noobsound scrie:
De ce trebuie cineva sa ma acuze de fatul ca fac anti-reclama? Ar trebuii sa procedam toti cum fac mai multi USERI? ! care atata lauda produsele si boxele facute cu difuzoare de aici si mi se plang mie pe messenger ca nu suna bine, ca ce poate sa mai faca, ca oare nu e buna cutia? ca o fost la ceva nunta si o vazut ceva boxe si acma ii vine sa si le arunce pe ale lui pe geam. Stiu nenumarate cazuri de oameni foarte nemultumiti care pe forum isi lauda in continuare operele de arta.
NU pot sa fiu de accord ca doar noi romanii suntem mult mai destepti decat toti inginerii de la toate firmele si noi putem face orice replica in domeniul boxelor cu produse de la paudio care sa sune mult mai bine,sa reziste la putere mai mare, sa fie mult mai eftine !
Si eu stiu destui din acestia.
Unii sunt ajutati de catre "binevoitori" sa isi schimbe impresia.
Unii, dupa un anumit timp, chiar imi fac forward la anumite conversatii de pe mess, dupa ce se conving SINGURI de anumite chestii.
Citesc si ma crucesc, dar ce pot sa fac ?
Poate ca o sa spui ca ar trebui sa nu imi pese.
Ok, poate ca ar trebui sa nu imi pese, dar nici nu imi cade bine sa vad cum un om vinde boxe de 2"+ 15", speriat de sfaturile unor "binevoitori" si isi ia mai apoi niste jucarele de 4 ori mai scumpe, de firma, dar proaste cu spume, cu un 15"lesinat si un biet driver de 1".
Platind de 4-5 ori mai mult a cotizat la bunastarea secretarelor si actionarilor firmei care a facut acele boxe.
Stii ce se intampla dupa aceea ?
Da-mi voie sa iti spun eu, ca ma confrunt saptamanal cu un caz de acest gen. Omul se obisnuieste cu boxele initiala. Este sfatuit "bine", le vinde, apoi cumpara "boxe de firma" . Dupa primele cantari se imbolnaveste, pentru ca isi da seama cam ce pleznitori a cumparat. Ce crezi ca faca mai apoi ? Se duce la fabricant si ii da cu ele in cap ? Nope. Se duce la sfaturitori si le da cu acestea in cap ? Nope. Vine cu ele tot la mine si ma roaga sa le fac ceva ca sa sune ca si boxele de dinainte. Eu incerc sa ajut pe oricine, dar uneori il mai intreb ce a fost in mintea lui cand a dat boxe cu droever de 2", pe unele cu pleznitori. De regula, omul spune asa: "Stiti, eu nu ma prea pricep, dar toata lumea mi-a spus ca am gresit ca le-am luat de la dumneavoaastra, ca sunt naspa, ca asa si pe dincolo. M-am speriat si le-am vandut" Ok, zic eu, care este "toata lumea" aceasta ? Pai stiti, cum sa va spun, este vorba despre cutare, cutare si cutare. Pe bune ? Pai cu cutare si cutare am relatii bune, avema impresia ca suntem prieteni. Domnu Dan, credeti ca mint ?
Uitati aici, luati convorbirile pe net, utiati ce imi spueneau pe mess.
Ok, sa zicem ca toate acestea sunt labareli tipic romanesti.
Suntem o tara mica, cu oameni incapbili sa gandeasca la nivel mare. Avem impresia ca doar pe afara sunt oameni care pot face treaba si de aceea doar ce vine de acolo e bun.
Totusi, draga noob, mediteaza la urmatoarea chestiune, cand ai timp.
Am zeci de experiente in care am vazut boxe de mii de euro cu grave probleme de executie. Prinse in agrafe, desfacute din lipituri, tamplarie de porc, insuficient intarite. Vopsituri naspa de se vedea lemnul pe la colturi, holtsuruburi bagate aiurea. Filtre de doi bani, atat ca fabricatie, cat si ca realizare inginereasca. Filtre care fac praf difurile in conditiile de utilizare din Romania. Difuzoare paralaudate care capoteaza mizerabil.
Ce pot sa fac ?
Sa fac cate un filmulet, cate o poza si sa umplu netul cu acestea ?
As putea, dar oare ar avea rost ? Fanii ar sari si ar spune ca mint, ca asa ce va nu se poate, ca este un atac murdar contra maretelor firme cu produse scumpe si a genialilor ingineri care au gandit scula respectiva.
Ce ba, va gasirati voi mai inteligenti decat aia, ar spune tot felul de tipi ?
Stiu ei de ce fac asa ca doar aia fac produse de firma. Nu avem noi de unde sa stim ce intentii au vorbit, pentru ca noi suntem prea prosti ca sa ne comparam cu aia ....
Acum sa povestim despre suentul unor scule.
Unii aud cum suna o boxa nume. Pentru ca sunt genul care cad pe spate in fata sfantului brand, ramana cu impresia ca asa ar trebui sa sune toate boxele bune. Cand vine unul ca mine si spune ca lui nu ii place repsectiva boxa si ca el considera ca suna prost, omul nostru se socheaza. Vai de mine, a spus ca mareata firma face scule proaste, aoileo, sacrilegiu, ati dat in fabrici si uzine, m-ati ranit la orgoliu.
Da prietene, mie nu imi place boxa respectiva cum suna. Poate sa fie facuta de tata lui brand X si sa coste cat castelul Bran.
Are inaltele prea tari in raport cu joasele. Eu consider ca ar trebui sa fie inaltele mai jos cu 3 dB fata de joase, nu cu 5 dB mai in fata. Mai consider ca boxa respectiva este un stift scump si ca cea facuta de mine este incomparabil mai buna, suna mai bine si in generala asa trebuie sa sune o boxa de acel tip. Probleme ?
Aaaaa, pai si aia de ce au facut boxele asa, de prosti ?
Au facut-o asa pentru ca au clienti care cer asa. Asta cer, asta le dau. Vor inalte, luati inalte, ca doar nu ne doare mana sa umblam la atenuare.
In final totul se reduce la bani.
Cine vrea sa nu arunce banii pe chestii care nu isi merita banii, sa asculte la ce palapanim pe aici. Cine crede ca sunt doar texte de marketing eu ii urez sanatate maxima si sa isi cheltuie banii pe ce doreste dumnealui.
Daca cineva vrea sa dea pe un tricou "de firma" un pret de 5 ori mai mare decat ii vand eu acelasi tricou fara nicio eticheta pe el, poate ca nici nu ar trebui sa fie clientul nostru, asa cum spun cei de la Ecler, atunci cand cineva le cere preturi mici.