The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 14, 2025 10:25 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ew 18hn VS Ls 1802f VS Mag m1881 VS C18 65
MesajScris: Sâm Ian 12, 2013 7:17 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Agenturilii e de vina...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mar Feb 05, 2013 11:12 am 
Neconectat
User

P Victor / hpavictor scrie:
Alo , Alo . Stati cuminti la locurile voastre !!!
Daca faceti o afirmatie categorica , obligatoriu trebuie sa fie insotita de argumente tehnice .
Daca cineva isi da cu parerea , inseamna ca si eu imi pot exprima parerea ( partinitor , tocmai ca sa fie un contra argument ) adica JBL SRX= entry level .
Altii sustin ca ...nu se ascund dupa deget . Este un forum unde cei care tipa mai tare cred ca au dreptate , mai ales daca nimeni nu le-a aratat ca nu au intotdeauna dreptate , si aici ma refer la un principiu , nu la o anume situatie incerta .
Dar daca voi credeti ca MAG1801 este mai bun decat JBL 2268 , este clar .
Nu ( mai ) consumati etnobotanice sau tuica , vin si alte produse naturiste , va altereaza simturile si deformeaza perceptia realitatii !!!
Evident , ma refer doar la cei care sunt in aceasta situatie ...
Sunt iertati doar proprietarii de asemenea echipamente audio , deoarece pot avea / au interesul sa le promoveze la sectiunea Anunturi Publicitare , probabil ca in viitor le vor face vant " acolo " si cred ca daca le poleiesc cu aur de 50 karate !!! aici fara sa le dea nimeni peste nas le vor vinde in castig ...de aia nu pot accepta asemenea tepe cu pedigree , scopul acestui forum este informarea userilor , nu manipularea lor .
O fi MAG1801 un difuzor foarte bun ( de fapt chiar este , dar nu este meritul celor care-l lauda ) dar nu trebuie sa comparam mere cu pere , subiectul cu obiectul , marfa cu ambalajul etc .
SRX-ul ala " nenorocit " a fost proiectat sa functioneze doar in STACK sau CLUSTER ( vezi ca este in straineza , nu vreau sa traduc unora ce sunt mai putin " carturari " ) , nu de unul singur , ca sa sonorizezi un stadion cu maxim 2 boxe , de aia si are un anume volum interior / exterior extrem de compact , frecventa de acord mult mai sus decat ar permite difuzorul si anumite dimensiuni , optim pentru transportul standard de echipament de sonorizare in tir .
Prietenii stiu de ce !
Are nevoie de o anume procesare pentru auditia indoor a doar doua bucati , total diferita de procesarea functionarii a 24 bucati open space .
Cine poate intelege diferenta , va ramane mai castigat .
Cine nu , nu conteaza , oricum eu nu vreau sa predau lectii unora care nu sunt dispusi sa invete si care chiar cred ca le stiu pe toate , chiar daca realitate viata ii contrazice la fiecare pas, iar scopul lor in viata este sa arate celorlati ca doar ei au cele mai frumoase jucarii , pentru ca sunt mai altfel , mai superiori ...

Daca ati fi sincer cu dvs , nu va suparati cand va spun ca , dupa parerea mea , printre primii care tipa tare si cred ca au intotdeauna dreptate si ca sunt depozitari ai adevarului sunteti dumneavoastra . ( E ca legatura dintre ciorba si zarzavat, bucatarul face ciorba si zarzavagiul vinde zarzavatul, dvs cine sunteti ? Pana acum nu v-am auzit cantand !) De ce nu credeti ca MAG md-802b " suna " mai tare decat SRX718S ? Argumentati va rog afirmatia dvs . Chiar dvs afirmati despre alte marci necunoscute ca " suna " mai tare sau mai bine decat Dynacord . Daca privim in informatiile tehnice ale acelor 2 modele de subwoofer http://eng.magaudio.biz/production/loud ... s/md-802b/ si http://www.jblproservice.com/pdf/SRX700 ... RX718S.pdf cu argumente tehnice confirmam ca MAG-ul este cu 2 decibeli peste modelul de la JBL , corect ? ce alte argumente tehnice mai sunt necesare ? Just este ca in situatia in care ei le-au comparat MAG este peste JBL. ( chiar daca , dupa spusele dvs referitor la destinaia JBL-urilor, e ca si cum ar compara un camion cu un autocar, concluzia lor e ca ACOLO, IN SITUATIA ACEEA , MAG SUNA MAI TARE . Daca nu sunteti de acord cu asta e ca si cum ati sustine ca autobuzul merge mai incet si e mai putin confortabil ...

Tineti cont va rog si de faptul ca a canta live nu e totuna cu a reda melodii deja inregistrate . Un bun muzician poate auzi ( toti auzim fizic aceleasi sunete , dar nu avem capacitatea analitica la fel de bine dezvoltata ) distinge mult mai multe tonuri, semitonuri etc decat un om cu o capacitate de a analiza sunetul mai putin dezvoltata ( un om normal, fie el si DJ experimentat ) . Retineti va rog ca asta este parerea mea si trebuie sa o respectati asa cum dvs cereti respect fata de parerile dvs . NU confundati un grad sau directie de cultura muzicala cu ..., cantatul la pian, sau orice alt instrument !

Nici eu nu sunt adeptul manelelor , aruncatului cu bani , lanturi de aur ( sau alte metale galbebe ) expuse sub gulerul camasilor larg descheiate etc dar consider ca traind toti pe acelasi pamant trebuie sa o facem in tihna si cu respect reciproc si sa recunoastem lucrurile corecte atunci cand sunt corecte .

No offence !

Ultima oară modificat de popamariusgabriel pe Mar Feb 05, 2013 4:56 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Feb 05, 2013 12:41 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Din pacate , JBL , din motive cunoscute doar de ei , nu ofera toti parametri la difuzorul cu care echipeaza incinta in discutie SRX718 .
Pe cei de la MAG ii putem gasi mult mai usor :
SPECIFICATIONS MAG 1802
Nominal diameter mm 460
Impedance Ohm 8
Nominal power handling W 1000
Frequency range Hz 30-500
Sensitivity (1W / 1m) dB 96
Voice coil:
diameter mm 99
winding material copper
former material glass fibre
winding height
mm 25
Magnet system:
magnetic gap depth mm 12
magnet diameter mm 220
flux density T 1,0
THIELE-SMALL PARAMETERS
Fs Hz 35,1
Vas L 170
Qts 0,41
Qes 0,43
Qms 10,3
Re Ohm 6,1
Bl Tm 28,2
Sd cm² 1195
Mms g 254,7
Xmax mm 9,5
L mH 3,2
h % 2,0
DIMENSIONS
Outer diameter mm 471
Baffle cutout diameter mm 414
Mounting holes 8xØ6,5 on Ø440
Height mm 206
Weight kg 12,9

Daca remarci diferenta de putere ( 800W pentru JBL fata de 1000W pentru MAG ) poti intelege usor de unde provin " decibelii aia 2 " dar si alti parametri , care fac clar diferenta intre cele doua difuzoare .
Garantez ca tranzitoriu suna mai bine JBL-ul pentru ca are MMS-ul mult mai mic , deci inertie mai mica si randamentul mai mare .
Per total JBL este un difuzor mult mai echilibrat pentru BR , pacat ca are BL mai mic .
Pacat ca un difuzor JBL costa cat 5 difuzoare MAG...

Data viitoare informeaza-te temeinic inainte sa dai cu piatra !
Eu am exact acelasi internet ca si tine , si folosesc tot functia Google Search .
Dca mai insisti cu provocari tendentioase de genul asta , in viitor te voi ignora .
Sau dai vina si tu pe agenturi ?

Fişiere ataşate:
Parameters and Definitions.jpg
Parameters and Definitions.jpg [ 173.89 KiB | Vizualizat de 4299 ori ]
JBL 2268 H .jpg
JBL 2268 H .jpg [ 441.93 KiB | Vizualizat de 4299 ori ]

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Feb 05, 2013 1:04 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Daca chiar vrei difuzoare adevarate de subwoofer , vezi difuzoarele de la VOID !
VOID V18-1000 sau VOID V18-1200 si celelalte din aceasta serie sunt printre cele mai bune de pe planeta...la un pret absolut onorabil .
Pentru relatii ia legatura cu Dnul Mircea Bartic , este prieten cu Rog Mogale , patronul de la VOID .

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Feb 05, 2013 1:26 pm 
P Victor / hpavictor scrie:
Daca chiar vrei difuzoare adevarate de subwoofer , vezi difuzoarele de la VOID !
VOID V18-1000 sau VOID V18-1200 si celelalte din aceasta serie sunt printre cele mai bune de pe planeta...la un pret absolut onorabil .
Pentru relatii ia legatura cu Dnul Mircea Bartic , este prieten cu Rog Mogale , patronul de la VOID .

am tot vazut pe forumurile straine discutandu-se pe tema acestor difuzoare, chiar as fi curios de pretul lor, poate ne informeaza Mircea

Sus

MesajScris: Mar Feb 05, 2013 3:15 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

V18-1000 este un difuzor OK , un fel de echivalent al modelului SD18 de la P-audio.

Eu chiar banuiesc faptul ca este fabricat tot de p-audio prin reverse engineering . Difuzorul de plecare pt V18-1000 stiu ca a fost un PD1850.

Da, eu si Rog Mogale ne cunoastem. Am discutat in mai multe randuri pe la targurile de profil.

fara transport ar veni undeva pe la 1300 de lei

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Feb 06, 2013 12:07 am 
Neconectat
User

ca tot veni vorba mai sus de mag si JBL.... sa va povestesc o treaba

am facut un service la un club si am adus in depozit o pereche de JBL SRX728 pt revizie
am dat difuzoarele jos si am inlocuit unul din ele cu HP-18S si apoi le-am atacat pe rand cu 250 - 300 W

va vine sa credeti ca HP-18S suna mai tare si mai bine decat difuzorul original din SRX? :?

e posibil ca la puteri mai mari, de ordinul 1 kW ... difuzorul JBL sa`nceapa sa-si faca magia si sa iasa in evidenta

Sus

MesajScris: Mie Feb 06, 2013 12:13 am 
Neconectat

este oarecum normal.

JBL are si modele de subwoofere pe care e vinde cu preturi foarte mari. Foarte des o sa descoperiti ca un producator limiteaza intentionat performantele produselor aflate mai jos ca si pret in oferta proprie. Se procedeaza astfel pentru a nu-si concura propriile produse.

SRX728 este un subwoofer relativ ieftin in oferta JBL.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Sâm Feb 21, 2015 12:35 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am la munca SRX cu 2x18 inch, suna bine la volum mare, insa nu exceleaza.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 21, 2015 6:01 pm 
Offtopic: ca si posesor de JBL 2241h, Precision Devices PD1850, PD918, Electrovoice EVX180B, pot sa spun ca modelul de la jbl este cel mai slab, indiferent de incinta, procesare, putere. Prin 2002 a costat 23 mil bucata.

Sus

MesajScris: Dum Feb 22, 2015 7:34 pm 
Neconectat

preturile la JBL sunt tinute sus artificial pentru a justifica preturile boxelor finite dotate cu aceste difuzoare.

JBL este interesat sa vand boxe complete , nu difuzoare. Asa se explica ;)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2