The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 20, 2025 3:42 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mixer+boxe+microfoane, sfaturi configurare
MesajScris: Dum Mar 29, 2009 2:23 am 
Neconectat
User

Va salut, sunt novice si pe forum si in domeniu, am nevoie de multe sfaturi si putin ajutor.

Am pe mana urmatoarele scule:
1 mixer MU2442X
3 mic shure 58
2 mic audiotehnica suspendate
4 boxe active P8A
~ 200m de cablu pentru microfon cu 2 fire si un ecran, distante cabluri intre mixer si boxe intre 6 si 32m, microfoanele sunt la ~ 15-18m
o sala mare ~9m X 16m h~6-7m.

Pana acum am invatat cum se lipesc firele pe o mufa XLR, adica am vazut una mufata si am facut identic vreo 20 de mufe:
pe 1 am lipit ecranul, pe 2 +(rosu) iar pe 3 -(alb). Intre corpul carcasei si pinul 1 am facut masa, e bine e rau? toate schemele care le vad acum nu pomenesc nimic de asa ceva.

Boxele nu se pot lega in cascada, le-am legat 2 pe main outs xlr si 2 pe aux sends.
Mai am nevoie de ceva scule?

In prezent ma confrunt cu o microfonie grozava la un volum mai ridicat.
Pot alimenta tot sistemul din aceeasi priza? Este necesara impamantarea?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 29, 2009 11:20 pm 
Neconectat
User

ce vrei sa faca sistemul tau? ce sonorizezi mai precis?
p8a de la phonic folosesti? acelea sunt boxe de monitorizare studio nu sunt pentru sonorizari.

1- ai 2 posibilitati de mufat: balansat 1 ecranaj 2+ 3-
nebalansat punte intre 1si3 si 2 +

2 - leaga boxele 2 pe left in paralel si 2 pe right in paralel.
3 - microfonie se face din mai multe cauze cum ar fii ampasamentul boxelor fata de microfoane, reglajul din corectiile mixerului, adaugarea unui efect cat si din folosirea unor boxe nepotrivite cum ar fii acele monitoare de studio active cu dispersie foarte mare la inalta.
4 - daca e vorba despre acele boxe phonic poti sa le alimentezi linistit din aceeasi priza intrucat consuma putin.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2