Deschid acest topic pentru a semnala o un trend observat de mine in ultima luna.
cam de cand s-a terminat iarna si lumea a inceput sa se pregateasca pentru sezon, vanzarile de echipamente second hand pe site-uri gen OLX, Okazii si Tocmai au crescut.
Ceea ce a crescut masiv este si numarul de persoane inselate de diversi vanzatori.
Tzepele sunt numeroase si in general sunt luate de pe Tocmai si OLX. Aparent Okazii este ceva mai OK , probabil si din cauza sistemului de calificative.
Nu trece o zi in care sa nu fiu sunat de 2-3 oameni , clienti de buna credinta care cauta sa-si repare diverse difuzoare, boxe amplificatoare sau alte echipamente pe care le-au luat de pe aceste site-uri si care s-au dovedit a fi defecte sau alterate de catre vanzator.
Cred ca cele mai multe tzepe in ultima luna le-am vazut cu boxe active, urmate de difuzoare si de amplificatoare audio.
Contrar asteptarilor, multi si-au luat-o chiar daca au mers personal sa ridice produsele.
Aveti mare grija in special cand:
- vi se cere sa va intalniti intr-un loc gen benzinarie, parcare, etc unde nu puteti proba produsul cumparat.
- vi se cer bani in avans
- produsul are un pret avantajos
- omul se justifica cu povesti de genul "am nevoie urgenta de bani pentru ca plec din tara/ moare pisica/ etc etc. " - in cam toate cazurile e tzeapa.
- pozele sunt de calitate proasta, sunt de pe net sau sunt facut numai din anumite unghiuri.
in special foarte mare atentie la boxele active. foarte multe sunt vandute in acest mod dupa ce se defecteaza modulele active care in general nu se pot repara, fiind construite in tehnologie SMD si lipite cu rasina. (doar suntem in 2015 si producatorilor, aparent, li se pare normal ca un echipament profesional sa tina maxim 2 ani , cat este garantia, si sa nu poata fi reparat. - Da, ma uit la tine, RCF

)
fiti foarte precauti. au aparut o gramada de persoane in ultima vreme care fac din asta un full time job. Cumpara de pe E-bay produse defecte pe care le vand apoi mai mult sau mai putin reparate pe aceste site-uri. Cough! cough!, Amplificatoare ECLER SH de la un anume tip de prin Bacau... si alte situatii de genul...