The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Mai 18, 2025 11:52 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: o mica problema la ipa400...
MesajScris: Joi Mai 31, 2007 7:01 pm 
Neconectat
User

salutare :wink:
Am si eu un ipa400 si vreau sa-i fac o mica modificare si anume...initial a avut montat pe el un filtru activ pentru subwoofer(amplificatorul fiind folosit pentru amplificarea unui subwoofer).Acum,eu vreau sa folosesc acest amplificator pentru fullrange cu hp15w + pht si i-am schimbat acel filtru activ cu un potentiometru(lasand sa treaca toata banda de frecventa prin amplificator).
Intre timi cineva mi-a sugerat sa-mi pun si un corector de ton...am dat comanda de acel corector de ton(cu preamplificator) si trebuie sa soseasca sapt viitoare.
Acesta este>> http://www.adelaida.ro/product_info.php ... anguage=ro

Daca poate sa-mi explice cineva...cum trebuie sa montez acest corector de ton?Va trebui sa scot potentiometrul de volum montat de mine si sa pun acest corector de ton in loc?Sau ar trebui lasat si potentiometrul meu + corectorul? :?:

Si o ultima chestie...daca asi lasa doar potentiometrul si sa nu mai pun corectorul de ton...asi putea face reglaj din winamp?nu?dar preamplificarea?semnalul pe care-l scoate o placa de sunet nu va fi prea slab pentru acest amplificator?Va functiona amplificatorul la parametrii normali? :wink:

Sus

Subiectul mesajului: Re: o mica problema la ipa400...
MesajScris: Joi Mai 31, 2007 9:39 pm 
Neconectat
User

Nu trebuie sa mai pui acel potentiometru, are kitul potentiomtru pentru volum.Daca ai lasa doar potentiometrul poti sa faci reglaj din winamp, dar nu este indicat si nu o sa se auda foarte tare... doar sa ai tu o placa de sunet foarte buna.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 31, 2007 10:37 pm 
Neconectat
User

In general semnalul de la placile de sunet e slab , sub 0.7v , deci e bun preamplificatorul ala :wink:
Scoate potentiometrul , nu e nevoie :)
Las-o mai ushor cu preset-urile din winamp :roll: e slaba procesarea din winamp , daca dai ceva prea mult , deja destorsioneaza :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 31, 2007 10:39 pm 
Neconectat
User

Mersi pt. ajutor...asa voi face...adica asa ma gandeam si eu...da mai voiam cateva pareri pro sau contra :wink:
Am sa dau jos acel potentiometru si voi monta corectorul de ton in locul lui.
Nu sunt prea sigur daca transformatorul de la vechiul filtru activ se va potrivi la corectorul te ton pe care trebuie sa-l montez eu. :?:

Aici se vede transformatorul si vechiul filtru activ...
Imagine
:?: :?: :?: :?: :?: :?:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 12:24 am 
Neconectat
User

Poi ala de la adelaida se alimenteaza la 12vcc , aia inseamna cam 9 vca , masoara si tu tensiunea trafului in secundar :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 7:38 am 
Neconectat
User

Dupa cate vad eu tu ai un traf cu 12-0-12 cu 500mA... nu e prea bun, apropo vad kitul ipa400 prins de placaj? sau ce e aia?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 8:45 am 
Neconectat
User

Se poate folosii si un stabilizator de 12v :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 12:43 pm 
Neconectat
User

pai...nu e prins pe placaj...ala e pus acolo pentru a sta cablajul paralel cu placa de aluminiu pe care e montat.Daca asi scoate placajul(cartonul acela) ar ramane o diferenat(portiune suspendata) dintre kit si placa. :wink:
Nu stiu daca ceea ce scrie pe acel transformator e si adevarat...poate acel transrormator a fost rebobinat,sau ...cine stie ce-i cu el....Era folosit la acel filtru activ.
Cat despre masurarea tensiunii din secundar :?: :?: :?: habar n-am...si chiar sa am...nu am cu ce...avand in vedere ca nu stau la mine acasa,iar pe aici abia am gasit o surubelnita si un patent :lol:
Se va strica acel corector de ton,daca il voi alimenta de la transrormatorul mentionat mai sus?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 1:40 pm 
Neconectat
User

Integratul ala o sa iti strice sunetul amplifului, decat sa il imbunatateasca :twisted:

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 2:58 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 2:31 pm 
Neconectat
User

Pai daca imi strica sunetul ce rost mai are sa-l pun?nu mai pun nici un corector de ton! :?
...dar nu sunt prea sigur daca ajunge senmalul redat de o placa de sunet pentru a lucra acest amplificatorul in conditii normale :?: :?: :?:
Va functiona bine fara preamplificator?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 8:52 pm 
Neconectat
User

daca ai placa buna ajunge, altfel nu.
Am zis ca il strica dpdv al perfomantelor.
Integratul nu e pe masura amplifului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 9:22 pm 
Neconectat
User

Oricum am renuntat la corectorul acela...cred ca va functiona bine si fara el.Ma complicam aiurea.
Daca cumva n-am destul semnal de la placa de sunet...are ceva daca iau semnal dintr-o combina audio?(adica semnalul din placa de sunet merge la combina audio,e amplificat,apoi din combina intra in amplificator) :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Va fi prea puternic acel semnal?afecteaza cu ceva amplificatorul?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 10:33 pm 
Neconectat
User

de unde mai exact?
iesirea de casti?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 10:51 pm 
Neconectat
User

nu stiu daca ar merge de la casti...eu ziceam ca de la o boxa.Scot o boxa de la combina si bag amplificatorul in loc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 11:22 pm 
Neconectat
User

de la boxe in nici un caz, eventual de la casti.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2