The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Mai 18, 2025 11:56 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: O problema la 2 fet400
MesajScris: Lun Aug 17, 2009 9:07 pm 
Neconectat
User

Salutare tuturor!
In primul rand vreau sa va felicit pt activitatea care o desfasurati pe forum, la multe din intrebarile pe care le aveam le am gasit raspuns numai citind o parte din topicuri.
Ma confrunt cu o problema la care nu i gasesc rezolvare, deaceea m-am si gandit sa apelez la voi.
Ambele au un sunet pe care nu pot sa-l descriu decat ca acela dintr-o masina care in functie de turatie se aude un bazait in boxele de la castofon, numai ca la mine tot sunetul acesta "parazitar" se aude in functie de muzica. Am dat un semnal sinus de la 20hz-20khz si la fiecare unda joasa ii corespunde una inalta si bazaita si tot asa...mentionez ca atunci cand opresc muzica din pc nu au nici zgomot de fond!!
Din ce am mai citit pe aici am vazut ca se recomanda la astfel de amplif un condesator de 2uf pus intre masa de la condesatoare si masa, dar nu stiu de ce ar trebui pus...am pus si niste poze, poate va puteti da mai usor seama de vreo neregula. Filmulet nu am cum sa pun ca nu detin un aparat de inregistrat, sunt sigur ca ar fi fost mai concludent decat ceea ce am descris eu,dar poate s-a mai confruntat cineva cu o problema asemanatoare.
Multumesc!
http://it.tinypic.com/r/eqtf21/3
http://it.tinypic.com/r/2e6h552/3
http://it.tinypic.com/r/2m4slub/3
http://it.tinypic.com/r/24fi3uu/3
http://it.tinypic.com/r/eqtf21/3

Sus

Subiectul mesajului: Re: O problema la 2 fet400
MesajScris: Mar Aug 18, 2009 12:57 am 
Neconectat
User

am patit si eu aceasi problema si am schimbat cablurile de la pc la mixer si cel de la mixer si amplificator si problema a disparut.

eu zic la le verifici, in special tot ce formeaza ecranajul din cabluri si lafel ecranajul firelor ce "transporta" semnalul audio de intrare in amplificator

Sus

MesajScris: Mar Aug 18, 2009 7:23 am 
Neconectat
User

[quote="horhe55"]am patit si eu aceasi problema si am schimbat cablurile de la pc la mixer si cel de la mixer si amplificator si problema a disparut.

nu am decat un cablu care duce semnal de la pc la amplificator, mixer nu am, nici preamplificator, nimic, iar cablul l-am mai folosit si la alte amplifcatoare ale mele si nu se auzea nimic dubios... :(

cum am spus si mai sus, nu au nici zgomot de fond...asa ca ma gandesc ca firele ar iesi din calcul :(

Sus

MesajScris: Mar Aug 18, 2009 11:23 am 
Neconectat
User

facand exceptie de acel zgomot de fond din timpul melodiei restul e ok (ma refer la sunet)?

Sus

MesajScris: Mar Aug 18, 2009 11:43 am 
Neconectat
User

horhe55 scrie:
facand exceptie de acel zgomot de fond din timpul melodiei restul e ok (ma refer la sunet)?

sunetul e aparent ok, numai ca ai impresia ca il ingana un sunet care are acelasi ritm cu muzica...un fel de distorsiune, care e mereu, indiferent de volum(mai ales la volum mic o poti observa).
o sa incerc sa fac un filmulet,dar sa vad cum pot inregistra ca sa se auda cat mai bine.

Am revenit cu un filmulet facut pe tel (imi cer scuze dar altcv nu am avut), dar se poate observa sunetul pe care il zic , am dat un semnal sinus la 40 hz, si am apropiat telefonul de tw si se poate auzi clar cam ce am descris. Cum am si aratat nu sunt nici supraalimentate nici subalimentate amplifcatoarele. :?
http://it.tinypic.com/r/o9jmkn/3

Sus

MesajScris: Mar Aug 18, 2009 1:26 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Bucla de masa asa se numeste ce ai tu acolo...
Masa face un lant si se inchide undeva...iar ce auzi tu acolo e tentativa de aparat de radio....
ce trebuie sa faci? trebuie sa intrerupi undeva circuitul de masa astfel incat sa dispara bucla...daca ai desena pe ceva cum sunt toate legate as putea sa iti spun ma multe...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 18, 2009 3:00 pm 
Neconectat
User

Pai de desenat imi e greu sa desenez, mai ales ca nu stiu ce anume trebuie sa desenez...,dar pot sa fac o poza si sa incerc sa descriu ce e peste tot, dar spune mi dupa ce ar trebui sa ma uit...

Sus

MesajScris: Mar Aug 18, 2009 3:03 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cum ai conectat masa intre amplificator, traf, montaj, filtraj, intrare, susra de semnal, iesire
Practic tot traseul de masa(GND)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 18, 2009 4:15 pm 
Neconectat
User

Am facut un desen, sper ca asta sa mi fi cerut.
Daca am inteles eu bine, ai dreptate, masa de la condensatori, nu e comuna cu cea de pe intrare.
cele 3 fire care ajung in carcasa sunt de la traf.
http://it.tinypic.com/r/nnuzkm/3

Sus

MesajScris: Mar Aug 18, 2009 8:45 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

alex2788 scrie:
Am facut un desen, sper ca asta sa mi fi cerut.
Daca am inteles eu bine, ai dreptate, masa de la condensatori, nu e comuna cu cea de pe intrare.
cele 3 fire care ajung in carcasa sunt de la traf.
http://it.tinypic.com/r/nnuzkm/3

Se pare ca tocmai ti-ai facut o autodiagnoza a problemei... :lol:
Trebuie sa fie comune urmatoarele:
-Masa de la iesire;
-Masa de la intrare;
-Masa de la condesatori;
-Mediana de la transformator;
-masa oricarui alt montaj de preamplificare

Problema insa din cate vad eu(daca am descifrat bine poza ta) ca ai o bucla de masa....
Ce trebuie sa faci?
Taie firul galben scurt..si lasa fara el... Dar!!!!!!!!!!!1
In cazul in care nu ai cablu ecranat(cauza efectului este chiar lipsa cablului si tu amplifici perturbatiile radio/zgomote de la intrare);
In cazul in care ai cablu ecranat, intrerupe masa la unul dintre cele 2 canale(doar partea care vine la mufe), in rest lasa totul intact.
A treia problema este ca ai construit o bucla de masa...corect era sa scoti complet un fir galben(ca sa intrerupi circuitul inchis si sa-l faci deschis)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 19, 2009 10:20 am 
Neconectat
User

In momentul in care scot masa de la unu din canale, canalul se aude ca si cum nu ai avea masa(cumva specific, un vajait), deci nu pot sa-l
scot...am unit firele de masa de la intrare cu cele de la iesire(aveam emotii, credeam ca o sa se puna cv in scurt, dar nu s-a intamplat nimic :D )...
ce pot sa mai fac?
(oricum parca s-a mai redus zgomotul, sau e doar in mintea mea ca s-a redus... :? )
Nu ar fi mai bine sa scot masa de la ambele amplificatoare, din moment ce am unit masa de la condensatori cu cea de pe intrare?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2