Alex Denes djsanyi scrie:
Masuratoarea a fost facuta cu microfon Behringer ECM8000, placa audio Focusrite Mbox model ceva mai vechi si softul REW.
Doar un singur horn 1850 cu fata spre tavan. Cel mai apropiat perete era undeva la 2m, inclusiv tavanul. Microfonul era cam la 10cm de boxa, pus chiar pe marginea gurii hornului.
Amplificator yamaha p5000s dat la maxim cu semnal direct din placa. Nu a apucat sa intre in clip, nu stiu exact ce putere era, asta nu am apucat sa mai masor.

Graficul e destul de aproape de ceea ce am masurat noi in trecut.
o mentiune totusi.Microfonul ECM8000 nu este chiar atat de liniar cum apare in graficele de pe cutie. Trebuie o grija deosebita in interpretarea graficelor in special in zona de inalte deoarece exista abateri semnificative de la punctul de 0 specificat de producator si ceea ce am masurat noi cu un schipament calibrat.
Din pacate graficele comparative au fost de mult timp pierdute, insa retin diferente notabile atat intre sistemul nostru de masura (CREOS FFT) si un microfon ECM8000 + Placa se sunet Steinberg C1 cat si intre doua microfoane ECM8000 din acelasi lot.
Daca ai sa cauti pe net fisiere de calibrare pt ECM 8000 si le vei deschide cu un editor text, ai sa vezi ce boost este inscris in ele pe zona de inalta frecventa, total contrar graficului de la producator care este relativ liniar pana la 20000Hz