marius popovici scrie:
nu frate
cnc -ul de care vb costa cam de 3 -4 ori mai mult
si dupa cum am zis ,unitatea respectiva este datoare la mine (cash)
si am acces la institutie ,si la sef si la dorei ,am lucrat cu toti
asa ca daca aveti ceva concret ,,,astept propunere
repet i mi trebuie proiect varianta pe suport ,sau daca nu un ghid fizic
pun un student si l copiaza nu ies costurile anuntate mai sus ( copilul mai bine face ceva decat sa o frece ) cam asta este ideea
din ce am inteles eu aici vorbim de ceva cat de cat hoby ,nu ne apucam sa facem serii sa facem concurenta la x firma
nu este foarte ortodox ,dar sa copiezi ceva si sa iesi in costuri mai rezonabile ,ptr regim de amator este super afacere
daca nu cei care au multe zerouri sa fii sigur ca se duc direct si cumpara de la firmele x ,plug&play si fac cash instant
noi mai muritori de foame,crosetam un pic ,cate o data mai ies si rezultate foarte bune ( a se citi si vedea chiar aici pe forum ,topicurile cu cei care executa direct ,incinte ,amplificatoare etc .).
Chestia cu CNC-ul...e ca si cum tu, detinator fiind de un sistem line array de 100.000 de euro, vine o persoana la tine ceva de genul: Sti domne, vi la mine la nunta cu line array, iti dau 200 de euro...pai ai vreme sa-l bagi in seama?
Indiferent ca ai un model 3D pe care vrei sa-l reproduci( sa nu zic copiat), tu trebuie sa-l proiectezi (in CATIA,AUTOCAD sau ce variante alegi) si sa-l introduci in soft-ul CNC-ului.Trebuie sa faci masuratori ulterioare,in fine..
Am inteles ideea..daca vorbim de hobby, renuntati la injectie pentru carcasa incintei.Sunt niste costuri uriase,directe si indirecte, si presupune o armata de oameni cu un bagaj de cunostiinte SOLID in domeniu. In acest domeniu, nu prea functioneaza ideea preconceputa ,,da-i sa mearga ca e bine''. Mai bine te pretezi la cutii de lemn-mana de lucru mai scumpa,mai indelungat procesul de productie dar mai accesibil (depinde de caz) la know-how.