The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 11:54 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Mixing and mastering
MesajScris: Mie Iun 05, 2013 12:52 am 
Neconectat
User

care face si el un tutorial cu mixarea si masterizarea in cubase cu pluginuri waves fara izotope.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Mixing and mastering
MesajScris: Mie Iun 05, 2013 7:59 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Georgica... Georgica, ce zici, incerci sa scrii si tu cum trebuie ?
Nu o sa faca nimeni acel tutorial, special pt tine... eu nu asi face asta dupa:

Citat:
care face si el un tutorial cu mixarea si masterizarea in cubase cu pluginuri waves fara izotope.

Dar daca vrei iti masterizez eu piesele fara izotope, 100 lei / bucata !

Una peste alta, nu exista un setup pt masterizare, folosesti ce trebuie unde trebuie.
Daca crezi ca cineva iti va arata o cale care sa mearga pe orice material, te inseli !

Succes !

Sus

MesajScris: Mie Iun 05, 2013 1:25 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

georgica10 scrie:

Instaleaza cubase si citeste help-ul; ar trebui sa fie acolo un tutorial numit "Quick setup".

Sus

MesajScris: Dum Iun 16, 2013 3:54 pm 
Neconectat
User

Salut vezi ca am repus un link si le ai mai pe toate macar sa le inveti tu pe toate si sa le stii!Nu ai cum sa sari a fii pilot de curse !Daca ai ambitie invata-le pe ale Cubasului strict.Sunt pentru Cubase 5 daca folosesti asa ceva...Altii se chinuie de anii buni si au impresia ca le stiu pe toate ...Iti trebuie cel putin 5 ani sa poti sa faci mastering cat de cat si e nul daca nu ai minimul de echipamente (monitoare de studio si o camera buna cat de cat tratata.Nu exista ingineri de sunet care au trecut la mastering direct.Ba au fost dj ba tehnicieni de sunet ba producatori .oricum cu peste 5 ani in muzica...In fine mult succes ai linkul .Precizez ca nu e conspirativ filmele le voi repune pe un canal special dedicat ing de sunet . :wink:

Sus

MesajScris: Mie Iul 17, 2013 5:06 pm 
Neconectat
User

Masterul adevarat se face pe track-uri ! Nu pe mix-ul final sau prefinal. Si aici se pot folosii cam orice plugin-uri dedicate .Totul se rezuma la genul muzical si la experienta " mixangiului" ,si bineinteles la cat de bine au fost prelucrate track-urile.
Se mixeaza doar cu track-uri audio si intrun mediu cat mai perfect acustic .Monitoarele de master-ing sunt mai mari si mai puternice ,de aceea ai nevoie si de o camera mai mare ,monitoarele nearfield nu au ce cauta aici. Plus ca trebuie reprodusa o banda de frecventa cat mai mare intre 10hz si 20000hz .Da 10hz ! sa nu te mire faptul ca asa de multe gunoaie gasesti in zona 10hz-40hz .
Atentie la tratamentul acustic al camerei ,altfel sub 300hz nu vei reusii sa faci ceva bun si competitiv niciodata.

Daca vrei sa fi la nivel de amator,piese demo sau "lasa ca merge si asa" uita tot ce am scris.

bafta.

Sus

MesajScris: Mie Iul 17, 2013 6:11 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

C.Stoica, e ok ce ai scris, dar aia e etapa de mixing, apoi urmeaza mastering... si da, daca etapa de mix nu e facuta cum trebuie, nu mai ai cum sa retusezi la master.
Master se face pe intreg materialul, unde se aduc tusele finale; aducerea la un averange level de master in functie de gen, un eq daca e necesar, un pic harmonic exciter, daca e nevoie, un master reverb care sa aduca tot materialul intr-un spatiu comun, chestii care se fac pe intreg materialul...

Toate cele bune !

Sus

MesajScris: Sâm Sep 14, 2013 5:21 pm 
Neconectat
User

Uite aici ceva care te va ajuta cu siguranta :http://www.youtube.com/watch?v=fdATEdqopok&list=TLt4YUV26byw4
Hmm mastering !O chestie pe care multi sio doresc sa sio faca singuri dar culmea habar nu au sa o faca !Ma intreb dc nu se plateste un om sa o faca pentru ei .Acum facand o gluma nu e chiar ca la varuitul unui perete!Mixing hmm sa zicem ca mai intai trabuie sa stii muuult mai multe ,pe scurt cel mai bun sfat decat sa iti pierzi 5 ani deadevaratelea daca vrei sa ajungi pro ,e uiti pe cursurile astea si vei avea o idee,daca intrii in subiect ca vrei un plug in anume ,ce te faci daca nu il ai...ce te faci daca nu stii sa il folosesti ?Nu ca nu m-as ocupa cu asa ceva !Ti s-a facut o oferta ,eu as spune mai departe ca pana la mastering trebuie sa si mixezi deci e alta piesa deja..Si pana nu asculti orchestratia care poat e varza de multe ori tocmai ca e facuta de asa zisii ingineri de sunet si nu de producatori sau instrumentisti macar ...e foarte greu si Colegul moderator ti-a facut o oferta ,eu as asculta melodia intai sa stiu daca sunt in stare sa o fac ...Cert stiu ca tu personal ai prea mari pretentii de la tine deocamdata si intuiesc daca ne vei urma sfatul vei reusii sa obtii si formula ta de mixing si mastering .Nu ai cum sa levitezi deodata parafrazind si multi nu au dece sa o daca daca nu ii vede nimeni e nul.
Ma opresc aici .Ai sus linkul un pro nu isi vinde secretele lui sa stii de la mine personal ,pentru ca culmea pentru tine nu or sa mearga!Dupa 5 ani probabil te vei comvinge singur! :oops:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2