The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 11:52 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Diful HP 15W cat de bine se poate utiliza pe exterior
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 7:08 pm 
Neconectat
User

M ar interesa ca diful HP 15 W cat de bine se poate utiliza pe exterior.Fiindca are doar 200 de W asi vrea sa fac boxe expo horn cu inalte BM 450D (bu stiti cam cat costa Nexus:cam la ce pret livrati pana SF.gheorghe).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 7:19 pm 
Neconectat
User

hp15w nu ii pt exterior sub nici o forma.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 8:10 pm 
Neconectat
User

De ce? nici daca il pun intr-un horn. Am vorbit cu un inginer de sunet si el mi-a spus ca daca -l pun in horn pot sa-l folosesc in exterior. Altfel si boxele cu hornuri de pe speakerplans sunt dar de 200de w si au doar 94 db

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 9:03 pm 
Neconectat
User

Daca il pui in horn s-ar putea sa-l faci praf...
Pt exterior...hmmm... :roll: .... :idea: :wink: :arrow: WN-15S e beton...l-am incercat si e super in exterior...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 9:06 pm 
Neconectat
User

Este cam entry-level acel difuzor,incearca ceva dintr-o serie mai avansata tip Challenger,Winner...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 9:15 pm 
Neconectat
User

EU l-am probat in exterior, si prima data masteptam sa aiba bas ca si in casa...dar...dezamagire....probat in curte, la 2 m de perete, inconjurat aproape din toate directiile de cladiri ( era exact in fata boxelor, la 13-14 m era vasa vecinului ), aveam doar 2 locuri unde nu erau cladiri, si anume pe langa casa vecinului, cam 5 m de "drum", si pe laterala, langa garaj, care era paralel cu casa vecinului, si la 0.5 m constrit de ea, 3 m...SI camla 4-5 m de boxe bas canci...deloc...
Si dupa aceea am avut revelatia: WN-15W...in acelasi loc aveam bas la fel de mult, chiar un pic mai mult, se auzea si simtea cam peste tot rpin toata cutrea...
Si ca sa vad cat de bun e, le-am dus in gradina, unde nu am deloc cladiri in jur ( cea mai apropiata cladire era la 15 m minim de boxe, si ele erau plasate cu spatele ), plasate pe pamant...si acolo sunet serios...midbasul poriectat bine, pana la 80 m ( mai departe nu m-am dus ), la fel si mediile si pot sa zic ca si basul...CU inaltele ama vut ceva probleme la distanta aceea din cauza ca intre cei 8 m si boxe era un lan de porumb de cativa m buni inaltime...deci nu aveau dispersie si pe acolo...

Seria imf hp este serie semiprofesionala, decie ste destinata folosirii in interior, si unde nu este nevoie de obtienrea unui splmare ( de peste 120-123 dB / 1m )...

Pt seria WN...P AUdio are stima mea...excelent acest difuzor...plus ca are si 4 kg...si la 250 W pe canal ina er liber poti sa faci discoteca...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 9:24 pm 
Neconectat
User

snake vad ca lauzi bine wn15s dar wn18s ce sti de el? sunt curios in comparatie cu hp18s... dupa parametrii nu e mare diferenta dar eu vreau sa aud parerea cuiva care l-a auzit in actiune

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 9:28 pm 
Neconectat
User

Pai normal ca il lauda,fiecare lauda ce are nu? :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 9:48 pm 
Neconectat
User

Mi se pare nromal sa-l laud...dor e al meu :D
Comparativ cu HP-15W in aer liber este mana cereasca...si in casa cam la fel...
Totusi interesant este ca hp-15w cobora mai mult in varianta in care-l aveam eu...dar am facut un testr si mi-a placu tmau mult cum suna toba mare pe wn, decat pe hp...toate conditiile identice, mai putin boxele :)...
Sincer nu ma asteptam sa fiu asa de multumit de el...

WN-18S nu l-am auzit...dar trebuie sa fie ceva de capul lui...
Techonologic cred ca este superior lui HP-18S...are sasiu de al, are magnet pe neo, si tocmai din aceasta cauza are si o racire foarte buna...totusi nu le-am auzit pe nici unul dintre aceste 2 difuzoare...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 04, 2006 11:47 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pentru hornuri o sa ai nevoie de difuzoare specializate (WN15S , C15-600EL, C15-600N, c15-400B)

pt exterior, un hp-15W in configuratie bassreflex nu va avea suficient SPL, iar in configuratie horn loaded nu va rezista, si nu va functiona corect, el nu a fost proiectat pt astfel de aplicatii.

P.S.
nu vei putea face fullrange horn loaded cu 15"+1" drv, vei avea in cel mai bun caz o gaura in raspuns intre 250-2000Hz, nu uita ca hornurile se comporta ca si niste incinte banspassb

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 05, 2006 12:30 am 
Neconectat
User

WN-15S + driver cu iesire pe 2"...
Eu in viitorul apropiat ( adica atunci cand o sa am banii ) intentionez sa schimb driverul care il am acum cu wn-d72...

Un pic de offtopic wn-d72 cat de bine urca in frecventa ?
comaprativ cu pad52s ...
ma gandesc ca nu urca asa de bine, dar totusi cat de mult urca ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 05, 2006 10:01 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ca sa vezi cat de bine ura , vezi graficul de pe paacoustic.com

oricum de urcat urca extrem de bine

un 2Khz ar fi ok

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 05, 2006 8:47 pm 
Neconectat
User

Hmmm...DNA zice ca urca mai bine decat PA-D52S...
Deci e clar, dupa ce imi schimb ampul, urmatoarea achizite va fi un WN-d72 pt fiecare boxa :D

Totusi si cu Pad52S in exterior se aud excelent :wink:

Ultima oară modificat de Radu pe Mie Sep 06, 2006 12:17 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 05, 2006 9:30 pm 
@ snake

felicitari in urma achizitiei si sa faci buna treaba cu ele iti doresc.
no offence dar de ce vrei sa iti pui drivere de 2" pe ele? nu eshti satisfacut? eu sunt super multumit de ele (bmd450). parerea mea e ca nu are rost sa iti pui drivere de 2" pe boxe. la mine la mixer toate corectiile sunt la 0 si numai ce depasesc un volum de 60 la suta , atunci trebuie sa reduc putin din inalte. Oricum e alegerea ta. In locul tau, mi-as face un sub ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 05, 2006 10:24 pm 
Neconectat
User

Multumesc mult. Inca nu ma apuc de treaba, dar o sa vina si randul ei in curand.
As vrea sa le pun acele drivere pentru ca doresc un sistem complet pe neo.
Nu spl-ul inaltelor este problema ( in principiu ), pana in 15 kHz nu am deloc nici o plangere, dar eu as vrea sa urce un pic mai sus, si nu prefer sa folosesc corectii de ton ( nu ca as folosi acum... )...oricum acest driver face treaba foarte buna...
Si eu ar fi trebuit sa am bmd450, dar nu s-a putut in acel moment...oricum, poate fac eu vre-o manareala si pun bam450 :D

Un sub ar merge, dar pt el imi trebuie un amp separat, deci alti bani alta distractie...plus ca acum nu am un amp capabil de wn-15s
Am auzit ca pana la urma ti-ai luat phonic max2500...felicitari pentru achizitie...

Oricum, cred ca esti deacord cu mine ca pot fi folosite cu rezultate bune in aer liber fara probleme... 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2