The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 06, 2025 3:18 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 118 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 17, 2006 9:57 am 
Neconectat
User

Sharky ai dreptate. Msimulat Sigma Pro 18 incute de 150 L acordata la 40 Hz si pare cam intre 24 dB/oct si 18 dB/oct, mai mult spre 24 dB/oct...oricum acelasi difuzor in cutie inchisa de 100 L parca are intr 50 Hz si 25 Hz 6 dB/oct iar intre 25 Hz si 12.5 Hz 12 db/oct...
oricum este posibil sa tin eu minte jumatate din valorile cu care coboara, nu valorile intregi :oops:

Sus

Subiectul mesajului: hi-fi vs pro...
MesajScris: Mie Mai 07, 2008 8:11 pm 
Neconectat
User

Nu stiu ce concluzie sa trag de aici, dar am vazut si eu un intro al firmei PA un scurt istoric, si mi s-a parut interesant, deci acestia utilizeaza tehnologie de ultima generatie si inalta calitate ptr fabricarea difurilor, ceea cde rezulta la o performanta buna ma gandesc(desi nu am nici un diff pro.A, si in legatura cu diffurile hi-fi, eu am doua boxe http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html, facute de mine impreuna cu un prieten off topic(electronisc, obsedat de "blana") cu drivere VISATON http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... s40_8.html, daca citesti atent pe pagina observi ca sunt diffuri PA folosite ptr aceleasi sisteme, intradevar nu sunt de putere mare doar 300 w dar au o calitate si claritate excelenta off topic inca nu am amp destul de puternic dar oricum sunt foarte multumit de cum suna. Le-am conceput ptr uz in casa si dau in ele deocamdata cu un amp de vreo 120w, oricum am peste 100 db, desi eu sunt un maniac nu care cred ca m-as multumi doar cu vreo 500w si cu vreo 120 db :twisted: intr-o camera :twisted: am sa pun niste poze cand voi sti sa le loadez:oops: FIXVID(la mine in oras la disco a venit un dj renumit si au venit cred ca din brasov cu sonorizarea continand doua seturi de asa ceva http://www.nexus-acoustics.ro/ sectiunea "seria NEXUS", intr-o incapere de vreo 20x20 m cam 300 400 persone maxim, si crede-ma ca au fost peste 1000w sinus si peste 115 daca nu si chiar 120..si ceva db, jucau paharele in barul aflat la 20 m distanta de incapere :twisted: Scuzati offtopicul. Multumesc, pentru posturi. Cu stima Adi!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 12, 2009 2:46 am 
Neconectat
User

Uitati un site foarte realist realizat in care se explica foarte documentat de ce intotdeauna difuzoarele cu o eficienta sporita vor fi din aproape toate punctele de vedere mai bune decat cele cu eficienta scazuta, asemenea celor hi-fi care se folosesc de regula pentru incintele si sistemele actuale din comert, gen home cinema, 5.1 etc. si care de obicei nu depasesc o sensibilitate mai mare de 90 dB/1W/1m. Titlul problemei discutate este unul foarte sugestiv: Loudspeaker Power Handling Vs. Efficiency, iar site-ul : http://sound.westhost.com/articles/pwr-vs-eff.htm

Va recomand sa aveti intai rabdarea sa cititi cel putin primele probleme mentionate din el, sau daca va intereseaza chiar tot, inainte de a posta vreo afirmatie, pentru a putea raspunde in cunostinta de cauza.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 12, 2009 9:19 am 
Neconectat
Admin
Admin

De curând am avut o discuţie ( dacă se poate numi aşa ) despre subiectul acesta, pe un alt forum. Nu că aş fi pasionat de acest tip de dialoguri.

Am fost extrem de neplăcut surprins să observ cu câtă înverşunare şi rea credinţă se abordează acest subiect.

Ideea este că fanii hifi sunt cam talibani când vine vorba de difuzoare pro.
Din principiu şi fără să asculte, ei decretează că nu au cum să sune bine.
Eventual, fac ei vreo experienţă pe genunchi, mai mult ca să îşi confirme proriile prejudecăţi, apoi decid că au avut dreptate.

Dacă stau bine şi meditez la acest subiect, parcă nu reţin să fi auzit pe vreun forum pro ceva rău despre difurile hifi. Nu ţin minte să mă fi întâlnit nici cu acea atitudine de superioritate fudulă a talibanilor hifi.

Domeniul pro este full de soluţii venite din hifi şi nimeni nu se simte deranjat, pentru că logica şi bunul simţ îţi spun că există doar difuzoare potrivite sau nepotrivite pentru un anumit proiect.

De exemplu, oricând pot integra un Fostex de bandă largă în boxe pro.
Chestia asta chiar se face, cu rezultate foarte bune, prin boxele Funktion One . În acest caz, cu ce este de vină acel difuzor ? Dacă este folosit în aplicaţii PA, asta înseamnă automat că devine nedemn pentru aplicaţii hifi ?

Este un subiect fabulos de care eu nu prea pot vorbi fără să mă enervez.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 12, 2009 11:51 am 
Neconectat
User

skump, abordarea aia e valabila pana la un punct.
Ce te faci cand vrei niste boxe mici cum sunt alea tale care sa mai scoata si bas?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 12, 2009 2:04 pm 
Neconectat
User

Asa e, conteaza mult si aplicatia, nu putem discredita de acum toate boxele hi-fi care sunt pe piata doar pe principiul ca nu sunt prea eficiente, (desi au pierderi foarte mari, puterea electrica care se transforma in caldura in cea mai mare parte afecteaza atat performantele, cat mai ales schimba practic impedanta difuzoarelor in cazul in care racirea nu este prea bine realizata, iar la frecvente mai inalte nu mai putem vorbi de o racire "activa" ca la frecv joase, unde membrana difuzorului in general are o cursa mare, iar fara o disipare buna a caldurii prin alte metode, se afecteaza relativ mult performantele unui difuzor), insa daca e totusi sa ne uitam din punct de vedere strict tehnic, si nu comercial, atunci boxele eficiente de regula sunt superioare, dar inca o data intradevar conteaza mult si aplicatia.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 05, 2009 4:22 pm 
Neconectat
User

Daca vorbim strict tehnic nu ajungem prea departe. Cine isi permite sa-si faca el driverele? Cine isi permite masuratori fara limitari aplicabile?
Cat timp construiesti cu bunul altuia deja nu mai e strict tehnic deoarece nu poti fi sigur ca poti interpreta corect masuratorile (cand nu e vorba de proprietatile de ansamblu ale bunului).

Boxele HI-FI sau ProAudio de studio care cer o referinta ale sunetului sunt in aceeasi clasa (lipsa a semnaturii sonice), exceptie cand cele ProAudio evidentiaza mai mult compresia (pentru premastering).
Cele HI-FI care emuleaza distorsiuni clasice si cele concepute pe idei nerealiste suna prost dar unora le place distorsiunea respectiva deoarece nu mai aud alte distorsiuni.
Cele ProAudio de sonorizari de obicei sunt bune dar nu vor fi atat de bune ca primele mentionate. Implementarile proaste raman asa nu conteaza ce tehnologie se foloseste (probabil sunt piese care nu pot fi implementate prost dar nu sunt ieftine si oricum nu se gasesc pe net).

Citat:
Ideea este că fanii hifi sunt cam talibani când vine vorba de difuzoare pro.
Din principiu şi fără să asculte, ei decretează că nu au cum să sune bine.
Eventual, fac ei vreo experienţă pe genunchi, mai mult ca să îşi confirme proriile prejudecăţi, apoi decid că au avut dreptate.

Deoarece ei nu isi fac boxele. Fata de monitoare bune e prostia, mai ales cand se lauda cu ce sunet realist asculta. Eu am observat reactia si invers foarte mult.
E vina AES-ului ca nu a vrut sa implementeze standarde optionale pentru cei care vor calitate mai buna. De asta multe echipamente audiofile sunt 'gunoaie tehnologice' si cabluri aditionale care pot costa cat un studio destul de bun.
Si cum m-am plans de atatea ori o buna parte a membrilor AES nu se 'obosesc' sa faca implementari bune din motive tehnice si urmaresc ideile marketingului in firmele mari.
sckump ce e acolo se face de mult in audio, se face si la casti. Ideea este multi membri AES (angajat in companii comerciale) nu vor sa puna problema unor afirmatii la angajatorii lor. Sigur gasesti ceva pe prosoundweb despre asta, pe vremea cand Lavry era pe acolo, si nu s-a facut nimic de atunci.
AES se comporrta ca China (lipsa de anumite standarde, certificari pentru cei care vor calitate si cei care o pot oferi). Desi China sta mai prost la cunostinte audio nu conteaza deoarece ei isi 'permit' software piratat mai performant decat suficienti membri AES care nu au bani sa nu depinda de un calculator, care nu e o referinta absoluta in testele pe audio datorita latentelor PCI, ASIC si a multor alte probleme specifice. In China, cateodata, e usor de obtinut informatii si de la producatorul placilor de baza referitor la probleme specifice implementarii (daca se vrea informatia).
Situatia cu fonduri substantiale mai mici necesare chinezariilor si cea cu compresia excesiva e convenabila chinezariilor. Cine ar da mai multi bani pe ceva ce suna doar putin mai bun si mult mai mult pe ceva care suna ceva mai mult dar doar pe cateva albume.
Si cel mai important chinezariile sunt mai 'laudă friendly' ("mi-am tras xxx destul de ieftin" sau "nu am chef sa ascult muzica care suna prost pe sistemele prietenilor").

Orice membru AES comunica direct sau indirect cu persoane care studiaza interactiuni in materiale iar firmele serioase trebuie sa aiba o persoana responsabila cu asa ceva. E doar o ignoranta care poate se va rezolva (de obicei se rezolva pentru cativa ani la fiecare criza majora).

Citat:
Am fost extrem de neplăcut surprins să observ cu câtă înverşunare şi rea credinţă se abordează acest subiect.

Cand am vazut cearta Lavry-Benchmark si m-am informat suficient de mult despre ea si alte evenimente nu mi-a mai pasat. Am cerut doar informatii si dat sfaturi cand m-a interesat, si destul de limitat. Dar nu poti vorbi serios pe vreun forum audiofil sau unele comerciale (aici e una din exceptii) fara sa risti ban (chiar si pe isp).

Eu de exemplu nu ascult decat la casti (nu am prea fost incantat de boxe la preturi accesibile) si vreau ceva de la RAAL, care e un exemplu ca nu mai exista limitarea Pro-HIFI.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 27, 2009 8:54 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Ceva interesant :)

http://www.audiocircle.com/index.php?topic=72093.0

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 27, 2009 9:33 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Din seria melcilor ....

http://www.avforums.co.za/index.php/topic,3171.0.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 28, 2009 12:06 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

oo doamne cata rabdare iti trebuie sa faci astfel de ..."fantezii" :lol: BTW: are careva poze cu boxele Nautilus desfacute? :)

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 7:18 pm 
Neconectat
User

Boxele hifi mi se par mai mult un fel de mobila sunt bune pe post de mobila si de decor li se da forme care mai de care mai ciudate si cu cat sunt mai ciudate cu atat mai scumpe.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 12:56 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cand vorbim de Hi-fi si Pro trebuie facut un compromis iar fiecare alege ce ii se potriveste. Sunt doua segmente diferite pentru mine cu zone de utilizare diferite. Tind sa cred ca in domeniul hi-fi se pune un accent mai mare pe calitatea sunetului(design, marime compacta, un standar si o gama de frecventa) si apoi pe putere pe cand in Pro se pune accent pe putere mai intai si apoi pe o calitate cat mai buna, cel putin asa cred. La boxele Hi-fi intalnim de multe ori frecvente de 32Khz sau mai mult chiar iar la cele pro din ce stiu eu 21-22 khz. Mi se pare un pic exagerat 32Khz si pentru hi-fi, in zona pro chiar nu gasesc nicio utilitate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 1:29 am 
Neconectat
User

:? 22Khz..32Khz.. numai pe net ! Vorbe.. (am avut niste incinte tip:front-floorstand-coloana..Sony..daca imi amintesc bine, a scris pe spatele 22Hz - 70Khz.. 8) ) Mai am undeva in atelier niste reviste Hi-Fi multimedia, si pe acolo se scrie frecvente34hz..30Khz..70Khz..sunt niste specificatii amplificatoare - boxe de coloana(raspuns in frecventa). Ehh 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 8:25 am 
Neconectat
User

Rahat pe BAT .... cine aude 32-70Khz ?? in afara de caini, pisici si alte animale ?

Multi dintre noi nici 20Khz nu mai auzim poate unii nici 16khz :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 9:26 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu le auzi dar cica au efect. O iei cu capu' :lol: .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 118 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul

Ora este UTC + 2