The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 12:00 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 48 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 12:57 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

daca tot timpul pune aceeasi persoana muzica poti linistit folosi un laptop cu traktor.

Exista un club in Iasi foarte mare cam de 1500 de persoane capacitate in care in fiecare weekend se foloseste un Laptop cu virtual Dj.

Daca mixeaza si altii pune pioneer , altfel o sa ai foarte multe discutii inutile cu ei.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 11:10 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mircea Bartic scrie:

Daca mixeaza si altii pune pioneer , altfel o sa ai foarte multe discutii inutile cu ei.

Ca de exemplu: Unde e cue si play la playerul asta?
Sau: Asta citeste mp3? Ca eu am doar 2 discuri la mine...
Sau: Asta nu are unde sa bag stikul?

Singura intrebare utila in acest sens este: Cue se seteaza la fel ca la pioneer? si daca raspunsul e nu... ok... dar cum... si cam atat tre sa stiu !

Eu am o mapa unde adaug cate un cd audio de fiecare data cand am piesele noi care intra pe el... in dublu exemplar. (cam unu pe saptamana, pe cd fiind doar best of the best pt seturile mele)

De ce? pt ca nu se stie pe unde mixez si nu se stie ce playere au... dar playere care sa redea audio cd trebuie sa existe oriunde. Si daca are Cue si Play si pe mixer Fadere pt fiecare player in parte nu ma mai intereseaza restul...efecte si alte minunatii fiind un bonus de care ma folosesc sau nu...
Cat de greu e sa selectezi canalul pe care sa atribui efectul si sa selectezi efectu pe orice mixer orice configuratie are?

Astea sunt chesti elementare pe care cel care se numeste DJ trebuie sa le cunoasca...

Nu stiu, dar ala e dj care incepe..."Frate dar asta nu e pioneer si nici gemini cum am eu acasa, deci nu mai mixez ca nu stiu...." ???

Eu zic ca nu...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 11:17 am 
Neconectat
User

Si daca nu cunosti playerele, daca esti dj in 15-20 de minute MAXIM ti-ai dat seama ce stiu sa faca. Ai ceva timp sa vezi ce stiu playerele la deschidere, pana se aduna lumea, dar repet asta numa daca esti dj si nu punator de muzica de pe vdj

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 11:46 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

problema este ca majoritatea nu sunt Dj profesionisti ci doar niste figuranti cvasi-cunoscuti cu pretentii de Dj

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 1:24 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mircea Bartic scrie:
problema este ca majoritatea nu sunt Dj profesionisti ci doar niste figuranti cvasi-cunoscuti cu pretentii de Dj

Foarte adevarat, daca detii un pupitru de dj(indiferent cat de scump, calitativ) acest lucru nu te absolva de lipsa experientei si a unui atestat si te face direct Dj. In opinia mea, multi sufera de "Dj" dar nu au nicio treaba :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 2:01 pm 
Neconectat
User

pana sa se ajunga la "club standard", calitatea a facut diferenta. si asta afara nu aici. performanta si calitatea echipamentului e aceeasi pentru toti, de la carl cox la "dj" "alexutuzu".

poate putem sa inlocuim o boxa scumpa de marca cu una diy cu aceleasi performante, dar la playere/mixere nu prea se mai verifica regula.

daca vrem sa ne facem nume de glorie umfland toate low-costurile made&designed in china, be my guest(s).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 3:25 pm 
Neconectat
User

eu o sa fiu sincer si o sa va zic ca nu am mixat pe playere, de aceea vreau sa le luam cat mai repede pana la deschiderea clubului, care o sa fie catre iarna, ca sa ma pot juca cu ele. +1 ptr opinia lui iceman

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 4:11 pm 
Neconectat
User

daca nu ai mixat inca pe playere e cam naspa.trebuie sa te inveti sa mixezi dupa ureche cum se zice.asta depinde de tine daca ai ureche muzicala sau nu.
de playere eu zic sa iei ceva pioneer.vezi ca sunt cdj350 care sunt mai ieftinute si ok,am pus mana pe ele anul acesta la Frankfurt la expozitie.mixer-daca nu ai bani de un pioneer ia cu incredere reloop rmx40 .are un prieten de al meu si e ok.la efecte nu e asa tare ca pioneer,dar merge.
daca o sa ai un dj invitat se poate baza pe playere(+ca astea sunt mai ieftine) iar de mixer,e ca si pioneer 600 ,o sa il cunoasca oricine si asta e bine.
cand l-am avut pe dj andi a cerut cdj1000mk3 , djm800 si monitor 500w.a mai trebuit sa aduc o boxa ca aveam doar un jbl eon pe 15" care mie imi ajunge,dar sunetul sincer nu imi place deloc.
eu la club am pioneer cdj1000mk3+djm800 si le folosesc cu macbook,traktor,audio8dj si timecode cd :D
eu zic ca te scoti ok la bani si calitate cu astea.stanton de care zicea cineva mai sus nu e ok.am pus mana pe el si sincer mi se pare o jucarie.ma asteptam la mai mult.
ce m-a impresionat anul trecut tot la frankfurt a fost american audio radius1000 ,mergea aproape ca pioneer 1000mk3...si e 480de euro.
acum ramane la alegerea ta.bafta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 4:19 pm 
Neconectat
User

dude iti spun inca odata, repetandu/ma: decat niste playere ieftine gen cdj 100-200 + alte dennonuri stanton-uri sau mai stiu eu ce, mai bine mergi pe varianta software. lasa aberatiile deoparte cum ca cine mxeaza de pe soft habar nu are si multe altele. un player simplu te limiteaza. sa bagi piesele la beet punandu/le cap la cap nu ii mare jmecherie mai ales pe muzica house. in soft mai iei un loop, mai pui o acapella peste, mai bagi un efect, poti fii mult mai creativ. cel mai mult conteaza oamenii care te asculta, muzica pe care o pui.daca publicul caruia o sa i te adresezi o sa vrea sa asculte puya, pitbull, lady gaga, rihana poti mixa foarte bine de pe deckuri sau cd-playere de linie (nu ca cei enumerati mai sus ar fii naspa insa eu cred ca ar trebui ascultati in alte locuri, nu intr/un club).daca dispui de bani o consola traktor s4 ar fii arhisuficienta. daca ai un windows curat gen windows AO sp3 (cauta bine in postul lui octavian de la mixerless si gaesti link catre un forum) si piesele analizate dinainte este aproape imposibil sa se blocheze sau sa sacadeze calculatorul. acum uni or sa zica traktor bla bla bla. poti mere pe alt soft si allen & heath 1d insa la 2 bucati + placa de sunet + mixer o sa iesi mult mai scump.ceea ce am spus eu ia/o ca pe o parere. nu dau sfaturi in general, mai ales pe banii altora.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 4:32 pm 
Neconectat
User

oreste ai f mare dreptate.la traktor s4 visez si eu :D
si un m-audio torque xponent iti este arhisuficient.ce faci cu o consola nu poti sa faci cu playerele si cu efectoare niciodata,dar daca o sa fie un dj invitat o sa iti ceara playere poate.acum tu stii daca o sa ai asa ceva sau nu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 4:50 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mai baieti... intr-un club tre sa existe playere... e musai!
Daca un invitat vrea sa mixeze software vine el cu laptopul si eventual controler personal, nu il va folosi pe cel de acolo, daca nu in mod sigur vine cu CD-uri :lol: sau poate vyniluri :wink:

oricum gaby, sper ca ti-ai dat seama ca aici doar citesti niste opinii si depinde de tine sa faci exact o balanta intre necesitatile clubului si posibilitatile financiare...

Nu uita ca ai inceput postul prin descrieri gen "modest"...
in caz contrar, cele spuse mai sus raman valabile, dar daca iti permiti, este clar si limpede ca tre sa iei CDJ 1000 + DJM 800 minim...
De ex la house parade am mixat pe mk3 cu djm 600 si mi-asi fi dorit 800 dar... mno acum ce trebuia sa fac sa nu mai mixez?
Optic cu raul au venit cu laptopurile si controlere si au mixat software cu traktor...

Pt ca te scutesti de exact discutiile din acest topic si pe viitor in club

Succes ! :lol:

Ultima oară modificat de Iordache Ionut pe Joi Sep 09, 2010 4:59 pm, modificat de 3 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 4:52 pm 
Neconectat
User

asta am spus si eu,in caz ca vine un dj o sa ii ceara,acum el stie daca o sa aiba sau nu dj invitati.
dar pt el e ok o consola.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 5:07 pm 
Neconectat
User

in scurt timp majoritatea vor trece pe soft si sau playere cu suport usb. 2 motive ar fii: elasticitatea softului si gestionarea mult mai usoara a muzicii. cum ii mai simplu : sa cari o geanta-mapa cu cd-uri sau cu un stik de x g pe care muzica sa fie organizata asa http://i54.tinypic.com/5buzv8.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 5:23 pm 
Neconectat
User

pai tre sa facem niste sacrificii, tre sa pun in balanta toate necesitatile, preferintele, mofturile sau alte criterii :lol: Din punct de vedere al simplitatii as face treaba controller,laptop si software :lol: Nu stiu cat de curand or sa vina niste DJ renumiti sa mixeze, ati venit cu atat de multe idei ca in capul meu e un continuu scratch :D

Sus

Subiectul mesajului: Re: Opinie pupitru Dj!
MesajScris: Joi Sep 09, 2010 6:28 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

gaby1 scrie:
ati venit cu atat de multe idei ca in capul meu e un continuu scratch :D

La inceput era asa:
gaby1 scrie:
Veniti cu cat mai multe exemple de la cat mai multe firme :evil:

:lol: :lol: :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 48 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2