The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 09, 2025 8:59 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recomandare statie de lipit de-a gata / home made
MesajScris: Mie Dec 02, 2009 8:38 pm 
Neconectat
User

Salutari.

Sunt interesat de achizitionarea/confectionarea unei statii de lipit, dar nu posed destule informatii despre acest tip de aparatura astfel incat sa imi pot alege singur produsul.

Ce m-ar interesa in primul rand ( pentru ca nu vreau sa arunc cu bani ) consta in urmatoarea intrebare : merita ( dpdv al bugetului si calitatii ) confectionarea unei statii de lipit sau achizitionarea unui astfel de produs din comert?

Pentru statiile de lipit din comert, ce model mi-ati recomanda, avand in vedere ca o voi folosi predominant la circuite de mici dimensiuni ( circuite de amplificare audio de ex. ) ?

Bugetul alocat pentru statia de lipit este de 150 lei, putand trece peste aceasta suma daca produsul prezinta performante sporite fata de modelele sub 150 lei.

Va multumesc !

LE : Ce parere aveti despre aceasta statie Pensol SL20-E-N ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 02, 2009 10:33 pm 
Neconectat
User

nu cunosc statia din link ul tau dar nu iti recomand cu tarie sa iti faci (desi sunt adept al fenomenului diy) tu statia deoarece te costa destul de mult ciocanul care e cel mai important. statia in sinea ei e doar un variator de tensiune.
eu iti recomand o firma de care eu sunt cel mai multumit. e vorba de weller. la lucru am si metcal si jbc si PACE si weller. eu lucrez doar cu wellerul.
sunt scumpe dar iti recomand una second.gasesti pe la 250-300lei. sunt foarte bune.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 03, 2009 1:20 pm 
Neconectat
User

Am inteles, iti multumesc pentru sugestie, dar sincer 250-300 lei este mult si peste bugetul meu, dar si pentru necesitatile mele.

Din cate m-am informat si pe alte forumuri de specialitate, un ciocan bunicel cu termocuplu gasesc la 30 lei, un transformator pe tole cu iesire 24v 4A am gasit la 10 lei in orasul meu, mi-ar mai trebui doar cateva componente electronice mici, butoane si alte maruntisuri pe care le achizitionez cu maxim 30 lei. Ca si carcasa voi folosi o veche sursa BTX, mai trebuie achizitionat suportul pentru letcon ( 16 lei ) si ma incadrez in 100 lei cu toata hardughia.

iar la nivelul la care lucrez ( amator ), nu cred ca o sa am nevoie de mai mult.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 03, 2009 1:48 pm 
Neconectat
User

partea cu sursa e usoara, in schimb citirea corecta a temperaturii de pe varful ciocanului e cu cantec.
Daca vrei precizie mare ia una de firma, daca nu spor la treaba!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 03, 2009 1:58 pm 
Neconectat
User

Salut. Nu ma intereseaza in mod special sa imi afiseze temperatura, ci doar sa am un minimum de control asupra acesteia. Am gasit ceva scheme din 2006 care merg struna cu un astfel de ciocan : http://www.adelaida.ro/product_info.php ... cts_id=339 . Schemele contin si layoutul pentru PCB, deci e munca usoara.

Am de gand sa renunt la achizitionarea unei statii de-a gata si sa ma pun pe treaba.

Va multumesc!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 03, 2009 3:37 pm 
Neconectat
User

Sharky nu se referea la afisarea tempereaturii ci la citirea ei. Statia trebuie sa stie sa tina temperatura la varful ciocanului. asta se face cu un senzor care e in toate ciocanele de lipit dar trebuie "citita" tensiunea generata de senzor.
daca ai gasit schema functionala e ok. te poti apuca de treaba
spor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 03, 2009 3:49 pm 
Neconectat
User

Am gasit schema functionala, testata de o multime de romanasi si merge fara probleme.

Va multumesc pentru implicare, se poate inchide/sterge threadul!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2