The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 13, 2025 6:31 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 43 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 10:45 am 
Neconectat
User

nu zic ca difuzorul nu a fost torturat, dar stau si ma intreb ce a fost mai intai oul sau gaina? si scuza-mi perseverenta, am 2 intrebari la care nu am primit raspuns si le pun cam de mult:
ce face obiectul garantiei?
care sunt userii care au beneficiat de garantie si ce sa intamplat acolo? aia 2-3 cati au fost

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 10:56 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

George(sb) scrie:
nu zic ca difuzorul nu a fost torturat, dar stau si ma intreb ce a fost mai intai oul sau gaina? si scuza-mi perseverenta, am 2 intrebari la care nu am primit raspuns si le pun cam de mult:
ce face obiectul garantiei?

ar trebui sa citesti mai cu atentie certificatul de garantie:

am sa dau cateva exemple de defecte acoperite:

piese lipite necorespunzator :
magnet /piesa plara/bobina centrata incorect si agata de noua
rila care nu este lipita pe toata circumferinta
puncte de fludor sparute in procesul de lipire al firelor leonice ce zanganesc in interiorul bobinei (am avut un caz la un HP-15W)

care sunt userii care au beneficiat de garantie si ce sa intamplat acolo? aia 2-3 cati au fost

am doar vreo 3-4 cazuri de garantie de cand vand difuzoare P-audio sau Selenium

1. HP-15W, punct de fludor care era prins in interiorul sistemului mobil - difuzor schimbat din cate stiu.
2. C18-600 sau 650 , membrana nu era lipita pe o portiune de 10 cm - difuzor reparat in garantie
3. PHT ce suna mai incet decat unul normal nefiind ars - reparat in garantie, schimbat kit
4. PAd52 nu functiona - presupun ca omul l-a probat fullrange si a intrerupt unul din firele leonice - nu am putut dovedi - schimbat in garantie
5. Selenium 15PW6 lovit de curier - depistat de noi la timp nu a fost pus in vanzare
6. selenium 15pw4, lovit de curier - depistat de noi la timp , nu a fost niciodata pus in vanzare.

in schimb mi-e scarba si greata de toti nesimtitii care au incercat prin diverse metode si smecherii , amenintari & shit sa ne convinga sa le schimbam diverse difuzoare ARSE (evident din vina lor).

Nu am onorat niciodata si nici nu vom onora "garantii" ce privesc difuzoare arse.

este ca si cum ai intra cu masina in pom, beat mort, si apoi ai invoca defect de fabricatie.

nu stiu si nici nu cred ca au fost useri de pe forum, 95% din tranzactii nu au absolut nici o legatura cu acest forum.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 11:10 am 
Neconectat
User

omu asta se referea la sasiu, la magnetul spart nu la bobima sau la intreg difuzorul. Stiu ca despre mine este vorba cand spui de difuzoare arse , sau cel putin m-ai inclus si pe mine pe lista dar repet , nu am cerut niciodata nimanui nicaieri sa mi se schimbe difuzorul cu unul nou , era pur si simplu vorba de garantie ( nu a mai mers si fiind nou era logic ca trebuia trimis mai intai la garantie, nu puteam verifica altfel cauza, motivul, daca stiam ce si cum il desfaceam si il rebobinam insa din moment ce membrana a fost demontata prin taiere am fost nevoit sa il reconez scurt si la obiect ) , ( si mie imi e scarba de minciuni si cand ma stiu curat cu atat mai mult strig ) . Tot respectul .......

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 11:25 am 
Neconectat

mariusspuneceva scrie:
omu asta se referea la sasiu, la magnetul spart nu la bobima sau la intreg difuzorul. Stiu ca despre mine este vorba cand spui de difuzoare arse , sau cel putin m-ai inclus si pe mine pe lista dar repet , nu am cerut niciodata nimanui nicaieri sa mi se schimbe difuzorul cu unul nou , era pur si simplu vorba de garantie ( nu a mai mers si fiind nou era logic ca trebuia trimis mai intai la garantie, nu puteam verifica altfel cauza, motivul, daca stiam ce si cum il desfaceam si il rebobinam insa din moment ce membrana a fost demontata prin taiere am fost nevoit sa il reconez scurt si la obiect ) , ( si mie imi e scarba de minciuni si cand ma stiu curat cu atat mai mult strig ) . Tot respectul .......

nu ma refer la tine

ma refer la tot felul de lautari (in general) cu care m avut de-a face de-a lungul timpului.

cititi certificatul de garantie postat si pe forum

este cat se poate de clar.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 1:01 pm 
Neconectat
User

testul asta facut de mine e usor de verificat si de altii, sunt sigur ca gasiti un magnet pe acasa , aveti cu totii un aragaz si afara e iarna deci aveti unde raci magnetul pentru a-l " soca " termic

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:01 pm 
Neconectat

folositi un magnet de dimensiunile celui in cauza si incarcare macar apropiata, altfel testul este irelevant

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 9:33 pm 
Neconectat
User

care aveti un magnet asa mare acasa ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 9:38 pm 
Neconectat
User

Care va sacrificati SD-ul pentru o cauza nobila?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 9:44 pm 
Neconectat
User

eu cred ca mai degraba se sparge in 2 cercuri , unul in interiorul altuia in cazul unui soc termic, bucata puternic incalzita se separa de cea rece bocna. in cazul de fata caldura pleaca de la centru unde e bobina catre exteriorul magnetului

Ultima oară modificat de popamariusgabriel pe Mar Feb 09, 2010 10:05 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 9:47 pm 
Neconectat

si pt a va apropia cat mai mult de realitate lasati backplate-ul si frontplate-ul atasate de inelul de ferita, iar de incalzit incalziti doar piesa polara

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 9:59 pm 
Neconectat
User

Aici ai dreptate. Prin incalzirea piesei polare transferul termic catre backplate e urias iar catre magnet mai greu. Prin dilatare diferentiata Backplate'ul va supune o presiune uriasa transversala asupra magnetului care asa cum bine stiim e incompresibil si nu foarte rezistent la forte laterale. Rezultatul : 2 bucati mai mici :lol:
Kids don't try this @ home . deci nu va puneti SD'ul pe aragaz :lol:

Trimiteti o ambulanta...

Ingerul pe care mi l-ati dat

Nu face fatza..:))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 10, 2010 4:15 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mr. Extasy scrie:
Aici ai dreptate. Prin incalzirea piesei polare transferul termic catre backplate e urias iar catre magnet mai greu. Prin dilatare diferentiata Backplate'ul va supune o presiune uriasa transversala asupra magnetului care asa cum bine stiim e incompresibil si nu foarte rezistent la forte laterale. Rezultatul : 2 bucati mai mici :lol:

Corect, diferente de conductivitate termica plus coeficientul de dilatare mai mare la temperaturi ridicate al fierului fata de ferita.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 26, 2010 3:55 pm 
Neconectat
Admin
Admin

noobsound scrie:
De ce trebuie cineva sa ma acuze de fatul ca fac anti-reclama? Ar trebuii sa procedam toti cum fac mai multi USERI? ! care atata lauda produsele si boxele facute cu difuzoare de aici si mi se plang mie pe messenger ca nu suna bine, ca ce poate sa mai faca, ca oare nu e buna cutia? ca o fost la ceva nunta si o vazut ceva boxe si acma ii vine sa si le arunce pe ale lui pe geam. Stiu nenumarate cazuri de oameni foarte nemultumiti care pe forum isi lauda in continuare operele de arta.
NU pot sa fiu de accord ca doar noi romanii suntem mult mai destepti decat toti inginerii de la toate firmele si noi putem face orice replica in domeniul boxelor cu produse de la paudio care sa sune mult mai bine,sa reziste la putere mai mare, sa fie mult mai eftine !

Si eu stiu destui din acestia.
Unii sunt ajutati de catre "binevoitori" sa isi schimbe impresia.
Unii, dupa un anumit timp, chiar imi fac forward la anumite conversatii de pe mess, dupa ce se conving SINGURI de anumite chestii.
Citesc si ma crucesc, dar ce pot sa fac ?

Poate ca o sa spui ca ar trebui sa nu imi pese.
Ok, poate ca ar trebui sa nu imi pese, dar nici nu imi cade bine sa vad cum un om vinde boxe de 2"+ 15", speriat de sfaturile unor "binevoitori" si isi ia mai apoi niste jucarele de 4 ori mai scumpe, de firma, dar proaste cu spume, cu un 15"lesinat si un biet driver de 1".

Platind de 4-5 ori mai mult a cotizat la bunastarea secretarelor si actionarilor firmei care a facut acele boxe.

Stii ce se intampla dupa aceea ?
Da-mi voie sa iti spun eu, ca ma confrunt saptamanal cu un caz de acest gen. Omul se obisnuieste cu boxele initiala. Este sfatuit "bine", le vinde, apoi cumpara "boxe de firma" . Dupa primele cantari se imbolnaveste, pentru ca isi da seama cam ce pleznitori a cumparat. Ce crezi ca faca mai apoi ? Se duce la fabricant si ii da cu ele in cap ? Nope. Se duce la sfaturitori si le da cu acestea in cap ? Nope. Vine cu ele tot la mine si ma roaga sa le fac ceva ca sa sune ca si boxele de dinainte. Eu incerc sa ajut pe oricine, dar uneori il mai intreb ce a fost in mintea lui cand a dat boxe cu droever de 2", pe unele cu pleznitori. De regula, omul spune asa: "Stiti, eu nu ma prea pricep, dar toata lumea mi-a spus ca am gresit ca le-am luat de la dumneavoaastra, ca sunt naspa, ca asa si pe dincolo. M-am speriat si le-am vandut" Ok, zic eu, care este "toata lumea" aceasta ? Pai stiti, cum sa va spun, este vorba despre cutare, cutare si cutare. Pe bune ? Pai cu cutare si cutare am relatii bune, avema impresia ca suntem prieteni. Domnu Dan, credeti ca mint ?
Uitati aici, luati convorbirile pe net, utiati ce imi spueneau pe mess.

Ok, sa zicem ca toate acestea sunt labareli tipic romanesti.
Suntem o tara mica, cu oameni incapbili sa gandeasca la nivel mare. Avem impresia ca doar pe afara sunt oameni care pot face treaba si de aceea doar ce vine de acolo e bun.

Totusi, draga noob, mediteaza la urmatoarea chestiune, cand ai timp.
Am zeci de experiente in care am vazut boxe de mii de euro cu grave probleme de executie. Prinse in agrafe, desfacute din lipituri, tamplarie de porc, insuficient intarite. Vopsituri naspa de se vedea lemnul pe la colturi, holtsuruburi bagate aiurea. Filtre de doi bani, atat ca fabricatie, cat si ca realizare inginereasca. Filtre care fac praf difurile in conditiile de utilizare din Romania. Difuzoare paralaudate care capoteaza mizerabil.

Ce pot sa fac ?
Sa fac cate un filmulet, cate o poza si sa umplu netul cu acestea ?
As putea, dar oare ar avea rost ? Fanii ar sari si ar spune ca mint, ca asa ce va nu se poate, ca este un atac murdar contra maretelor firme cu produse scumpe si a genialilor ingineri care au gandit scula respectiva.

Ce ba, va gasirati voi mai inteligenti decat aia, ar spune tot felul de tipi ?
Stiu ei de ce fac asa ca doar aia fac produse de firma. Nu avem noi de unde sa stim ce intentii au vorbit, pentru ca noi suntem prea prosti ca sa ne comparam cu aia ....

Acum sa povestim despre suentul unor scule.
Unii aud cum suna o boxa nume. Pentru ca sunt genul care cad pe spate in fata sfantului brand, ramana cu impresia ca asa ar trebui sa sune toate boxele bune. Cand vine unul ca mine si spune ca lui nu ii place repsectiva boxa si ca el considera ca suna prost, omul nostru se socheaza. Vai de mine, a spus ca mareata firma face scule proaste, aoileo, sacrilegiu, ati dat in fabrici si uzine, m-ati ranit la orgoliu.
Da prietene, mie nu imi place boxa respectiva cum suna. Poate sa fie facuta de tata lui brand X si sa coste cat castelul Bran.

Are inaltele prea tari in raport cu joasele. Eu consider ca ar trebui sa fie inaltele mai jos cu 3 dB fata de joase, nu cu 5 dB mai in fata. Mai consider ca boxa respectiva este un stift scump si ca cea facuta de mine este incomparabil mai buna, suna mai bine si in generala asa trebuie sa sune o boxa de acel tip. Probleme ?

Aaaaa, pai si aia de ce au facut boxele asa, de prosti ?

Au facut-o asa pentru ca au clienti care cer asa. Asta cer, asta le dau. Vor inalte, luati inalte, ca doar nu ne doare mana sa umblam la atenuare.

In final totul se reduce la bani.
Cine vrea sa nu arunce banii pe chestii care nu isi merita banii, sa asculte la ce palapanim pe aici. Cine crede ca sunt doar texte de marketing eu ii urez sanatate maxima si sa isi cheltuie banii pe ce doreste dumnealui.

Daca cineva vrea sa dea pe un tricou "de firma" un pret de 5 ori mai mare decat ii vand eu acelasi tricou fara nicio eticheta pe el, poate ca nici nu ar trebui sa fie clientul nostru, asa cum spun cei de la Ecler, atunci cand cineva le cere preturi mici.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 43 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2