kr3atOr scrie:
Nexus, nu spun ca produsele paudio sunt slabe. DAR produsul finit este diferit de produsele de pe piata (difuzoare, drivere, etc).
P.S: Am vazut de curand niste simulari ale tale cu bassbox unde wooferul era liniar de pe la 80-100hz pana pe la 2000 sau cat era. PERFECT liniar. Daca asa e si in realitate... chiar e ceva.
P.S2: Eu am mai zis ca am simulat si eu niste difuzoare pe 15, eminence, paudio si selenium si eminence-ul era clar peste toate, la orice putere, in orice incinta. Si in realitate sunt ferm convins ca eminence-ul ar fi ultimul din cele simulate de mine si nu primul! Si am mai facut simulari de genul.
pentru mine este foarte clar ca nu ai deloc habar de proiectare din ceea ce ai scris mai sus.
parametrii T/S pot modela comportamentul unui transductor (difuzor) doar in portiunea de frecventa in care incinta are o influenta, in general de pe la 500 de Hz in sus nu mai sunt "accurate"
atata timp cat ai putin habar si stii sa interpretezi rezultatele raportandu-te la limitarile softurilor inseamna ca poti ajunge la o solutie tehnica corecta.
chiar si bass box poate simula aproape perfect pe axa comportamentul unui difuzor daca se introduce in soft tabela de sensibilitate pe care sunt convins ca nimeni de pe acest forum nu a fot curios sa o scrie.
faptul ca TU nu stii sa folosesti / sa interpretezi rezultatele unui program nu inseamna ca automat soft-ul este prost sau incorect.
Testele in care Eminence-ul a iesit peste , probabil erau facute cu un model Kappa 15 sau cu vreun model cu bobina de 3" sau mai mica.
difuzoarele la care s-a facut raportarea avand bobine mari de 4" este perfect normal sa ramana in urma in materie de sensibilitate.