este verde metalizat.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 20, 2010 7:04 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

hai sa spun cateva lucruri clare pentru toata lumea.

1) Proiectantii cu adevarat profesionisti pe langa softul de simulari au si camera anecoica pentru rezultate reale. Numai ei pot spune daca sunt sau nu diferente intre cele 2 rezultate (si eu cred ca pot fi). Nu e doar un singur caz in care pe hartie suna foarte bine iar in realitate suna prost. Acest lucru ne incapatanam sa il acceptam si tocmai de asta nu avem si noi un producator autohton care sa se impuna si pe piata externa. Nu suntem destul de inteligenti sau competitivi?

2) Asa cum s-a mai spus, conteaza foarte foarte mult sa ai acces la fabrica de difuzoare si sa iti modifice parametrii dupa cum ai nevoie. Degeaba faci o copie 1:1 la o incinta de renume daca nu ai si difuzorul care a facut incinta sa fie de renume. Ca ordine de modificari eu cred ca mai intai se umbla la parametrii t/s si apoi la filtru. Noi punem un filtru simplu si avem pretentia sa sune ca originalul.

3) Exista si proiecte foarte foarte bune cu difuzoare bune, dar niciodata nu vei face un concert de mare avengura cu boxe DIY. De ce? Pentru ca nimeni nu poate atesta calitatea boxelor facute de tine. Eu sa am de ales pentru evenimentul meu o firma de sonorizari, normal ca ma uit la echipamentul folosit in prima instanta pentru ca nu as avea incredere in Gigel cu boxele facute in garaj dupa un proiect downloadat de pe net.

4) Daca intradevar faceti produse IDENTICE ca indice de performanta la jumatate de pret, atunci dati si voi un e-mail la firma cu care ati facut comparatia si sa ii spuneti ca is prosti ca au angajat atatea oameni pe departamente tehnice pentru proiectarea boxelor, ca tu ai reusit aceleasi lucruri de unul singur

5) Treziti-va la realitate !

si 6 .... Treziti-va la realitate !

LE: a se observa ca nu am mentionat niciun nume de vreo firma, asta inseamna ca e la modul general si sunt impartial.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 20, 2010 8:11 am 
Eu sunt curios de cum poate lumea sa sonorizeze cu astia care au tot boxe DIY ! :roll:
http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=8087

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 20, 2010 8:59 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

Citat:
La nivelul scenei : unul dintre cele mai mari sisteme line array folosit la ora actuală în lume. Este un sistem pe care Clair Bros l-a dezvoltat în ani de zile, numit Clair Bros i5.

citatul apartine Domnului DNA.

scuza-ma dar eu nu cunosc pe nimeni de pe forum sa-si petreaca ani de zile sa proiecteze un singur sistem. Asta spune multe de cat dureaza etapa de proiectare, fara sa spunem de bani si teste in camere speciale. Acest exemplu arata cel mai bine sacrificiile si studiile in dezvoltarea unui sistem ... si mai ales line array.

PS: noi daca am face asta, renuntam de la inceput cand auzim de partea financiara. Atat timp cat iti faci un imperiu in sunet, capeti si credibilitate in privinta a ceea ce faci.

Oricum e cam "impropiu" spus ca este un sistem DIY atata timp cat l-a proiectat o firma care cu siguranta a comandat difuzoare OEM. DIY e cand iei de pe piata un difuzor cu parametri t/s standard si ii faci o incinta fara sa petreci ani in proiectare ... DIY = Do It You're Self ... eu nu cred ca ei au facut sistemul in garaj :))

LE: cred ca trebuie facuta diferenta intre DIY si Custom Made (facut la comanda).

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 20, 2010 9:13 am 
Tu nu iti cumperi ci iti faci, deci e DIY !
Ei nu si-au cumparat ci au proiectat si executat, deci iar DIY !

Ideea e ca daca ai bani si esti dispus sa aloci un timp foarte indelungat proiectarii, testarii si masurarii iese ceva bun.
In cazul baietilor astora le-a iesit treaba , au fost recunoscuti si acum au BRAND !
Oricum toti au inceput de la DIY , asa incepe o afacere de genul asta.
Turbosound nu a luat boxe de la Electrovoice le-a pus alta sigla si gata a aparut Turbosound ( a se lua doar ca un exemplu nu o realitate )

Sa dea dumnezeu sa ii mearga lui DNA si lui Mircea afacerea multi ani de acum si cand or veni Metallica iar in Romania ( daca mai traiesc pana atunci :lol: ) si or sonoriza pe boxele lui sa vedem ce mai ziceti atunci !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 20, 2010 12:30 pm 
Neconectat
User

as adauga un mic coment la ce a spus stefanev.
productia este max 25% din pretul final al produsului.restul e castigul producatorului, marketing si reteaua de dealeri.(un dealer pe tara are intre 50-65%discount din pretul de lista al producatorului-judecati singuri).
deci daca cineva traforeaza niste boxe la un pret mai mic decat pretul de vanzare in magazin al unui brand nu e cine stie ce mare realizare.
in rest, foarte bine punctat tot comentul.
in rest, mult succes tuturor artizanilor.personal am inceput si eu la fel acum 15 ani, traforand boxe cu difuzoare de provenienta incerta si construind etaje finale cu 2n 3055, insa cred ca de atunci am avansat mult.
deci, ca o concluzie, multe "succesuri".
cu respect,
dan ceteras.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 20, 2010 3:16 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Stiti ce lipseste pentru ca unul sau mai multi producatori de boxe din Romania sa vanda masiv in UE ?

1. Banii
2. Mentalitatea
3. Betele in roate bagate de statul Roman oricui produce ceva.

Marca spune ceva, dar nu este totul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 20, 2010 3:59 pm 
Neconectat
User

eu cred ca atunci cand un brand se vinde in toata europa sau toata lumea,preturile se vor apropia de marile branduri.datorita costurilor auxiliare ,reclama, distributie.Prezenta la saloanele de profil etc.Si atunci se va naste un nou mare brand.E ceva normal sa se intample asa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 20, 2010 4:08 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

sunt de acord cu tine DNA si vin cu niste completari:

1. Bani - daca vrei sa produci ceva trebuie sa ai pret bun la materii prime si mana de munca ieftina daca vrei sa te axezi pe capitolul performante bune la pret mic. Daca vrei sa automatizezi totul iti trebuie bani seriosi si nu cred ca ai putea sa convingi investitorii ca poti face lucruri deosebite si in Romania s-ar gandi mai bine sa bage banii in China.

2. Mentalitatea - lucrul acesta l-am mentionat si mai sus, vei pierde in majoritatea cazurilor tranzactii importante. Este greu sa dovedesti ca esti competitiv in fata magnatilor de pe piata

3. Daca ai trecut cu bine de primele doua etape, cu siguranta te vei lovi zdravan de problematica statului roman. De ce? Pentru ca nu se doreste productie, se vrea sa se faca tot mai multe importuri deoarece multi din guvern au o "conventie" cu importatorii de genul: "mie imi dai 10%, iar eu iti asigur o portita pentru desfacere". Daca ar fi productie autohtona, atunci s-ar alege numai cu impozitele si taxele si raman fara spagi.

Marca spune ceva, dar nu spune totul ... spune ceva in momentul in care se fac investitii in cercetare, configuratii si probe, se fac investitii masive in firma, se dezvolta, pretentiile cresc, controlul calitatii mai strict. Ceea ce nu spune este ca se "inventeaza" patente tehnologice care de multe ori sunt egale cu 0, dar e o solutie buna de marketing si da bine la public. Nu se vorbeste si despre cateva compromisuri ce nu trebuiau facute sub nicio forma la acest nivel (subdimensionare, oscilatii, etc), antireclame si politici ofensive. Ca peste tot in lume in cadrul unei firme de productie sunt produse ce isi merita banii si sunt altele care nu isi merita banii.

Pasul urmator pe care nimeni nu se incumeta acum este modernizarea: daca DNA ar atrage investitori si ar face o camera anecoica pentru teste, Doamne cate lucruri superbe ar iesi ... publicitate, multa publicitate, cresc vanzarile, poti negocia apoi cu chinezul sa modifice parametri la difuzoare pentru ce ai nevoie si eventual scoti si un pret mai bun. Produsele competitive se vor vinde bine, mai ales la preturile astea si asa incepi sa iti faci un brand recunoscut peste granitele tarii. Din pacate din acest scenariu perfect am exclus cei treii factori negativi pe care i-a amintit si DNA care cu siguranta te pune la pamant: criza, mentalitatea si birocratia.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 21, 2010 9:34 am 
Neconectat
Admin
Admin

Alaltăieri am fost plecat prin Serbia, la nişte cumpărături.
Pe la ora 4 după amiaza mă sună un cunoscut şi mă roagă cu cerul şi pământul să îl ajut cu un driver împrumut. Înalta de pe VL îi crăpase cu o seară înainte. Era dispus să vină după mine, în Serbia, ca să îl rezolv.

Nu am nimic cu nimeni, dar să ştiţi că astfel de cazuri sunt omniprezente, numai că nimeni nu spune. Eu mă reţin să spun tot ce văd, pentru a nu da impresia că denigrez produsele unei mărci, cu scopul de a vinde produsele mele.

Ideea este că mulţi oameni dau banii pe poveşti nemuritoare. Cumpără imagine, nu scule audio. Dau zeci de mii de euro şi primesc scule în valoare efectivă de doar câteva mii. După aceea, plătesc la fel de mult reparaţiile.

În zona mea ( Caransebeş - Severin - Tg.Jiu - Craiova - Slatina ) sunt o mulţime de boxe în genul VL, cu difuzoare Paudio. Ba înalte schimbate, ba difuri de 12", ba toate, ba filtre.

Nu am nicio vină şi doresc să vând. Dacă cineva vine la mine să-şi schimbe difuzoarele, eu am ce să îi ofer cu performanţe mai bune sau similare.

Vreau să vă spun un mic secret.
Nimeni nu se prinde că înăuntru sunt alte difuzoare.

Ştiţi ce mă amuză şi mă întristează cel mai mult, în acelaşi timp ?
Sentimentul de turmă. Unii oameni ( nu toţi ) cumpără prim mimetism. Dacă acum 3 ani îi propuneam unui muzicant să-şi facă 4 boxe cu câte două difuri de 12" + un driver bun, de 2" ( WN-D72), răspunsul standard era că "după ce firmă sunt făcute ?" Când le spunema că sunt concepţie proprie şi că eu cred că ar fi varianta optimă pentru ceea ce face el, se dezumflau instantaneu. În final, comandau tot omniprezentele 15"+1", cu înalte piţigăiate până la refuz.

Asta este.
O să vând în Germania, peste un timp oarecare. Ăia sunt mai receptivi şi mai interesaţi de performanţe decât ai noştri. Apropo, la Thomann se vând destul de bine nişte boxe făcute de o firmă americană în regim OEM, la PAudio şi partenerii lor. Se numeşte One System. O găsiţi la sfârşitul coloanei de boxe, la cele mai scumpe produse.

Asta ne arată că nemţii sunt deschişi la minte şi sunt interesaţi mai mult de performanţă decât de brand.

Ştiţi câţi fabricanţi români lucrează pentru piaţa occidentală, dar nu sunt luaţi în serios pe piaţa românească ? O mulţime.
Citeam recent de nişte români care au făcut designul laserelor la Olimpiadă ( ultima ). Spuneau că în România nici acum nu sunt băgaţi în seamă. În oraşul lor, nişte tipi au adus o firmă din Germania să le facă luminile, în timp ce firma respectivă plătea pe cei doi români pentru acest gen de servicii.

Să nu râzi şi să plângi în acelaşi timp ? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 21, 2010 10:32 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

DNA scrie:
Nu am nimic cu nimeni, dar să ştiţi că astfel de cazuri sunt omniprezente, numai că nimeni nu spune. Eu mă reţin să spun tot ce văd, pentru a nu da impresia că denigrez produsele unei mărci, cu scopul de a vinde produsele mele.

Ideea este că mulţi oameni dau banii pe poveşti nemuritoare. Cumpără imagine, nu scule audio. Dau zeci de mii de euro şi primesc scule în valoare efectivă de doar câteva mii. După aceea, plătesc la fel de mult reparaţiile.

Cunosc formatie posesoare de XA... dupa 2 luni de zile inca alearga dupa cei de la garantii pentru o inalta picata... credeti ca au intrat pe forumuri sa anunte in gura mare ca sunt dezamagiti de achizitie?? ... nicidecum... doar in grupul restrans de prieteni vorbesc.

DNA scrie:
Vreau să vă spun un mic secret.
Nimeni nu se prinde că înăuntru sunt alte difuzoare.

Au ajuns sa produca replici la ceasuri, telefoane, autoturisme de marca... la o sigla si o eticheta cred ca nu le ia mult timp.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 21, 2010 10:52 am 
Neconectat
User

Pt . utilizatorul Dan-ceteras !

Vreau sa discut si eu cu cineva , cu un "rider" sau cu tine , care ma ajuta cu niste pareri-sugestii , in legatura cu sisteme de sunet-lumini , ce sa mai cumpar..de unde , ce produse , pt. ca la noi unde stau merge cam greu treaba. Cu sistemu pe care le am, este prea mare..sau prea "ciudat" pt unii..sincer nu s :? Dar vreau sa evoluez si eu, sa castig mai multi bani , si sa las cu zile de sate si evenimente de gen, mici si medii la pret de 100..150..200euro (sincer..nu castig mai mult) . Sa vedem ce trebe sa fac in continuare..

Ideea mea este : sa completez(+ basi Rcf de ex, +2 monitoare Peavey..si asa) sistemu cu niste Rcf uri,Peavey,Mackie, Dynacord..ce spuneti voi ? !

Multumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 21, 2010 1:08 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

@DNA: daca doresti sa iti extinzi afacerea peste hotare ar trebui sa convingi resellerii in privinta calitate-pret. Daca ii convingi pe ei si iti accepta produsele, atunci cu siguranta vei avea desfacere pe langa celelalte marci. Daca ai piata de desfacere, poti avea si vanzari, iar vanzarile pot insemna profit. Dar pana la acest scenariu vei avea mmmuuuuulte batai de cap cu legislatia. Il admir foarte mult pe domnul DNA, pe langa faptul ca este pasionat de ceea ce face, este si extrem de bine pregatit si stie trebuie schimbat atunci cand lucrurile nu sunt perfecte. Sunt oameni in Romania care daca ar avea putere financiara ar cladi un imperiu: numai ganditi-va ce boxe active ar iesi: incinte abs, amplificare cum stie Leco sa faca, filtrare activa sau pasiva marca DNA, difuzoare OEM. Va spun eu .... nebunieeee :) Dar pe cat vor fi de performante cu atat mai mult vor fi privite cu scepticism de catre cei fixati pe brand si nu pe performante. Daca ar locui in Germania ... ar fi cu totul altceva.

LE: atunci cand ai produse bune, poti sa faci publicitate la ele. Daca faci publicitate la ele e posibil sa se gaseasca oameni ce apreciaza ceea ce faci ... si asa incepi sa iti formezi un brand.

Pana la exporturi iti faci un magazin de desfacere in Bucuresti, personal gasesti pe forum :)), vinzi toata gama de difuzoare si boxe pe care le produci si consolidezi piata de servicii (sonorizari).

***Stefanev***

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2