The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 09, 2025 10:19 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: cel mai bun wave guide pt line array
MesajScris: Vin Ian 08, 2016 12:08 am 
Neconectat
User

pana acum nu a deschis nimeni pe forum un subiect despre o abordare serioasa in constructia acestor wg pt line array
presupun ca nu este un secret asa ca putem discuta despre fenomenele aparute, comportamentul wg .....
constructia greoaie,nu imposibila poate i-a descurajat pe multi,mai ales pe cei care fizic chiar nu aveau cum sa faca asa ceva
daca cautam putin gasim o multime de variane cu diferite forme, dimensiuni.....
daca exista interesati, sa vina cu propuneri reale,modele,pe baza carora sa discutam, si sa gasim o solutie,un model care sa poata fi reprodus
sant dispus sa fac chiar si matrite de turnare pt aluminiu sau abs/pvc,exisata si posibilitatea turnarii la presiune, frezare cnc
stiu ca line array nu este in zona diy,dar de ce nu ar putea fi, sper ca nu deranjam cu acest subiect
la un wg din plastic pretul de productie este nesemnificativ,mai ales la un numar mare dar matrita este f scumpa
am putea,,copia,,cam orice,nu cred ca se pune problema proiectarii de la 0(nu este exclusa),dar e mai simplu sa facem ceva deja existent,totusi santem in zona diy, veniti cu idei ,variante sa vedem ce putem face
wg ar trebui sa fie cam ,,universal,,adica sa poata functiona in combinatii cu dif de 8,10,12,15'' adica cam 4'' si/sau 8'' inaltimea lui,si de la700-800 hz in sus

Sus

Subiectul mesajului: Re: cel mai bun wave guide pt line array
MesajScris: Vin Ian 08, 2016 12:42 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Interesant punct de vedere ...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Ian 08, 2016 1:41 pm 
Neconectat
User

la ce te referi?spune si punctul tau de vedere, asta este scopul discutiei pana la urma, tocmai de a analiza si trage concluzii concrete,pe acest subiect,eu am spus ca sant dispus sa construiecsc ,sa probez/testez, sau sa testati care santeti interesati modele de wg, putem incepe cu modele originale,copii..etc
ideea e sa construim ceva concret(fizic) nu doar povesti si teorii

Sus

MesajScris: Vin Ian 08, 2016 3:05 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mda , am vazut destule in viata mea , asa ca iti dau voie sa dezvolti singur acest concept de line array , fara a ma implica emotional peste nivelul " me myself " .
Nu de alta , dar multi au crezut ca pot sa castige orice , fara sa investeasca nimic ... ca sa nu mai povestesc de puterea cuvintelor magice " va rog frumos " care sunt eliminatorii pentru standardul meu de valori .
Oricum deja este prea tarziu pentru regrete .
Asta e viata .
Nu fii suparat , totul se compenseaza cumva , in timp .
Trebuie doar sa ai rabdare .
Pe bune .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Ian 08, 2016 3:28 pm 
Neconectat
User

nu vreu sa castig nimic nu stiu de unde ai inteles asta,si nu am spus ca nu vreau sa investesc,din contra am spus ca sant dispus sa fac inclusiv matrite care sant scumpe,daca nu exisata doritori pt a face ceva efectiv, topicul se poate inchide , nu e nici o suparare ,nu vreau sa dezvolt un concept nou, ideea ere de o colaborare pe forum a celor interesati daca acestia exista,la fel daca vrei sau nu sa-ti aduci aportul in vreun fel e ok , daca nu nu,chestii cu,,te rog frumos,,nu cred ca ecazul,pt ca topicul era general pentru oricine nu ti se adresa in special,si nu vad de ce trebuie sa rogi pe cineva, pt ca nu cer ajutor ci era vorba de schimb de idei,experimente..etc,chestii care le faci din propria initiativa daca vrei si esti curios de ceva,poate subiectul e prea complicat pentru multi si nu vor sa-si bata capul,in acest caz se poate incheia,ramanem la discutii mai simple cu boxe pe 2,3cai...si alte banalitati la care pot sa-si dea toti cu parerea,a fost o incercare de a initia ceva constructiv si atat

Sus

MesajScris: Vin Ian 08, 2016 6:12 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

uita-te aici:
http://forum.speakerplans.com/wave-guid ... page1.html

cred ca este cel mai complex topic pe aceasta tema facut vreodata.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Ian 08, 2016 6:50 pm 
Neconectat
User

...

Ultima oară modificat de Gogu San pe Lun Ian 11, 2016 11:20 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Ian 08, 2016 9:54 pm 
Neconectat
User

nu stiu de unde ai luat aceste sume, cine ti-a spus, pot sa-ti spun doar ca pt matrita de turnare pvc a unui tip de cutie cu capac, practic 2 matrite de marime 200x200x80 a costat1200 lei,pt un horn cu dimensiuni 300x200x80 aprox sa fie dublu(sant in oglinda)deci e suficient o matrita, acuma daca o iei pe varianta ca ceri oferta de pret de la fabrica probabil ca vei primi un pret mai mare , dar in acea fabrica lucreaza oameni care sant dispusi sa mai faca si ei un ban pe langa salar , si astfel obtii un pret mai bun, nu trebuie sa arunci cu banii, trebuie sa gasesti varianta optima pt tine ca doar sant banii tai
apropo de frezare cnc o firma dadea pret0,7euro/cm,la toata teaba ce ma interesa pe mine costavreo 480euro,si am stat inca vreo 3 saptamani am cautat ,telefoane etc...si am gasit pe unul care mi-a facut aceeasi lucrare cu 600 lei, trebuie sa cauti
iar de un milion de euro sau cat ai zis nu s-ar merita nici firmelor mari,avand in vedere ca hornul se vinde la noi la aprox 240-320lei cu 7 adaosuri comerciale si taxe vamale si tva, cat e pretul de productie 5euro?sau mai putin?cand scoate fabrica milionul din matrita,salariile angajatilor,cheltuieli conexe si sa mai faca si profit,nu se justifica , o fi matrita scumpa dar nici chiar asa,sa-ti dau un exemplu real :sant scaunele acelea din plastic care se vand la metro,selgros,praktiker undeva la 25-45 lei si mese pt 4 scaune la max 75 lei,cat crezi ca au pretul de productie?cat material intra in ele fata de un wg,fii sigur ca n-a fost nici macar 100 mii euro matrita pt toate, mesele au piciore separat,deci alte matrite...etc,dar sa revenim la subiect, am senzatia ca nu se doreste sa se faca nimic, pt ca doar discutii descurajante, nu propuneri concrete, nimic,si inca ceva pretul este de obicei pentru fiecare client in parte in functie de necesitatile lui si de cat a mirosit executantul ca ar fi dispus sa plateasca clientul ,vorba aia nu-i prost cine cere ci cel care da
iar daca faci faruri la mercedes e alta treaba cu trasparenta, teste de rezistenta la factori cimici si mecanici ...etc,nu e cazul de fata,si cum am spus santem in zona diy deci se accepta mici imperfectiuni chiar de turnare, plus ca nu rebuie ca matrita sa reziste la mii de piese turnate , eventual cateva zeci /sute maxim si asta la un ciclu redus poate omul face 5 piese pe zi dupa program sau ...nu mii de buc/schimb, cu totul altceva
pe vreme lui ceausescu se turnau sasiuri de difuzoare de 12'' din aluminiu in matrite copiate dupa un sasiu original si au ajuns ca nu le deosebeai decat la culoare , deci se poate ,daca e scump din plastic incercam aluminiu

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 10:00 am 
Neconectat
User

dan turcus scrie:
nu stiu de unde ai luat aceste sume, cine ti-a spus, pot sa-ti spun doar ca pt matrita de turnare pvc a unui tip de cutie cu capac, practic 2 matrite de marime 200x200x80 a costat1200 lei,pt un horn cu dimensiuni 300x200x80 aprox sa fie dublu(sant in oglinda)deci e suficient o matrita, acuma daca o iei pe varianta ca ceri oferta de pret de la fabrica probabil ca vei primi un pret mai mare , dar in acea fabrica lucreaza oameni care sant dispusi sa mai faca si ei un ban pe langa salar , si astfel obtii un pret mai bun, nu trebuie sa arunci cu banii, trebuie sa gasesti varianta optima pt tine ca doar sant banii tai
apropo de frezare cnc o firma dadea pret0,7euro/cm,la toata teaba ce ma interesa pe mine costavreo 480euro,si am stat inca vreo 3 saptamani am cautat ,telefoane etc...si am gasit pe unul care mi-a facut aceeasi lucrare cu 600 lei, trebuie sa cauti
iar de un milion de euro sau cat ai zis nu s-ar merita nici firmelor mari,avand in vedere ca hornul se vinde la noi la aprox 240-320lei cu 7 adaosuri comerciale si taxe vamale si tva, cat e pretul de productie 5euro?sau mai putin?cand scoate fabrica milionul din matrita,salariile angajatilor,cheltuieli conexe si sa mai faca si profit,nu se justifica , o fi matrita scumpa dar nici chiar asa,sa-ti dau un exemplu real :sant scaunele acelea din plastic care se vand la metro,selgros,praktiker undeva la 25-45 lei si mese pt 4 scaune la max 75 lei,cat crezi ca au pretul de productie?cat material intra in ele fata de un wg,fii sigur ca n-a fost nici macar 100 mii euro matrita pt toate, mesele au piciore separat,deci alte matrite...etc,dar sa revenim la subiect, am senzatia ca nu se doreste sa se faca nimic, pt ca doar discutii descurajante, nu propuneri concrete, nimic,si inca ceva pretul este de obicei pentru fiecare client in parte in functie de necesitatile lui si de cat a mirosit executantul ca ar fi dispus sa plateasca clientul ,vorba aia nu-i prost cine cere ci cel care da
iar daca faci faruri la mercedes e alta treaba cu trasparenta, teste de rezistenta la factori cimici si mecanici ...etc,nu e cazul de fata,si cum am spus santem in zona diy deci se accepta mici imperfectiuni chiar de turnare, plus ca nu rebuie ca matrita sa reziste la mii de piese turnate , eventual cateva zeci /sute maxim si asta la un ciclu redus poate omul face 5 piese pe zi dupa program sau ...nu mii de buc/schimb, cu totul altceva
pe vreme lui ceausescu se turnau sasiuri de difuzoare de 12'' din aluminiu in matrite copiate dupa un sasiu original si au ajuns ca nu le deosebeai decat la culoare , deci se poate ,daca e scump din plastic incercam aluminiu

...
Numai bine,

Ultima oară modificat de Gogu San pe Lun Ian 11, 2016 11:20 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 11:44 am 
Neconectat
User

Salut
Dan ,daca ai cumva un proiect (in format electronic) sau in cel mai rau caz un horn care crezi ca merita reprodus..sa facem matrita după el ,da mi o veste
Am acces la 2unitati de cercetare care au cnc 3d (o unitate este si datoare la mine)
Cred ca putem materializa ceva ,fara prea multe calcule si exemple de industrii din alte state (care nu ne ajuta concret cu nimic ,doar consum de timp ,ca sii in fotbal si politica)
Când vorbim de cnc 3d vorbim de o anumită toleranța in cote (a se citi sub 0,01mm)
Iar cum zicea colegul (doreii care au acces dupa program .....sunt cu capetele pătrate rau ) exclus rateuri!
discutiile de milioane de euro si alte investitii mari ale anumitor concerne ,nu si au rostul aici de nici o culoare (sunt sigur ca unii nici nu stiu cate zerouri cuprinde 1 milion !!! :D :D :wink:

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 12:24 pm 
Neconectat
User

marius popovici scrie:
Salut

Când vorbim de cnc 3d vorbim de o anumită toleranța in cote (a se citi sub 0,01mm)
Iar cum zicea colegul (doreii care au acces dupa program .....sunt cu capetele pătrate rau ) exclus rateuri!
discutiile de milioane de euro si alte investitii mari ale anumitor concerne ,nu si au rostul aici de nici o culoare (sunt sigur ca unii nici nu stiu cate zerouri cuprinde 1 milion !!! :D :D :wink:

...

Ultima oară modificat de Gogu San pe Lun Ian 11, 2016 11:21 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 12:40 pm 
Neconectat
User

nu frate
cnc -ul de care vb costa cam de 3 -4 ori mai mult
si dupa cum am zis ,unitatea respectiva este datoare la mine (cash)
si am acces la institutie ,si la sef si la dorei ,am lucrat cu toti
asa ca daca aveti ceva concret ,,,astept propunere
repet i mi trebuie proiect varianta pe suport ,sau daca nu un ghid fizic
pun un student si l copiaza nu ies costurile anuntate mai sus ( copilul mai bine face ceva decat sa o frece ) cam asta este ideea
din ce am inteles eu aici vorbim de ceva cat de cat hoby ,nu ne apucam sa facem serii sa facem concurenta la x firma
nu este foarte ortodox ,dar sa copiezi ceva si sa iesi in costuri mai rezonabile ,ptr regim de amator este super afacere
daca nu cei care au multe zerouri sa fii sigur ca se duc direct si cumpara de la firmele x ,plug&play si fac cash instant
noi mai muritori de foame,crosetam un pic ,cate o data mai ies si rezultate foarte bune ( a se citi si vedea chiar aici pe forum ,topicurile cu cei care executa direct ,incinte ,amplificatoare etc .).

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 12:50 pm 
Neconectat
User

marius popovici scrie:
nu frate
cnc -ul de care vb costa cam de 3 -4 ori mai mult
si dupa cum am zis ,unitatea respectiva este datoare la mine (cash)
si am acces la institutie ,si la sef si la dorei ,am lucrat cu toti
asa ca daca aveti ceva concret ,,,astept propunere
repet i mi trebuie proiect varianta pe suport ,sau daca nu un ghid fizic
pun un student si l copiaza nu ies costurile anuntate mai sus ( copilul mai bine face ceva decat sa o frece ) cam asta este ideea
din ce am inteles eu aici vorbim de ceva cat de cat hoby ,nu ne apucam sa facem serii sa facem concurenta la x firma
nu este foarte ortodox ,dar sa copiezi ceva si sa iesi in costuri mai rezonabile ,ptr regim de amator este super afacere
daca nu cei care au multe zerouri sa fii sigur ca se duc direct si cumpara de la firmele x ,plug&play si fac cash instant
noi mai muritori de foame,crosetam un pic ,cate o data mai ies si rezultate foarte bune ( a se citi si vedea chiar aici pe forum ,topicurile cu cei care executa direct ,incinte ,amplificatoare etc .).

Chestia cu CNC-ul...e ca si cum tu, detinator fiind de un sistem line array de 100.000 de euro, vine o persoana la tine ceva de genul: Sti domne, vi la mine la nunta cu line array, iti dau 200 de euro...pai ai vreme sa-l bagi in seama?
Indiferent ca ai un model 3D pe care vrei sa-l reproduci( sa nu zic copiat), tu trebuie sa-l proiectezi (in CATIA,AUTOCAD sau ce variante alegi) si sa-l introduci in soft-ul CNC-ului.Trebuie sa faci masuratori ulterioare,in fine..

Am inteles ideea..daca vorbim de hobby, renuntati la injectie pentru carcasa incintei.Sunt niste costuri uriase,directe si indirecte, si presupune o armata de oameni cu un bagaj de cunostiinte SOLID in domeniu. In acest domeniu, nu prea functioneaza ideea preconceputa ,,da-i sa mearga ca e bine''. Mai bine te pretezi la cutii de lemn-mana de lucru mai scumpa,mai indelungat procesul de productie dar mai accesibil (depinde de caz) la know-how.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 1:17 pm 
Neconectat
User

cred ca nu m am exprimat inteligibil
un wave guide demontat de pe o incinta ,se poate copia si face proiect ,transpus in pc in autocad etc
acest lucru il face unul( inclusiv SC, contra cost mare ! sau unul contra cost mic (tot un hobyst)

personal nu ma pricep ,dar am colaboratori cu care am lucrat in alte domenii ,care pot face aceast lucru ,la cafea de ex
partea cu injectatul si turnat in matrita nu este chiar super complicat ,se executa matrita ,care poate fii sigur cu extractie ,se calculeaza si dilatarile ,trebuie sa fie la o anumita temperatura ,mai multi factori
dar nu este irealizabil,asta vreau sa zic
tot ce trebuie si este important ,determinare,perseverenta
am vazut ca de regula cei cu initiativa ,sunt infranati ,mai sii certati ,ca abordeaza subiecte ,care unii cred ca numai lor le sunt admise .
despre tot ce vorbim ,sunt lucruri facute de oameni ,nu de extraterestri!
asa ca daca dan vine cu o propunere clara gen hai sa facem ceva ,stau la dispozitie !

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 1:54 pm 
Neconectat
User

proiect in format electronic inca nu am ,se lucreaza la hornul de la turbosound,deci va fi, in schimb am hornul de la 18 sound(fizic)dupa care se poate face o ,,amprenta,,direct, astept sa vina un model de la beyma ,si mai sant in discutii pt hornul de la outline
tocmai asta era ideea topicului de a colabora cei interesati , nu sa aleg eu un model ca imi place,unul sau doua cum am spus mai,,universale,,sa le poata folosi toata lumea
referitor la teste , proiectari....nu e cazul ,si nu ma intereseaza sa fac nu stiu ce calitate cu tolerante f mici,,etc ,nici nu cumpar eu plastic de la furnizor direct, acestea se pot face in paralele cu alte lucrari pe care fabrica oricum le face,iar daca chiar din diverse cauze ,inclusiv financiare ,nu ar fi rentabil, fac chinezii toate hornurile posibile si imposibile
am discutat in august cu unul care imi propunea la pret f avantajos mai multe modele,dar nu il avea pe cel dela turbosoud,nici de la outline,avea d&B,nexo,l-acustic,18sound si inca cateva vreo12-14 modele , nu le retin le am salvate, dar sant in dilema cu ce sa aleg, iar din china merita macar 200buc,personal as avea nevoie de 48-50 buc,deci nu as comanda ceva care sa fie un caz prea particular
veniti cu idei despre necesitatile voastre care ce prefera cine pune mana pe unul de la vreo firma sa-l desfaca poze,eventual o amprenta,masuratori...etc si sa stabilim criteriile dupa care sa alegem hornul cel mai potrivit
repet nu vreau sa fac un horn strict pt mine,vreau sa gasim solutia cea mai buna in acest sens pt toti cei interesati

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2