black79b scrie:
Ai vreun reper? Ce ai ascultat si suna mai bine si are grafic mai bun decat cel prezentat de tine, in opinia ta (opinia ta in toate cazurile)?
A "suna mai bine" nu este ceva care poti lua ca punct de reper, pentru ca este ceva subiectiv, si de la individ la individ acest lucru difera, pentru unii suna demential, pentru altii suna ca la tobe. Un grafic mai bun(prin mai bun intelegandu-se mult mai liniar) il putem obtine cu diverse sisteme de boxe, de exemplu cele profesionale, daca sunt alese corect difuzoarele si egalizate SPL-urile. Bineinteles, nu doar raspunsul in frecventa este cel mai important, trebuie sa tinem cont si de curba impedantei in banda de frecventa care ne intereseaza(in general domeniul 20Hz-20000Hz), distorsiunile armonice, raspunsul la impuls comparativ cu impulsul aplicat etc. si care la aceste casti e probabil mult mai bun decat la multe din sistemele audio cu boxe. Totusi graficul cu raspunsul la frecventa nu e deloc convingator, existand varfuri si de 5-7 dB si "gropi" si de 20 dB la anumite frecvente(in general in banda 4kHz-10kHz, care cred eu o auzim destul de bine)
xeon scrie:
http://www.headphone.com/technical/product-measurements/how-to-interpret-headphone-data/
daca ar fi liniare nu ar fi percepute ca fiind liniare de catre urechi

Ei se refera in general la mici "ajustari" ale frecventei cu circa 3-4dB in special in zona frecventelor joase (40Hz-500Hz), unde intradevar bass-ul sau undele sonore nu se aud la fel de bine ca la un sistem audio extern(cu boxe), pentru ca, in primul rand, nu au spatiul suficient de propagare al acestora. Dar nu asta ma deranja pe mine, ca frecventele joase sunt ceva mai "evidentiate" pentru a percepe mai bine bass-ul, ci faptul ca pe partea de frecvente medii-inalte(in general in banda: 4kHz-10kHz), sunt niste varfuri si "gropi" de valoare mult prea mare zic eu, variind din grafic de la +5-6dB pana la -20dB la anumite frecvente din aceasta banda, si nu cred ca valorile astea sunt pentru a percepe un sunet cat mai "natural":
Ideally however, the ups and downs of the frequency response should average out to a flat line.
Large peaks or valleys over 3kHz in width usually indicate poor headphone response, and should be viewed as a coloring of the sound. Some
small dips in the highs may actually be desirable and should exist in the 2kHz to 8kHz region.