The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Mai 18, 2025 11:26 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Antifonare camera apartament.
MesajScris: Vin Iun 22, 2007 7:08 am 
Neconectat
User

Peste putin timp ma voi apuca sa fac modificari in casa (tencuieli, zugraveli, demolari). Ce metode de insonorizare imi recomandati? Mentionez ca nu am de gand sa pun burete cofrat pe pereti sau cofraje de oua. Vreau sa ramana peretii drepti si sa am o mai mare calitate la auditie. Va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 22, 2007 11:18 am 
Neconectat
User

Zugravirea simpla nu te ajuta aproape deloc, hai sa zicem ca dai un calciu pe pereti, dar arata ca dracu si imbunatatirile sunt aproape 0. Remobilarea are efecte mai spectaculoase.
Rafturi cu carti, draperii groase, carpeta cu cerbul sau rapirea din serai. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 22, 2007 12:52 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pai fa peretii in asa fel incat sa nu fie perfect paraleli 8)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 22, 2007 1:36 pm 
Neconectat
User

Din cate am auzit, o solutie ar fi pereti falsi, cu vata minerala intre rigips si peretele adevarat. Numai ca s-ar putea sa ai vre-o rezonanta nashpa, dar daca pui materialul fonoziolant ( vata minerala cum trebuie ) nu cred ca vei avea probleme. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 22, 2007 3:05 pm 
Neconectat
User

Am sa fac treaba cu draperia, mai ales ca boxele vor sta cu fata spre draperie. Multumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 22, 2007 11:32 pm 
Neconectat
User

s-ar putea pune in spatele unui lambriu din lemn vata minerala in vederea imbunatatirii performantelor acustice ale unei camere de bloc?
:roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 23, 2007 12:16 am 
Neconectat
User

ar merge, dar daca nu il prinzi bine te trezesti ca zbarnaie. : :x

Smecher ar fi sa gasesti un lambriu "cu gauri", nu stiu cum sa iti explic, e ca si niste gratii puse in zig-zag.
Dupa ele pui o masca si fonoabsorbant.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 23, 2007 12:32 am 
Neconectat
User

despre "gaurile alea"... stiu la ce vrei sa ajungi... numa ca nu prea se poate. conditiile date sunt: lambriu din lemn (2cm, 1cm - grosimi pentru scandurelele mari si mici) si in spate intre lambriu si perete un spatiu de 4 cm desemnat sa ramana gol. gauri nu pot face desi tare as fi vrut sa fac :roll:... deci... ar ajuta totusi cu ceva vata aia?... lambriul de prins va fi prins foarte bine... de zbarnait nu va avea cum...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 23, 2007 7:57 am 
Neconectat
User

Vata aia are efect destul de bun. O sa reduca timpul de reverberatii din camera ( asta este ca un fel de sabie cu 2 taisuri, dar in 99% din cazuri nu trebuei sa-ti faci grijipt ca sunetul iese din studio cu destul reverberatii astfel incat sa sune natural si intr-o camera complet neutra ), o sa mai absoarba din inalte, si un pic din bas. Daca mai gasesti cate ceva la sunet care nu te multumeste dupa aceeea atunci foloseste un egalizator parametric.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 23, 2007 10:39 am 
Neconectat
Admin
Admin

Am vazut o solutie eleganta de amplasare a fonoabsorbantului.

Pe un perete era montat un fel de rama cu grosimea de 12 ~ 13cm.
Aceasta rama acopera intregul perete si ara umpluta cu material fonoabsorbant ( burete de 10 cm grosime ).

Pe aceasta rama era prinsa o panza in genul etaminieni, pe care erau pictate niste motive abstracte.

Arata bine, iar boxele erau amplasate cu spatele catre acest perete.

Pe tavan si pe peretele inspre care bateau boxele, erau alte astfel de panouri, dar mai substiri ( cam 3 cm ) si mai mici ( ceva de ordinul a 2 ~ 2,5mp ).

Podeaua era facuta din parchet laminat, sub care amplasat un strat de pluta, cu grosimea de 1 cm.

In colturile camerei existau niste fante ( bass trap ) cam de 10cm. Nu am reusit sa fad ce era sub acele fante, pentru ca erau mascate.

Camera suna exceptional. Nu aveai senzatia de degete bagate in urechi, ca atunci cand intri intr-un studio de inregistrari. Avea o usoara reverberatie ( la bataia din palme ) dar era neutra.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 24, 2007 6:48 am 
Neconectat
User

Tin minte ca inainte de '89 am mers cu ai mei intr-un restaurant care avea pe pereti un fel de placaj furniruit (gros camde 5mm) perforat. Era produs industrial pt ca mai vazuse-m si cu finisaj alb. Punai burete in spate si era excelent. Toti peretii restaurantului erau mesteriti asa. In casa poti pune tavan fals cu placi din seaweed presat (alge printre altele) si vata minerala intre el si betonul plafonului. Treaba cu ramele cu grilaj suna bine, important e sa fie shipcile inguste si dese. se taie la circular cu capete la 45 de grade si iese frumos
|XXXXXXXXXXXXXX|

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 24, 2007 4:49 pm 
Neconectat
User

am vazut ceva sita din tabla cromata cu gaurele patrate . cred ca ar arata excelent :)). insa pretul cred ca usuca .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 09, 2007 1:18 pm 
gicabobo scrie:
am vazut ceva sita din tabla cromata cu gaurele patrate . cred ca ar arata excelent :)). insa pretul cred ca usuca .

Sita din asta am vrut eu sa cumpar cand am cumparat 2 placi de pal.Era la eceiasi dimensiune ca pal-ul (2 x 2.40 ) dar era 800 ron.si m-am lipsit.

Cu polistiren nu merge izolat? -dar cu tencuiara nu cu rigips ca asta vibreaza.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2