The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 15, 2025 6:45 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 18, 2010 11:29 pm 
Neconectat
User

salut,
nu contest argumentele financiare aduse de cei care au postat pana acum.
atrag doar atentia asupra faptului ca fiecare echipament se adreseaza unei categorii de utilizatori.te multumesti cu sonorizari de cumetri low buget gen nunti, majorate, etc sau tinzi spre domeniul pro(concerte, evenimente mari)?
cu paudio nu ai ce cauta in aceasta lume.pe un alt forum am facut o comparatie simpla.cu banii unui volvo poti cumpara 4 dacii.
cu 1 volvo transporti una sau 2 pers, cu 4 dacii poti transporta 10-14 pers.
aici insa e o diferenta.cu daciile vei transporta "tarani", oameni fara pretentii, care nu sunt in stare sa plateasca pt volvo.cu volvo-ul ai sanse mari sa transporti un bancher, director etc si in final sa incasezi cat de la cei14 dusi cu dacia.
asa ca decizia e a fiecaruia.niciodata, cu boxe p audio nu vei putea sonoriza holograf sau orice alta trupa cat de cat, de asta puteti fi siguri.ca e vb de idei preconcepute sau nu, asta e situatia.
cu boxe dynacord poti sonoriza chefuri mici, dar nu renteaza.
ceea ce am postat mai sus se refera la principiile pietei pro audio si nu la o marca in sine.nu conteaza ca vorbim de paudio, ., t box sau boxe facute de senia in raport cu orice brand-dynacord, ev, meyer, martin audio, nexo, l'acoustics, adamson, etc.
va sfatuiesc sa cautati pe net ridere tehnice de trupe cat mai mari si va veti lamuri singuri.e drept ca la un brand platesti marca, dar nu poate nega nimeni ca primeste ceva concret de acesti bani.
astept pareri.
multe "succesuri"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 1:14 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ce nu realizezi este ca P-audio ESTe deja pe toate marile scene ale lumii, fie ca-ti place fie ca nu

evident ca nu cu sigla P-audio pe boxe ci , cu câteva mai cunoscute, ca , Turbosound, Yamaha, EAW, Mackie, Proel si altele.

P-audio este practic marca sub care se vand difuzoarele catre publicul larg (comunitatea DIY)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 10:12 am 
Neconectat
User

Eu folosesc P-Audio si sonorizez evenimente mici si medii. Sunt multumit cu produsele P-Audio, niciodata n-am avut nici o problema sunt difuzoare la pret reale + cea ce conteaza sunt eficiente . Bineinteles ca firma EAW,Turbosound etc. folosesc difuzoarele P-Audio :) De acea folosesc si eu P-Audio. :D Mai stiu o firma care nu e atat de cunoscuta. Se cheama RamsdellProAudio (SUA) .Cautati pe net..sunt specificate si ce difuzoare folosesc :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 2:29 pm 
Neconectat
User

nu e relevant ce firme folosesc difuzoare p-audio, presupunand ca chiar folosesc.puteti fi siguri ca de ex holograf nu folosesc eaw pt ca au difuri paudio inauntru, ci pt ca sunt eaw si au certitudinea calitatii brandului.
faceti voi aceleasi boxe cu aceleasi difuri si vedeti daca puteti sonoriza holograf.(am dat un exemplu oarecare, nu trupa si nu marca sunt relevante in discutie).
nu spun ca nu se poate sonoriza cu boxe traforate cu paudio ci ca treaba asta este doar pt entry level si mici amatori.niciodata nu va functiona in domeniul pro.
cautati pe net orice rider tehnic si convingeti-va.
in domeniul pro nu se iau in seama de mult firme gen behringer, phonic, stageline, monacor, etc.daca nu intelegeti asta inseamna ca va incapatanati ca si proprietarii de dacii vechi care nu au bani de ceva mai bun dar sustin ca dacia e cea mai buna masina.
sper ca intelegeti ce doresc sa spun.repet, e vorba de ce doresti sa faci.
astept raspunsuri si pareri.
pana atunci, multe "succesuri"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 4:32 pm 
Nexus tu cum vrei sa ne convingi pe noi sa cumparam paudio pentru ca firme mari ca cele enumerate de tine folosesc difuzoare paudio, daca noi NU putem avea acces la ele??? Alea sunt difuzoare OEM. Ce rost are sa le compari pe alea cu cele de pe piata?
Si in plus de asta, nu cred eu ca sunt DIY-eri care chiar au resurse, timp si bani sa EXPERIMENTEZE cu paudio pana sa le iasa un produs finit ca cele de la eaw, turbosound si care mai folosesc paudio. Daca pui niste difuzoare bune intr-o cutie la plesneala (sau calculata in bassbox ca tot aia e), o sa obtii un c***t. Si stii bine asta. Din cauza asta costa brandul. Nu doar pentru sigla aia ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 5:22 pm 
Neconectat
User

Kreator , permite-mi sa nu fiu deloc de acord cu tine. Nu cred ca bass box este cel mai bun soft de simulare a incintelor, dar ai simulat vreodata incinte de " firma " . Eu da, am masurat interiorul incintelor , suprafata porturilor si adancimea si in baxx box mi-au rezultat acordaje uzuale pentru FR etc . Banuiesc ca vrei sa spui ca graficele de la bass box nu sunt corecte . Totusi daca simulezi cu bass box toate incintele e ceva la care te poti raporta . ( a masura ,inseamna a compara. A stabili prin comparare cu o unitate de măsură etalon de aceeaşi speţă ) Daca compari grafice rezultate in bass box pentru o incinta anume si un dif anume , cu un alt grafic, simulat cu alte difuri , alte incinte, in alt program, atunci e irelevant .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 5:28 pm 
marius, tu crezi ca inginerii de la o firma mare folosesc bassbox? Si ce inseamna la tine "uzuale"? Adica faptul ca au intre 70-100L si acordajul intre 45-60hz? Altfel nu prea ai cum sa faci un fullrange.
Fa-ti tu in continuare boxe in bassbox si sa traiesti cu impresia ca bati marile branduri asa, si cu pretul pe jumatate ;)
Si eu am folosit bassbox pentru simulari (mai noi il folosesc doar pentru acordaj, nu si pentru grafice) si da foarte multe rateuri parerea mea. Nu ma mai incred deloc in el.
Si in plus, pe langa incinta, foarte foarte important este filtrul ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 5:55 pm 
Neconectat

kreator, BASS BOX este un program profesional foarte bun si care folosit corect poate da rezultate foarte bune.
ai fii uimit cate firme pleaca de la bass-box in proiectarea echipamentelor lor

sunt convins ca nu ai dat nici un ban pe el (l-ai "facu rost" crackuit) si de aceea ai tendinta sa-l desconsideri.

eu tot nu inteleg care este in final problema ta

faptul ca acele firme au ales sa lucreze cu P-audio nu poae fi decat o recunoastere a calitatilor acestora.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Ultima oară modificat de Mircea Bartic pe Dum Sep 19, 2010 5:58 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 5:57 pm 
Neconectat
User

Sunt de acord si am spus multora aceste lucruri, chiar si de pe forum , ca filtrul este deosebit de important. Folosesc bass box pentru acordaj in mod special, dar pana acum , toate comparatiile intre difuzoare diferite si aceeasi incinta, facute in bass box s-au reflectat si in realitate. Sunt ferm convins ca valorile rezultate in bass box sunt diferite fata de realitate dar totusi diferente de SPL evidentiate in bass box am intalnit si in realitate. macar pentru asta e bun. Am pus in aceleasi incinte cel putin 3 difuzoare diferite si , daca in bass box " imi arata ca difuzorul X suna cu 2 - 3 decibeli mai tare decat difuzorul Y sau ca difuzorul Z suna la fel de tare ca difuzorul X , asa este si in realitate,. Nu o fi diferenta de 2 - 3 decibeli cum zicea bass boxul, nu am cu ce masura decibelii, insa se simt diferentele foarte clar la ureche .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 7:36 pm 
Nexus, nu spun ca produsele paudio sunt slabe. DAR produsul finit este diferit de produsele de pe piata (difuzoare, drivere, etc).
P.S: Am vazut de curand niste simulari ale tale cu bassbox unde wooferul era liniar de pe la 80-100hz pana pe la 2000 sau cat era. PERFECT liniar. Daca asa e si in realitate... chiar e ceva.
P.S2: Eu am mai zis ca am simulat si eu niste difuzoare pe 15, eminence, paudio si selenium si eminence-ul era clar peste toate, la orice putere, in orice incinta. Si in realitate sunt ferm convins ca eminence-ul ar fi ultimul din cele simulate de mine si nu primul! Si am mai facut simulari de genul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 8:04 pm 
Neconectat
User

eminence nu sunt difuzoare slabe

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 8:06 pm 
Slabe nu am zis ca sunt. Dar din ce simulasem eu atunci, eminence era cel mai slab. Era vorba de SD15, selenium wpu15, c15 600EL si eminence kappa15 lf.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 9:12 pm 
Neconectat
User

Dan-ceteras :!:

Vrei sa zici ca un sistem de sunet ca asta nu e bun pt nimic? :lol: Am aruncat banii,degeaba? (Numai vopsea-poliurethan pt. 2 lade de bas a costat mai mult decat 300ron..de ex) Toata difuzoarele sunt PRO , cu bobina de 3" sau 4", cu sasiu aluminiu. Nu esti sonorizator bun dca n-ai Martin, Dynacord etc dca zicea un rider "carcotas" ? Sau cum.. :lol:
sistemu meu(numai basii am acuma, restul sa vandut..incintele,separat :mrgreen: ) :
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 10:04 pm 
Neconectat

kr3atOr scrie:
Nexus, nu spun ca produsele paudio sunt slabe. DAR produsul finit este diferit de produsele de pe piata (difuzoare, drivere, etc).
P.S: Am vazut de curand niste simulari ale tale cu bassbox unde wooferul era liniar de pe la 80-100hz pana pe la 2000 sau cat era. PERFECT liniar. Daca asa e si in realitate... chiar e ceva.
P.S2: Eu am mai zis ca am simulat si eu niste difuzoare pe 15, eminence, paudio si selenium si eminence-ul era clar peste toate, la orice putere, in orice incinta. Si in realitate sunt ferm convins ca eminence-ul ar fi ultimul din cele simulate de mine si nu primul! Si am mai facut simulari de genul.

pentru mine este foarte clar ca nu ai deloc habar de proiectare din ceea ce ai scris mai sus.

parametrii T/S pot modela comportamentul unui transductor (difuzor) doar in portiunea de frecventa in care incinta are o influenta, in general de pe la 500 de Hz in sus nu mai sunt "accurate"

atata timp cat ai putin habar si stii sa interpretezi rezultatele raportandu-te la limitarile softurilor inseamna ca poti ajunge la o solutie tehnica corecta.

chiar si bass box poate simula aproape perfect pe axa comportamentul unui difuzor daca se introduce in soft tabela de sensibilitate pe care sunt convins ca nimeni de pe acest forum nu a fot curios sa o scrie.

faptul ca TU nu stii sa folosesti / sa interpretezi rezultatele unui program nu inseamna ca automat soft-ul este prost sau incorect.

Testele in care Eminence-ul a iesit peste , probabil erau facute cu un model Kappa 15 sau cu vreun model cu bobina de 3" sau mai mica.

difuzoarele la care s-a facut raportarea avand bobine mari de 4" este perfect normal sa ramana in urma in materie de sensibilitate.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2010 10:36 pm 
Neconectat
User

draga mpro,
sistemul tau poate fi foarte bun.nu intereseaza concret pe nimeni cat ai dat tu pe vopsea, crede-ma.incearca sa sonorizezi orice trupa mai cunoscuta din tara(gen iris, cargo, jukebox, loredana, paula seling, mandinga, bere gratis sau alege tu)(de holograf sau banica nu mai pun problema) si vorbim dupa aceea.
la firma unde am lucrat pana in 2005 se cumparase o linie de sunet reference audio, manufacturata in italia, cu difuzoare ciare, seria oem, amplificate cu crest, procesare bss,compus din 4 sateliti 2*12"
2"(sau 3") goarna, 4 basi dubli de 18" si 2 frontfill-uri active de 12"+goarna.
totul impreuna cu 2 monitoare active coax de 15" facute de acelasi atelier
se ridica la vremea respectiva spre 22-24000 eur+tva.
(seful avea aceleasi idei destepte cum ca la firme mari platesti marca)nu suna rau, dar nici grozav nu era(2 buc dynacord xa2, totalizand aceeasi putere le mancau ca si si spl, claritatea era oarecum comparabila-am incercat-un xa2 costa atunci in jur de 12000 cu tva inclus)
pana una alta, omul a incercat sa copieze basii 1 la 1.cu cutia s-a reusit insa la difuzoare s-au cumparat de serie.diferenta a fost puternic in defavoarea celor manufacturate in tara.nu mai vorbesc ca e una sa treci in oferta dynacord sau ev de exemplu si alta sa treci un brand necunoscut.(reference audio, etc).repet, nu contest calitatea si functionalitatea boxelor construite in tara, dar nu se pot apropia de branduri mari si nu pot intra in discutie decat in domeniul sonorizarilor amatoricesti(nunti, botezuri mici, majorate, chefuri mici, etc).au intradevar avantajul pretului.
iti doresc multe "succesuri".

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2