The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 16, 2025 11:16 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Achizitie noua. Active de 12 sau poate 15. Astept pareri :)
MesajScris: Vin Ian 17, 2014 5:52 pm 
Neconectat
User

Salutare domnilor, nu am mai scris de mult aici pe forum din cauza timpului si din cauza ca am o bebelusa de o luna care imi ocupa tot timpul din lume :)

Mi-am vandut toata aparatura veche cu 3700 Ron, e drept ca in rate la un prieten, care imi va da ultima rata in aprilie-mai.

Dat fiind ca mai am o afacere pe langa, chefurile,botezurile si altele nu mai sunt venitul principal, dar pasiunea pentru boxe si sunet tare dat de niste incinte (nu 5.1) ramane.

Vreau sa achizitionez niste active ca m-am saturat de umplut o masina si de carat 60 kg amplificatoare, am sa ma mai ocup de chefuri in stanga si dreapta, dar vreau o data sa imi cumpar 2 boxe calumea, cu limiter si cu tot sa pot sa fac un majorat de 70 de persoane fara probleme si cu boxele astea sa ii fac si majoratul fetitei :) deci o sa raman cu ele si gata...

Deci un buget aproximativ am de 3700 Ron dar ma pot intinde pana la maxim 4000 Ron, mai mult de atat am de socoteala cu sotia :))) totusi suntem in romania si 4000 ROn pe un hobby e ceva nu prea justificat :)

Sa trecem la achizitii...
Prima data ma gandeam la un sistem gata conceput cu un bass si 2 sateliti de vreo 10"

Dupa, m-am gandit la 2 sateliti de 12" activi .... si poate mai conving sotia de un bass activ:)

Dupa bugetul stabilit m-am orientat spre:

1. TURBOSOUND Milan M12
2. Electro Voice ZLX-12P
3. CROMO 12+ DB Technologies

La toate cele de mai sus dupa parerea mea trebuie si minim un bas de 15" ...iar daca e activ e scuump:)

Exista si Turbosound Milan M10 si poate mi-ar lasa umpic de buget pentru un bass...

Acum astept pareri de la voi, sa imi iau un bas de 15 si 2 sateliti de 10 sau doi sateliti de 12/ 15 fara bass ca nu mai permite bugetul??
Si daca ar fii sa iau pe care varianta sa ma duc? Care ofera cel mai bun pret/ calitate./ presiune sonora ?
P.S. nu merg pe LIVE.
P.S.2. Am fost invatat cu 2 sateliti pe 15 si doi basi pe 18, deci imi place basu sa il simt in piept :)

Va multumesc antitcipat celor care imi vor oferii informatiile necesare achizitionarii, sper ca fara chestii de genu "mai pui 2000RON SI IESI MAI BINE"
Doresc a se intelege ca am o familie si e prioritara boxelor :)

Pe aceasta cale il invit si pe Dn. Mircea in discutie, care m-a ajutat de nenumarate ori.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Achizitie noua. Active de 12 sau poate 15. Astept pareri
MesajScris: Vin Ian 17, 2014 8:22 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Din pacate bugetul nu este destul de generos pentru a cumpara ceva decent. Cel mai bine indreapta-te spre un set de boxe SH bune

in jur de 4000 de lei ar trebui sa poti gasi o pereche de FBT MAXX6 sau HiMAXX60 active SH.

Ceea ce ai enumerat mai sus, sunt chinezarii low cost cu un brand pe ele. O sa fi dezamagit. :|

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Re: Achizitie noua. Active de 12 sau poate 15. Astept pareri
MesajScris: Sâm Ian 18, 2014 2:10 pm 
Neconectat
User

si eu sunt total de acord cu Mircea
cauta ceva SH, gen FBT

Sus

MesajScris: Sâm Ian 18, 2014 2:58 pm 
Neconectat
User

RCF art 312a sau mackie srm 450 cum ar fii?
Multumesc de raspunsuri dar totusi ma cam doare inima sa iau second-hand, am asa eu o problema cu produsele sh.

Sau ar mai fii un sisteme de 2.1 cu bass de 15 si sateliti de 8, dar nu stiu cat de bine pot suna doi sateliti de 8", personal mi se par cam mici. un exemplu ar fii: HK Audio Soundhouse One

Sus

MesajScris: Sâm Ian 18, 2014 6:06 pm 
Neconectat

Sunt chinezarii ieftine si slabe

Srm450 e asa si asa

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Lun Apr 28, 2014 8:24 am 
Neconectat
User

Ok.. in sfarsit am facut rost de bani si saptamana asta vreau sa cumpar ceva cu adevarat serios.
Din cauza bugetului am ramas la variantele superclasice full range : Mackie SRM 450v2, RCF Art312a sau Jbl Eon 515 xt...
Precizez ca boxele nu vor fi ajutate de subwoofer probabil pentru o mare perioada de timp din motive absolut finaciare .
Ca preturi pe pereche: SRM 4000 Ron 400w, RCF 4400 Ron 400w si JB maxim 4500Ron / 650w, care cam intinde bugetul meu...
Va rog ajutati-ma sa aleg intre cele trei modele.
Boxele vor fii folosite ocazional, eu vreau sa raman cu ele mai mult timp si sa nu imi bat capul cu subwoofere si amplificatoare.
Va multumesc.

Sus

MesajScris: Lun Apr 28, 2014 10:44 am 
Neconectat

dintre cele 3 as alege SRM 450

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Lun Apr 28, 2014 2:53 pm 
Neconectat
User

Multumesc de raspuns.
Asa potent e micutul mackie incat as putea sa merg fara subwoofere? am citit umpic manualul si zice ca la volum mare frecventa de taiere a joaselor urca incet spre 100Hz pentru a putea da mai mult din ea.
Frecventele merg de la 55Hz numai la mackie pe cand la rcf de la 45 si la jbl de la 39Hz (pentru ca e pe 15'').
Ma gandesc ca ar avea ceva mai mult kick mackie-ul decat celelate mentionate...
Sau ma insel?

Sus

MesajScris: Lun Apr 28, 2014 3:05 pm 
Neconectat

specificatiile in general sunt povesti scrise de departamentul de marketing

nu as cumpara EON in veci, sunt niste tampenii aproape imposibil de reparat cand se strica.

RCF nu prea il am la suflet din mai multe motive, in special ART-urile astea noi care sunt facute sa concureze cu behringer.... :?

sa nu intelegi gresit, nici SRM-urile nu sunt ceva rachete, insa dintre cele enumerate sunt cele mai OK

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Lun Apr 28, 2014 3:18 pm 
Neconectat
User

Am prins ideea :)
Imi pare rau ca aici in Mures nu este decat un singur magazin care au boxe de vanzare, dar am vorbit si nu au pe stoc toate modele sa le pot asculta face to face si sa imi fac o parere personala.
Personal m-am uitat prima data la Mackie pentru ca sunt ceva mai ieftine decat RCF, am inceput sa citesc si toata lumea ridica in slavi Rcf-ul.
De Mackie se vorbeste ca ar fii bun, doar ca daca se strica dureaza foarte mult pana se rezolva situatia, asa se spune pe forumuri.
Greu e sa alegi ceva si sa dai banii :))

Sus

MesajScris: Mar Apr 29, 2014 5:26 am 
Neconectat
User

salut
ieri am desfacut la un club boxe jbl jrx100 la care erau driverele arse.(cred ca aceste boxe sunt facute pt copii sa le folosesca in casa) m am convins de calitatea slaba a boxelor fabricate in ultimul timp si m am mai convins ca ce scrie pe o boxa = 0. boxe active care suna mult mult mai bine decat toate cele care le ai enumerat sunt phonic inception 12a Probabil phonic au vrut sa arate ca pot si ei. daca ai ocazia asculta-le, compara si apoi iei o decizie.in privinta fiabilitatii sunt super. nu spun din vorbe. am o asemenea boxa care o folosesc monitor si am chinuito mult fara sa dea semne de oboseala. cand strang sistemul dupa eveniment phonicul face treaba. am comparat aceasta boxa cu boxe pe care erau embleme tentante si sunt convins de ce spun.

Sus

MesajScris: Mar Apr 29, 2014 10:11 pm 
Neconectat
User

Mackie-urile SRM 450 le-am ascultat la o formatie si mi s-au parut mai basoase decat RCF-urile mele 312A. Chiar daca in specificatii RCF coboara pana la 50 HZ iar Mackie numai pana la 55. Cum nu o sa folosesti bass, as recomanda tot Mackie.
Testele face-to-face sunt cele mai relevante, insa putin probabil ca le poti realiza in magazine din cauza stocului.

Sus

MesajScris: Mie Apr 30, 2014 1:14 am 
Neconectat
User

fara sa compari boxele una langa cealalta nu este relevant. in unele locatii suna bine si petardele.

Sus

MesajScris: Dum Mai 04, 2014 7:50 am 
Neconectat
User

Salut, am fost la un magazin si am ascultat un art 312 pasiv,apoi niste fbt si activ si pasiv dar fbt nu se incadra in buget. Sincer Rcf-ul mi-a placut cum suna asa ca am cerut o oferta si mi-au facut un pret mai bun ca pe thomann, asa ca am facut comanda. Acum nu am decat sa astept 2 saptamani pana ajung boxele.Va multumesc de ajutor la toti, am sa revin cu o parere despre rcf-uri.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2