The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 07, 2025 12:47 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Woofer 2X 15 inch
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 11:36 pm 
Neconectat
User

Va salut as avea o rugaminte spre cei care "se mai joaca" folosesc bass-box sau alte programe de simulare/calculare incinte, sa ma ajute cu un priect.
As vrea sa fac 2 woofere ficare avand cate 2 difuzoare de 15 inch. Difuzoarele sa fie plasate pe partea frontala a incintei, ca si cum am vedea o incinta mid-top cu cate 2X15 inch + tweeter, evident in acest caz fara tweeter, si deci automat mai scunda. Ca difuoare au as folosi HP15S sau ceva similar. In acest moment detin 2 boxe-sateliti cu 1XHP15S si driver CELESTION, trapezoidale, si sunt multumit de ele (ca difuzoare).Penttu suplimenntare (galagie), as vrea ideea mentionata mai sus. Mai mult daca se poate as dori ca aceste woofere sa fie eventual (daca nu cer prea mult) tot trapezoidale.Atasez calculul dupa care s-au realizat incintele actuale, in ideea sa vedeti cam ce mi-as dori. De mentionat ar mai fi ca nu ma intereseaza neaparat basul acela care iti infunda urechile, (le-as folosi pt dico 80 si rock) asta ca idee sa nu inceapa contradictiile intre useri pe aceasta tema. Daca din calcul aveti alte pareri in legatura cu alegerea difuzoarelor va astept cu idei si propuneri (as vrea totusi sa ramanem in zola low-cost). Eu as fi avut ca idee daca se poate (de aceea rog ca cineva sa faca o mica simulare...) sa pastrez datele incintei si daca se poate doar sa modific inaltimea cat sa intre acele 2 difuzoare deci pe undeva pe la 95-100 cm (inaltimea unei boxe/woofer).
Imagine.
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 12:23 am 
Neconectat
User

daca ai face un bas precum boxa ta dar inalt de 1 metru ai avea o incinta cu un volum util de 131L cu 4 porturi rotunde cu diametru 10cm si lungi de 16cm la un acordaj de 50hz. Graficul arata naspa.. nu sunt difuzoare de bass. Am simulat si in incinta mai mare dar tot nu are grafic de subwoofer. Mai degraba ai face cu 15w

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 9:37 am 
Neconectat
User

Multumesc pentru interesul acordat,
in legatura cu difuzoarele de care mi-ati spus, as vrea sa mentionez ca as vrea totusi ceva mai puternice, pt ca ampliful pe care l-as folosi ar avea 750W la 4 ohm fiind vb de Fidek FPA10A sau de EP2500 ambele functionand la 8 ohm pe la 450W si la 4 ohm pe la 750W din date tehnice...satelitii ii tin pe ep 2500 si as vrea sa scot din fidek puteea pe 4 ohm, poate acum intelegeti mai bine si gasim o solutie optima.
Basii de 18 de care spuneam mai sus nu ii pot cara cu o masina mica, in schimb niste boxe de genul satelitilor dar mai inalte..eventual si palalelipidedice nu neaparat trapez as putea, asta ar fi ideea (sa iasa mai inguste boxele, fata de cele de 18inch, ca pt dif de 15 inch), sa intre intr-o masina una langa alta, si sa scot o putere pe varianta de 4 ohm pentru amplificator. Atasez cateva 2 poze de pe unde mi-a venit ideea aceasta:
ImagineImagine
Observam ca dimensiunile cutiilor sust identice, si ca difera doar porturile de bass reflex, in functie de difuzoarele folosite, oare nu gasim si noi o adaptare pentru niste difuzoare (de 15 inch) de la P-audio ??!!??!! :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 10:00 am 
Neconectat
User

Imi cer scuze , despre wooferele de 18 inch am scris in postul de aici: http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=259&start=30.
Am vazut ca dincolo s-a atasat o schema a unei astefel de boxe(woofer), ce parere aveti ??, pt mine (ca transport) este cam mare in spate (adancime).
Astept alte idei, critici, pareri, despre schitele atasate de mine mai sus.
O zi buna !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 10:39 am 
Neconectat
User

Sunt destul de sacaietor, vin cu niste linckuri in ideea ca poate cineva priceput, feca "un mix" din acele modele sa iasa un calcul destul de compact pt mine si nu numai, poate mai sunt si altii in situatia mea.
edit

Desprea cest woofer (1X15 inch) ce parere aveti, as putea fac 4 astfel de bucati, sau 2 pt inceput cu ceva difuzoare mai tapene...pare destul de compact
http://www.alibaba.com/product-gs/27063 ... eaker.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 11:25 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

beci_acoustics scrie:
Multumesc pentru interesul acordat,
in legatura cu difuzoarele de care mi-ati spus, as vrea sa mentionez ca as vrea totusi ceva mai puternice, pt ca ampliful pe care l-as folosi ar avea 750W la 4 ohm fiind vb de Fidek FPA10A sau de EP2500 ambele functionand la 8 ohm pe la 450W si la 4 ohm pe la 750W din date tehnice...satelitii ii tin pe ep 2500 si as vrea sa scot din fidek puteea pe 4 ohm, poate acum intelegeti mai bine si gasim o solutie optima.
Basii de 18 de care spuneam mai sus nu ii pot cara cu o masina mica, in schimb niste boxe de genul satelitilor dar mai inalte..eventual si palalelipidedice nu neaparat trapez as putea, asta ar fi ideea (sa iasa mai inguste boxele, fata de cele de 18inch, ca pt dif de 15 inch), sa intre intr-o masina una langa alta, si sa scot o putere pe varianta de 4 ohm pentru amplificator. Atasez cateva 2 poze de pe unde mi-a venit ideea aceasta:
ImagineImagine
Observam ca dimensiunile cutiilor sust identice, si ca difera doar porturile de bass reflex, in functie de difuzoarele folosite, oare nu gasim si noi o adaptare pentru niste difuzoare (de 15 inch) de la P-audio ??!!??!! :)

poti face primul proiect dar cu HP-15W doar

HP-15S are nevoie de o incinta mai mare, ca si cea postata de mine

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 7:11 pm 
Neconectat
User

Alt difuzor inafara de hp15W, (ma cam feresc de el).
eventual:C15-300
EW1503
AM15LF
Nu vreau sa par capsoman, sper ca se vede din restul topicurilor si a posturilor, dar pe cutiile de mai sus hp15w nu ca nu avea bass, dar se ducea spre "galena"intru cat pe acele boxe la inceput au fost 2 dif 15W, iar acum in principiu nu mai ai nevoie de subwoofer. pe un alt woofer, luata schita tot de pe acest forum (Swubwoofer de 15 inch)dupa o proba cu hp15w binenteles ca tot HP15S a batut la distanta maricica...noroc ca am reusit sa vand unui tip din provincie alti 2 sateliti cu difuzile acelea (HP15W) impreuna cu un amplificator TDA7294 punte (postat in zona de amplificatoare de catre mine Acea carcasa copiata dupa EP2500)
din aceste considerente , la care se adauga si valoarea puterii utilizate acum, chiar nu as vrea sa optez spre HP15W. Sper sa ma intelegeti
Poate totusi gasiti o alta varianta, chiar si cu alte difuzoare...va rog!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 7:42 pm 
Neconectat
User

C15 300mb pica din prima. Nu e difuzor de subwoofer e un midbass.
Vezi ca ai un pm !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 14, 2010 3:42 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu inteleg de ce te feresti de hp15W, pentru ca e foarte bun, la pretul lui :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 14, 2010 4:47 pm 
Neconectat

poate omul vrea ceva mai performant

din pacate urmatorul difuzor in lista ca sub de 15" este Selenium 15WS600

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 14, 2010 10:30 pm 
Neconectat
User

Va salut
Legat de intrebarea lui "FuBu" eu as vrea sa folosesc acest sub pe un amplif de 750W la 4 ohm, nu stiu daca vor rezista Hp15W(parca aveau 150W bucata). am avut si ocazia sa pot compara, e avevarat ca pe niste salteliti, comportarea celor 2 tipuri 15W si 15s; si S-ul mi s-a parut mai cald.... dar in continuare ramane in discutie putrea, care la S ar fi de 400W si deci 2 bucati ar face tocmai bine 800W la 4 ohm....(parerea mea)

As mai avea o intrebare: are cineva idee la cat coboara sateliti prezentati la inceputul topicului impreuna cu hp15s, pentru ca mie mi se par foarte bine ca proportie a basilor pe ei. in urma cu ceva vreme as fi avut ca idee sa mai fac o perechie, in ideea ca sunt foarte multumit de ei, dar nu vroiam sa bag bani in tweetere si oricum driverele celestion care sunt pe sateliti sunt destul de puternici si galagiosi cat sa faca fata la inca un bass, cand spun bass nu ma refer la subwoofer neaparat. deci ca si calcul eu sunt foarte multumit de aceste cutii trapezoidale, de aceea as fi venit cu ideea de a face aceste cuti putin mai inlte cu cate 2 dif de 15 inch pentru ca in momnetul de fata am 2 amplifuri aproape identice adica 450W la 8ohm si 750W la 4

Pentru "noobsound" el a simulat ideea mea (rugaminte) si spune ca nu ar avea grafic de subwoofer; Poti fi putin mai explicit, ce ti se pare deranjant? Daca as obtine basul care il obtin acum cu sateliti prezentati mai sus (la o putere mai mare) eu sunt multumit, eventual mai fortez putin cu filtrul de sub de pe fidek dar oricum nu e panica.

Inca odata nu vreau neaparat basii aceia de jos (subwoofer) adica doar sa infunde urechile, ci mai degraba (KIK) lovitura se de ce nu galagie....sper sa nu fiu interpretat gresit..intelegrti voi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 14, 2010 10:52 pm 
Neconectat

HP-15W are 200W RMS

eventual am putea studia Selenium 15PW6 ca si o alternativa la HP-15S

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 5:08 pm 
Neconectat
User

Va salut, ce paere ati avea de urmatorul proiect??:Imagine (parca era pt c15elf)
Oare ar merge sa pun pe el LW1503 acel difuzor facut de .?? sau fata de varianta cu acel difuzor, ma gandesc la HP15S oare chiar suna asa de groaznic??
DE mentionat una din cotele de 482,0 mm va fi de 520mm(pentru a cupla vizibil cu sateliti pe care ii am acum si evident se mai mareste putin volumul cutiei.)
REPET, nu e neaparat vornba se un subwoofer, ci de un bas.....eventual putin fortat cu un filtru activ de woofer...dar nu e obligaoriu.
Va rog frumos, sa va dati cu parerea in legatura cu acel calcul impreuna cu unul din cele 2 difuzoare (de preferat LW1503)....Multumesc anticipat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 6:11 pm 
Neconectat
User

Baga linsitit lw15 in subwoofer, vei fi multumit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 6:51 pm 
Neconectat

o spun pt a mia oara LW-ul ala nu este fabricat de .

. NU exista, este doar un nume lipit de . electronic pe toate ciurucurile aduse din China

HP-15S merge foarte bine in acel proiect, singura mentiune este ca nu-l mai avem in stoc decat pe 4 ohmi

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2