The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 20, 2025 4:22 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: SD21
MesajScris: Sâm Apr 22, 2006 4:34 pm 
Neconectat
User

Am luat de pe paacoustic.com pdf-ul lui SD21 si ma vazut ca producatorii recomanda o cutie bassreflex de 54.4 L acodata la 56Hz si din ceea ce am simulat cu cutia respectiva simularile par excelente ( mai putin F3-ul, care este pe undeva pe la 70 Hz ) dar sunt absolut convins ca in realitate acest este mai jos, sub 55 Hz, group delay-ul este excelent, max este in jurul valorii de 6ms, deci bas excelent...

acuma intreb: a facut cineva teste cu o astfel de cutie? ( ma refer la nexus, dna sau ceilalti care importa difuzorul respectiv, dar nu exclud si pe clienti )
stiu ca este excelent pt folosit in horn-uri, dar daca cineva si-ar permite unul singur, max 2 atunci cred ca ar fi faorte bune varianta produsa de producator ...si ca nexus recomanda pt sd18 o cutie pe undeva pe la 300-400 L :shock: iar daca acea cutie ar fi valabila pt difuzorul respectiv atunci ar insemna c acestuia i-ar trebui o cutie de vre-o 500 L, deci iarasi :shock:

multumesc anticipat pt raspunsuri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 22, 2006 5:34 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

salut

snake, nu cred ca am recomandat 300 litri pt sd18

in general acest gen de difuzoare isi etaleaza cel mai bine performantele in horn-uri.

vor fi facute in curand si teste reale cu aceste difuzoare

cel mai bine se poate vizualiza comportamentul difuzorului in programele de simulare

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 22, 2006 5:45 pm 
Neconectat
User

ba da, dar era pt sd-21, am incurcat putin lucrurile, dar totusi este mare
<<de ex Sd21 are nevoie de o incinta de genul 3-400 e litri pt a functiona corect >> pe alt forum, in comparatie cu incinta lui GZPW18SPL
oricum scuze pt incurcatura :oops:

stiu cum e cu horn-urile...dar acolo ma gandesc ca ar trebui vre-o 4 astfel de difuzoare, nu ?

daca tot faceti simulari incercati si cutia recomandata de producator, asta daca puteti :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 22, 2006 5:47 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Snake scrie:
<<de ex Sd21 are nevoie de o incinta de genul 3-400 e litri pt a functiona corect >> pe alt forum, in comparatie cu incinta lui GZPW18SPL

asa da

stiu cum e cu horn-urile...dar acolo ma gandesc ca ar trebui vre-o 4 astfel de difuzoare, nu ?

pt un astfel de difuzor e clar ca nu se vor face incinte portabile, asa ca un horn imens pt o instalatie fixa este o posibilitate mult mai buna ....mmmm 40Hz F3 cu o singura incinta... :wink:

daca tot faceti simulari incercati si cutia recomandata de producator, asta daca puteti

nu prezinta interes

nu dai 22 de mil pe un difuzor ca sa faci un subwoofer cu F3 de 70Hz :)
:lol:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 22, 2006 5:54 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
Snake scrie:

asa da

pt un astfel de difuzor e clar ca nu se vor face incinte portabile, asa ca un horn imens pt o instalatie fixa este o posibilitate mult mai buna ....mmmm 40Hz F3 cu o singura incinta... :wink:

daca tot faceti simulari incercati si cutia recomandata de producator, asta daca puteti

nu prezinta interes

nu dai 22 de mil pe un difuzor ca sa faci un subwoofer cu F3 de 70Hz :)
:lol:

asa da, dar cu cate difuzoare? si fac pariu ca are peste 100 kg
oricum, daca as avea banii as incerca un sub dinala...
dar sunt sigur ca coboara mai jos in incinta aia...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2