The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 10, 2025 2:40 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: cel mai bun wave guide pt line array
MesajScris: Mar Mai 24, 2016 6:51 pm 
Neconectat
User

si uitasem cu distanta focala....
cate tipuri de wg am testat pana acum la toate ,,piesa/piesele,, din interior incep exact din zona de intrare a wg, deci toate sant aliniate cu intrarea,iar la drivere nu se specifica in catalog asa ceva

Sus

MesajScris: Mar Mai 24, 2016 8:04 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Multe nu se specifică ... de aia driverele au un răspuns diferit în funcție de tipul hornului , iar utilizatorul final habar nu are cum să aleagă perechi potrivite !
În schimb se plânge la greu că deși hornul respectiv are pedigri cu 60*40 nu bate la distanta si nu urcă peste 8KHz indiferent de procesare etc .
Cândva , Mircea a atras atenția asupra hornurilor generice , de origine orezărească , dar cine este atent la detalii ?
Dacă s-ar specifica toți parametrii , ar putea induce în eroare utilizatorul final , de obicei total analfabet în termenii tehnici folosiți în electroacustica , deoarece conțin mulți termeni matematici , iar majoritatea userilor oricum nu citesc al doilea rând din mesaj , așa că chiar nu contează existenta acelor specificații complete .
Nu , nu cred că e cazul tău , sper ca unele noțiuni de genul coeficienților abstracti de tipul indice și factor de directivitate sau cei de genul diagramelor polare nu îți sunt total necunoscute .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mie Mai 25, 2016 11:52 am 
Neconectat
User

am citit mesajul lui mircea cu privire la hornurile chinezesti,dar aceste detalii suplimentare(ale driverelor) ar fi bine specificate totusi macar pe pagina producatorului
ca o paranteza wg 18sound de 1.4 china=identic cu originalul, am uitat sa le fac poze desfacute, cand am timp le scot din boxa si le pozez,si greutatea este la fel(aluminiu)
nu la toate modelele am avut si originalul sa pot campara exact
dar sa revenim, ar fi ideal sa putem cupla driverul cu wg in conditii optime
la driverele bms geometria interioara difera total de majoritatea driverelor, respectiv si modul de formare a frontului de unda si ,,concentrarea,,acestuia intr-un punct mai aproape s-au mai indepartat de intrarea wg(si jbl are cateva astfel de drivere)
in lipsa acestor informatii putem doar sa probam/masuram combinatia driver/wg
tot un experiment pe wg 18 sound cu driver 18sound(clasic ca si constructie) 1480 pe ferita,si 1424bt pe neo,comparat cu wg 18 sound cu bms 4554 care are interiorul asemanator cu cel din poza, cu mici diferente
bms suna mai bine pe wg 18 sound decat driverul 18 sound, in sensul ca urca mai sus decat cele doua,urmat de 1424 bt,si apoi 1480,posibil acest fenomen sa fie legat de aceasta distanta focala,respectiv din punctul ,,maxim,,concentrat a frontului pana la lamelele din interiorul wg 18 sound(aliniate pe intrare)

Fişiere ataşate:
c0143750_17234140.jpg
c0143750_17234140.jpg [ 121.03 KiB | Vizualizat de 2381 ori ]
M9NHv9D.jpg
M9NHv9D.jpg [ 120.54 KiB | Vizualizat de 2381 ori ]
images.png
images.png [ 5.72 KiB | Vizualizat de 2381 ori ]

Ultima oară modificat de dan turcus pe Mie Mai 25, 2016 12:09 pm, modificat 1 dată în total.
Sus

MesajScris: Mie Mai 25, 2016 12:07 pm 
Neconectat
User

paraline (yorkvile)foloseste tot drivere bms pt line array
daca au ajuns la aceasta combinatie inseamna ca este buna
CODA viray la fel bms 4508 cu wg ,,desfacut,, din pozele de mai sus

Sus

MesajScris: Joi Mai 26, 2016 5:18 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

dan turcus scrie:
si uitasem cu distanta focala....
cate tipuri de wg am testat pana acum la toate ,,piesa/piesele,, din interior incep exact din zona de intrare a wg, deci toate sant aliniate cu intrarea,iar la drivere nu se specifica in catalog asa ceva

Incepand de aici viewtopic.php?p=162614#p162614 ... s-a mai discutat cate ceva despre problema asta .
De altfel , majoritatea producatorilor seriosi de difuzoare destinate redarii frecventelor inalte ( JBL , EV etc ) ofera posibilitatea acordului hornului cu acel difuzor , folosind sau nu ( in functie de specificul aplicatiei ) o piesa detasabila , adaptoare , intre iesirea driverului si horn , numita nas ( popular noi o denumisem trompa :? ) .

Imagine

Pe net , va trebui sa cauti in engleza , o vei gasi sub denumirea de " nose " si de obicei este oferita in trei dimensiuni : long nose , mid nose , short nose ...
Aproape toate hornurile mari au nevoie de trompa , deoarece asa au fost gandite .
Uneori , inclusiv hornurile vin insotite de diverse adaptoare cu lungimi diferite , dar avand acelasi diametru de intrare al capatului de cuplare cu driverul .
Atentie , acest lucru se intampla doar la aplicatii profesionale , nu la proiecte ( nu la toate ... ) destinate entuziastilor , unde se recomanda in mod expres de catre producatorul driverului folosirea unui anume horn , asta e treaba cand discutam de producatori , se considera ca aia care se considera producatori chiar stiu ce le trebuie ...
Cred ca gasesti teorie , dimensionare , metode de calcul si standardele de adaptare intre focala driverelor , hornuri si nose pe site-ul celor de la http://www.aes.org/ , dar nu e tocmai gratis :wink: .
Eu nu mai sunt membru AES de foarte mult timp , asa ca nu te pot ajuta cu informatii suplimentare .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Iun 03, 2016 11:24 pm 
Neconectat
User

aceasta piesa s-ar putea executa la strung din aluminiu, n-ar fi foarte scumpa,cand am timp o sa fac cateva de proba cu dimensiuni diferite pt teste
dar n-am vazut la wg de line array asa ceva -inca
deocamdata am ales pt proiectul meu de line array wg de l acoustic,dupa mai multe teste cu mai multe hornuri(ar mai fi de testat dar timpul este deja prea scurt)
urmeaza alegerea hornului de medii,si phase plugu-lui;
-am in vedere hornul de la martin 2x8 cu phase plug rotund/toroid
-horn cu phase plug de la nexo -il folosesc si cei de la das -AERO sau db -t8
-horn de la vh layer EMD
cam acestea ar fi mai usor de realizat
cateva poze

Fişiere ataşate:
vh-layer112emd-cluster-ad.jpg1.jpg
vh-layer112emd-cluster-ad.jpg1.jpg [ 59.93 KiB | Vizualizat de 2338 ori ]
newvhlayeremd.jpg1.jpg
newvhlayeremd.jpg1.jpg [ 50.42 KiB | Vizualizat de 2338 ori ]
DSC_0589.JPG2.JPG
DSC_0589.JPG2.JPG [ 81.22 KiB | Vizualizat de 2338 ori ]
l;lklk;.jpeg
l;lklk;.jpeg [ 5.22 KiB | Vizualizat de 2338 ori ]
DAS_NAMM_2013_5.jpg
DAS_NAMM_2013_5.jpg [ 45.92 KiB | Vizualizat de 2338 ori ]
MF_horn_section_500 1.jpg1.jpg
MF_horn_section_500 1.jpg1.jpg [ 31.39 KiB | Vizualizat de 2338 ori ]
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2