The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 09, 2025 3:45 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 11:18 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

din partea mea daca pt a se ieftini seriile noi tre sa se renunte la cele vechi, n-au decat, la gunoi cu 15W :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 12:12 pm 
Neconectat
User

nu uita ca se renunta si la multe alte chestii faine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 12:19 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

dupa hp15W si S, dupa e12, e15, pht-uri nu-mi pare rau.

pe 18" deja c18elf si FL-ul care o sa vina acopera ce mai era...

in loc de hp18w este am-ul de 18...

wn15r si c15 o sa ne lipseasca.

nu stiu cum sta discutia la capitolul drivere...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 5:00 pm 
Neconectat
Admin
Admin

La drivere stam cel mai bine, pentru ca seria noua este mai interesanta decat cea veche. Seria S si R era mult prea veche ( peste 10 ani ) iar puterile erau mult prea mici pentru ca aceste difuzoare sa mai fie conforme cu cerintele actuale

Sunt cateva modele care au lucrat cu membrane UKM ( din UK ), cum ar fi E15-200S, de exemplu. Acestea au ramas niste difuzoare bune, dar pretul lor a urcat, influentat de schimbarile costurilor materiilor prime, pana aproape de pretul unui AM-15LF. Cine ar ma cumpara un difuzor de 15", cu VC=2,5", sasiu din otel, cand cu aproape aceeasi bani va pute cumpara un difuzor de 3 ori mai puternic, cu VC=3", sasiu de aluminiu, borne, magnet mare, etc ?

In clipa de fata, sasiul de otel a devenit mai scump decat cel din aluminiu.
Inainte ( acum 3-4 ani ) era la jumatate de pret.

Neodymium fac decat chinezii, avand monopol si exclusivitate pe piata mondiala. Mai fac si americanii, dar acestia fac doar pentru motoare, microfoane, avionica, electronica si alte dracovenii, fara legatura cu difuzoarele . In rest, toata lumea este la mana unei fabrici din China. Acestia vand doar cui vor sa vanda, daca au pofta si cu ce pret au ei chef ( cu 150 - 200% mai mare, in trei ani ).

Avantul economiei chineze si cresterea exploziva a cererii de materii prime pe aceste piete, au distorsionat preturile pe piata mondiala, fata de ce era pana acum cativa ani.

Deocmdata, cel putin pana la sfarsitul anului, preturile de vanzare la difuzoarele Paudio raman relativ stabile, dar daca presiunea va continua, este posibil ca dupa 1 ianuarie 2009 sa marim preturile cu circa 10 - 15%.

Un nou import va sosi in 15 - 20 nov, anul acesta. Vor fi aproape toate reperele din seriile noi, precum si o mare parte din produsele clasice.

Nu vor mai fi aduse:
BM-D450-440 Seria veche
Seriile S, R, BM ( cu exceptia coaxialelor )
WN, SN, P, PA

Driverele WN-D72 o sa incercam sa le pastram in oferta, ca produse OEM, chiar daca ar insemna sa comandam cateva sute, la fel SD-18EL si inca vreo cateva modele.

Trecerea de la seriile vechi va fi lenta si pe masura ce se vor lichida stocuri, o sa mai putem oferi si modele vechi.

Ca planuri de viitor ( sper sa se concretizeze ceva pe la sfarsitul lui 2009), intentionez sa dezvoltam un difuzor de 18" propriu, fabricat de PAudio, special destinat hornurilor de subbass, cu bobina de 6" si un BL=32 - 35, QTS=0,18 sau mai mic, probabil pe la 1200w rms.
Va fi un fel de SD-18EL cu 2 magneti de SD, suprapusi, aerisiri mari, bobina cu platbanda de cupru pe suport din fibra de sticla, bobinata inside outside, cooper short ring, doua suspensii, etc.
Ideea este sa facem un difuzor pe care sa il putem vindem peste tot, nu numai in Romania, daca tot am intrat in UE si nu mai sunt vame si bariere, iar principala utilizare sa fie in viitoarele noastre boxe.

Un alt difuzor la care ne gandim si deja am purtat discutiile preliminare, este unul adresat publicului meloman cu inclinatii DiY.
Intentionam sa producem difuzor coaxial cu SPL mai mic decat cele pro, de circa 92- 94dB/1w/1m. Diametrul va fi probabil in zona 8 sau un 10", la un Fs= 30 - 35Hz si Xmax=8mm, Qts=0,25 - 0,28, rila din cauciuc, membrana din hartie ( evident ), suspensie moale, etc. Sasiul va fi din aluminiu ( probabil cel de la BM-8CXA sau BM-10CXA ) magnet neo.
Partea de inalta va fi bazata pe un difuzor cu calota din matase si FS=500 - 700hz, cu magnet neo, pentru a putea fi filtrat cat mai jos posibil.
Inca ne gandim la cum putem integra un ghid de unda, fara a deranja mebrana difuzorului principal. Pentru inceput, ca protoptip, acest difuzor va fi facut in doua variante, una pentru a putea fi pusa in BR, VTP si BLH, iar alta ( la care eu tin foarte mult ) special conceputa pentru incinte inchise. In functie de rezultate si teste, va ramane doar una. Nu cred ca se va concretiza ceva mai devreme de primavara lui 2010, pentru ca vrem sa avem timpul necesar testarilor si modificarilor, fara termene limita si presiunea unor termene de fabricatie.

Un mare ajutor la schitarea acestui proiect de difuzor hifi l-am primit de la Dl.Aurelian Mateescu, domnia sa experimantand de ani buni cu difuzoarele coaxiale, avand si o mare experienta in acest domeniu. In plus de acestea domnia sa detine si niste boxe Tanoy ( din seriile adevarate ) cu coaxiale, fapt care ii confera un avantaj in a judeca rezultatele, avand o referinta in domeniul difuzoarelor coaxiale chiar la dansul acasa. O sa fie un proiect la care o sa apelam si la ajutorul catorva dintre forumistii de aici sau de prin alte parti ( DiY Audioforum, HFMM sau Audiofil), pe post de testeri.

Ma rog, deocamdata suntem la stadiul de discutii cu doi proiectanti americani de difuzoare, pentru a ne face proiectul si testele.
Unul dintre ei este cel care a proiectat seria SD si SN. Omul colaboreaza cu PAudio in mod curent, avand biroul de priectare in Thailanda, chiar langa fabrica Paudio din Bangkok.
Suntem la faza de testat marea cu degetul pentru a vedea cam cat ar fi costul unei astfel de aventuri si daca este cazul sa ne facem sperante.
Celalalt ( cel mai scump dintre toti ) ne va spune in calitatea sa de guru, daca este cazul sa incercam a vinde si prin tari unde oamenii nu au auzit de Romania decat la capitolul aurolaci si comaneci.

De la capitolul visuri cu ochii deschisi sa trecem la chestii concrete.

Din noiembrie 2008 vin si incinte din ABS pentru difuri de 12", precum si noile filtre cu protectie electronica. Tot din noiembrie o sa lansam si un model de suburi compacte cu putere de 400w rms, din MDF, vopsite, la un pret foarte competitiv, folosind un difuzor identic cu cel din Tapco 6918s. Boxa noastra va cam la fel in ceea ce priveste dimensiunile. Va fi destinata aplicatiilor mici si medii, impreuna cu sateliti de 12"din ABS si va include si un filtru trece jos.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 5:46 pm 
Neconectat
User

Domnu Dan , vreau sa va felicit pt ambitia de a face "lucruri mari" sper sa fie cat mai bine si din punct de vedere financiar. Poate va iesi ceva frumos din toate astea.
P.S. acum ca ati revenit din concediu , trebuie neaparat sa-mi fac timp sa trec pe la Dvs. :)
Succes si numai bine. 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 7:45 pm 
Neconectat
User

sunt foarte curios ce pret o sa aiba boxele alea de 12" de ABS si subu ala de 15"f compact. :D
Eu, acuma, gasind o sursa foarte buna de MDF, imi cam fac eu boxele. Eu sau @Flame.... dar costurile de productie sunt destul de ridicate + ca iti mananca timp.
Oricum, fiind client fidel la DNA, sunt deschis la orice fel de incinte produse de ei.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 8:02 pm 
Neconectat
User

Sandu_Alex_999 scrie:
P.S. acum ca ati revenit din concediu , trebuie neaparat sa-mi fac timp sa trec pe la Dvs. :)
Succes si numai bine. 8)

eu zic sa inauguram dubitza lui noobsound si sa facem toti o vizita :lol:
se zvonea un line array in toamna :roll:

edit:
Kenwood scrie:
.. si subu ala de 15"f compact. :D

DNA scrie:
folosind un difuzor identic cu cel din Tapco 6918s.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 8:11 pm 
Neconectat
User

Ar fi ceva , sa merem toti gramada , intr-o vizita prieteneasca :D :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 9:26 pm 
Neconectat
User

Gizmo scrie:

Cine ? Cum ? Cand ? Unde ? :lol: 8)
Anuntati din timp si pe aici pe la mine :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 9:57 pm 
Neconectat
User

Radu scrie:
Gizmo scrie:

Cine ? Cum ? Cand ? Unde ? :lol: 8)
Anuntati din timp si pe aici pe la mine :D

DNA scrie:
Pot să fac orice boxă exită pe lumea aceasta, indiferent de model, dacă îmi este plătită munca. Incintele array line sunt simplu de făcut, iar furniturile le cumpăr, aşa cum fac toţi producătorii, de la nişte furnizori specializaţi.

În toamnă fac un sistem array line, în adevăratul sens al cuvântului, capabil să coboare până la 95Hz ( 12 elemenţi pe o latură - 3,6metri ).
Putere:
32000 w ( 1100w pe joase + 250w pe inalte, la fiecare element ).
48000 w ( 24 de suburi a câte 2kw bucata )

Încă nu m-am decis, dar cred că o să îl fac activ, cu module PWM de la Bang&Olufsen ( ICE power ), sistemul fiind procesat de doi AMICi
( variantă custom made , care va contine si un distribuitor de linie, pe impedanţa scăzută, pentru a putea comanda toţi elemenţii).
Ideea mea este ca procesarea să poat fi pusă lângă mixer, pentru a putea lăsa libertatea sunetistului în a-şi face reglajele de fineţe.
varianta procesării pusă în rackuri, este neconvenabilă, pentru că nu te poţi deplasa la rackuri în timpul concertului, ca să îţi faci anumite ajustări.

mă rog, nu intru în prea multe detalii.

Pentru că investiţia este destul de mare, iar eu sunt foarte tipicar ( de felul meu ) nu vreau să lucrez array line la comandă, pentru a nu fi presat să fac compromisuri. O să îl fac, apoi cine vrea să cumpere vine şi îl ascultă. Dacă îi place este ok, dacă nu îi place, îl costă doar plimbarea.

Nu am chef să fac clone.
M-am cam săturat, ca să fiu sincer.

topic initial

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 10, 2008 11:33 pm 
Neconectat
User

DNA odata cu disparitia seriilor vechi de difuzoare, vor disparea si rekon kiturile pentru ele?

Se va renunta si la pa800k si pct300? Daca se va renunta, vor exista alte difuzoare hifi in oferta PA care sa le inlocuiasca pe acestea?
Se vorbea mai demult pe forum ca PA va scoate un nou model de difuzor hifi pe 8". ( http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... &start=150 ).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 11, 2008 2:10 am 
Sebi scrie:
Se va renunta si la pa800k si pct300? Daca se va renunta, vor exista alte difuzoare hifi in oferta PA care sa le inlocuiasca pe acestea?
Se vorbea mai demult pe forum ca PA va scoate un nou model de difuzor hifi pe 8"

Se vede ca nu ai citit nimic din ce s-a obosit Dna sa scrie mai sus
DNA scrie:
Un alt difuzor la care ne gandim si deja am purtat discutiile preliminare, este unul adresat publicului meloman cu inclinatii DiY.
Intentionam sa producem difuzor coaxial cu SPL mai mic decat cele pro, de circa 92- 94dB/1w/1m. Diametrul va fi probabil in zona 8 sau un 10", la un Fs= 30 - 35Hz si Xmax=8mm, Qts=0,25 - 0,28, rila din cauciuc, membrana din hartie ( evident ), suspensie moale, etc. Sasiul va fi din aluminiu ( probabil cel de la BM-8CXA sau BM-10CXA ) magnet neo.
Partea de inalta va fi bazata pe un difuzor cu calota din matase si FS=500 - 700hz, cu magnet neo, pentru a putea fi filtrat cat mai jos posibil.
Inca ne gandim la cum putem integra un ghid de unda, fara a deranja mebrana difuzorului principal. Pentru inceput, ca protoptip, acest difuzor va fi facut in doua variante, una pentru a putea fi pusa in BR, VTP si BLH, iar alta ( la care eu tin foarte mult ) special conceputa pentru incinte inchise. In functie de rezultate si teste, va ramane doar una. Nu cred ca se va concretiza ceva mai devreme de primavara lui 2010, pentru ca vrem sa avem timpul necesar testarilor si modificarilor, fara termene limita si presiunea unor termene de fabricatie.

Un mare ajutor la schitarea acestui proiect de difuzor hifi l-am primit de la Dl.Aurelian Mateescu, domnia sa experimantand de ani buni cu difuzoarele coaxiale, avand si o mare experienta in acest domeniu. In plus de acestea domnia sa detine si niste boxe Tanoy ( din seriile adevarate ) cu coaxiale, fapt care ii confera un avantaj in a judeca rezultatele, avand o referinta in domeniul difuzoarelor coaxiale chiar la dansul acasa. O sa fie un proiect la care o sa apelam si la ajutorul catorva dintre forumistii de aici sau de prin alte parti ( DiY Audioforum, HFMM sau Audiofil), pe post de testeri.

Ma rog, deocamdata suntem la stadiul de discutii cu doi proiectanti americani de difuzoare, pentru a ne face proiectul si testele.
Unul dintre ei este cel care a proiectat seria SD si SN. Omul colaboreaza cu PAudio in mod curent, avand biroul de priectare in Thailanda, chiar langa fabrica Paudio din Bangkok.
Suntem la faza de testat marea cu degetul pentru a vedea cam cat ar fi costul unei astfel de aventuri si daca este cazul sa ne facem sperante.
Celalalt ( cel mai scump dintre toti ) ne va spune in calitatea sa de guru, daca este cazul sa incercam a vinde si prin tari unde oamenii nu au auzit de Romania decat la capitolul aurolaci si comaneci.

De la capitolul visuri cu ochii deschisi sa trecem la chestii concrete.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 11, 2008 8:22 am 
Neconectat
Admin
Admin

Se va renunţa la PA-800 şi PCT-300, în principiu, dar pentru noi nu este o problemă, întrucât o să le aducem ca produse OEM. Oricum, ei continuă să le fabrice, fiind integrate în producţia lor de incinte ( mai ales PCT-300).

Ce spuneţi ?
Credeţi că ar fi interesant să transformăm PA-800K mîntr-un difuzor specializat pentru incinte închise ? Atenţie ! Doar întreb, să văd cam ce spuneţi şi voi. Costul ar fi cam acelaşi ca şi acum.

Apropo, avem o modificare semnalată de Sharky, la PCT-300.
Au eliminat scufia de plastic negru, de pe magnet, care era un fel de cameră ce comunica cu spaţiul de sub membrană.

Am întrebat de ce au făcut asta şi mi-ai răspuns că au făcut chestia asta datorită faptului că sună mai bine aşa atunci când nu i se ataşează ghidul de undă. Fs a crescut cu circa 200Hz ( este cam la 900Hz ), şi avem un plus de 2dB la 20Khz, faţă de modelele precedente.

Când o să am timp, fac nişte măsurători precise, comparative, între varianta veche şi cea nouă, apoi le postez .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 11, 2008 12:47 pm 
Neconectat
User

Dr4g0n scrie:
Se vede ca nu ai citit nimic din ce s-a obosit Dna sa scrie mai sus

te bagi ca musca-n lapte iara :lol:

Nu vad ce legatura are difuzorul coaxial pe care vrea sa-l produca DNA in regim OEM, cu pa800k (sau un eventual inlocuitor al acestuia produs in serie de PA), sau cu difuzorul de 8" prezentat la NAMM, de care vorbea Nex in lincul acela :?

Daca tot va ganditi la difuzoare OEM, ar fi interesant ceva pe 12", special conceput pentru sateliti portabili, cu sepeleu monstruos, si undeva la MAXIM 300W rms

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 11, 2008 12:54 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

daca n-o sa mai fie pa 800 o si pct ti s-a explicat de catre dragon ca o sa fie coaxialul ala pt aplicatii hi fi.

nu asta ai intrebat?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul

Ora este UTC + 2