The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Mai 18, 2025 11:42 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PAL nemelaminat
MesajScris: Mar Aug 08, 2006 3:05 pm 
Neconectat
User

PAL-ul nemelaminat se umfla de la apa mai repede decat cel melaminat? Ca tocmai am cumparat niste PAL nemelaminat pentru boxe si mii frica sa nu mi se umfle in timp. Intentionez sa mochetez boxele.

Era mai bine daca cumparam melaminat? Ca cel mai ieftin PAL melaminat era 980.000 coala, si aici pe form am vazut ca toata lumea lucreaza cu nemelaminat. Asta l-am luat la 650.000 coala. Nu-i chiar asa neted, parca sunt putin zgronturoase fetele la el, dar e destul de dens. Sa-l dau cu ceva inainte de mochetare? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 08, 2006 6:18 pm 
Neconectat
User

Nush ce PAL era,dar dupa ce am facut boxa,m-am trezit ca de la umezeala s-o facut intr-o parte cat casa :lol: .Asa ca fereste-l de zone cu umiditate ridicata,sa nu patesti ca mine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 08, 2006 7:10 pm 
Neconectat
User

eu am dat cu prenandez ca sa pun mocheta
vreau sa zic ca primul strat s-a uscat instantaneu (a absorbit palul)
am vazut ca se usuca shi am pus mai mult prenandez....

cred ca prenandezul e foarte bun impotriva umiditatii
de aia cand o sa pui mocheta sa fie uns palul bine.....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 08, 2006 7:20 pm 
Neconectat
User

sebi.... se foloseste mai des palul simplu, hidrofugat pt ca altfel suna ...in cel melaminat parca suna a butoi.... are alta rezonanta si ii si mai ieftin.... ca sa il protejezi cat de cat de umezeala... dai niste straturi de vopsea intai da bine bine sa dai peste totdupa ce se usca bine de tot...da bine bine.. stergi cu un burete umed ca sa dai jos praful.. si poti mocheta atunci daca vrei. prinde prenandezul si peste vopsea , cel putin mie mio functionat, nu la incintele astea ci la altele.... ii exact ca si cum ai mocheta pal melaminat :wink: dai niste straturi de vopsea inainte, sa se imbibe bine apoi mocheteaza :wink: spor la munca !

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 08, 2006 9:35 pm 
Neconectat
User

Mare atentie si grija, aracetul cam trage apa, deci sa nu dati cu el, decat daca aveti o mocheta buna, ca daca e proasta si lasa sa treaca apa la greu, ati pus-o si aveti si pal chior. Daca dati cu prenadez, e alta viata 8) . Kenwood, suna bine si cu melaminat :wink: ,dar fiecare cum vrea, dupa gust.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 08, 2006 10:59 pm 
Neconectat
User

nu vad dc ar suna altfel cele 2 tipuri de pal. Ideea ar fi sa nu rezoneze incinta. Daca incinta e facuta ca la carte, nu cred ca cineva va face diferenta intre palu melaminat si cel nemelaminat :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 08, 2006 11:10 pm 
Neconectat
User

Metodele zise de voi nu va proteja decat foarte putin impotriva umezelei...
Este un proces mult mai complicat in care intradevar implica prenandezu..dar nu asa de simplu cum ati conturat voi...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 09, 2006 1:01 am 
Neconectat
User

En1gma au fost mochetate boxele alea care zici ca s-au umflat? Si in ce conditii le-ai tinut de s-au umflat asa tare?

DJ_Kenwood referitor la metoda de protectie cu vopsea (am mai auzit pe undeva ceva asemanator), ce vopsea ar trebui sa fie? Trebe ceva vopsea speciala in ulei sau ii bun si...grund?

Catalin_Gava tu te referi sa nu se lipeasca mocheta cu aracet, nu? (eu oricum folosesc prenandez). Dar pe la imbinari o sa pun aracet din belsug (pentru etansare). E vreo problema?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 09, 2006 1:08 am 
Neconectat
User

ce fel de vopsea nu ma pricep sa iti zic exact ca in ulei sau de care.. important ii sa nu fie permeabila, si cred ca toate au proprietatea asta , nu sunt omogene cu apa avand densitate diferita... ce sa zic...?dai cu grund mai multe straturi, si in legatura cu intrebarea daca ii bine sa folosesti aracet la imbinari.. normal ca ii bine si.. poti sa pui aracet si acolo unde decupezi palul pt dif.. pe cantul ala.. sa nu se sfarame ... il intareste. daca gresesc...doresc sa fiu corectat ! :D

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 09, 2006 10:24 am 
Neconectat
User

Bogdi..evident ca procesul este mult mai complex :wink: , trebuie sa pregatesti materialul, cu diferite vopseluri si alte solutii, eu am spus mai sus pentru o constructie rapida, ca aracetu' cam trage la umezeala.. treaba cu folositul aracetului la imbinari, e foarte buna, asa fac si eu si asa face toata lumea, nu o sa vedeti lipite cu prenadez. Pentru o rezistenta buna impotriva apei, recomand imbibare in rasina epoxidica mai intai :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 09, 2006 12:00 pm 
Neconectat
User

Da,tocmai ca s-a umflat PAL-ul dupa mochetare,asta a fost problema,ca daca se intampla inainte,mai finisam partea umflata,dar asa ar fi trebuit sa dau jos mocheta :( ,si stii cum e,lenea e maaaaare :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 09, 2006 12:36 pm 
Neconectat
User

Si ocupa mult timp de asemenea, mai bine faci o treaba, dar stii ca o faci calumea :) . Pentru mai multe informatii privind vopsire and stuff urmareste aici http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=918

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2